آموزش تولید محتوا | رایگان بیاموزید

دوره آموزش تولید محتوا

فهرست مطلب (کلیک کنید )

ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا قصد داریم طی چندین مقاله به مبحث داغ آموزش تولید محتوا بپردازیم و هر چیزی که در ابن باره می‌دانیم به صورت کاملا رایگان در اختیار مخاطبان مشتاق خود قرار دهیم.

سال 1996 بود که بیل گیتس در یک مقاله اصطلاح "محتوا پادشاه است" را به کار برد و از آن زمان تا امروز همه آن‌هایی که در حوزه بازاریابی دیجیتال نام و اعتباری به دست آورده‌اند به این عبارت باور دارند. حتی در سال 2009، ارزش نت فیلیکس که تازه 2 دهه شروع به کار کرده از کمپانی دیزنی که بیش از 100 سال قدمت دارد بالاتر رفت و به اعتقاد کارشناسان دلیل این امر تولید محتوای منحصربه‌فرد و متمایز بود.

اولین جایی که برای مشاوره تخصصی یا پاسخ به یک سوال ساده اما مهم به آن مراجعه می‌کنید کجاست؟ احتمالا شما هم مثل ما اول از همه به گوگل (یا موتورهای جستجوی دیگر) فکر می‌کنید. گوگل به تنهایی هر روز به بیش از چهار میلیارد پرسش و جستجو پاسخ می‌دهد. وقتی سؤالی را در نوار جستجو وارد می‌کنید، پیوندهایی که در نتایج جستجوی شما ظاهر می‌شوند همگی محتوا هستند. شاید تا حالا به این موضوع دقت نمی‌کردید، اما همه ما هر روز، به نوعی محتوا مصرف می‌کنیم.

محتوا چیست؟

اجازه دهید قبل از اینکه به آموزش تولید محتوا بپردازیم، ببینیم اصلا محتوا چیست؟ تعریف چیزی به وسعت «محتوا» (Content) پیچیده‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کنید. احتمالاً تعریف شما از محتوا با تعریف ما کمی متفاوت است. به همین صورت، تعریف یک دیجیتال مارکتر از محتوا با تعریف یک فیلمساز تفاوت دارد.

تعریف محتوا برای هر کسی به پیش‌زمینه‌های ذهنی و دیدگاه او بستگی دارد. محتوا می‌تواند اطلاعات و تجربه‌ای باشد که افراد با یکدیگر به اشتراک می‌گذارند. حتی ممکن است هیچ چیز خاصی نباشد و صرفا عاملی برای سرگرمی یا وقت گذراندن باشد.

اما در حوزه دیجیتال مارکتینگ که حوزه فعالیت ما در منتاپلاس است، محتوا هر آن چیزی است که از طریق رسانه‌های ارتباطی به مردم منتقل می‌شود و به آن‌ها اطلاعات می‌دهد، آن‌ها را سرگرم می‌کند، روی آن‌ها تاثیر می‌گذارد یا به آن‌ها چیزی را آموزش می‌دهد.

راهنمای آموزشی بازاریابی محتوا، مقالاتی که نشانه‌های یک بیماری را گوشزد می‌کنند، ویدئوهایی که درباره رابطه فلان بازیگر با فلان سلبریتی شایعه‌پراکنی می‌کنند، داستان‌های جدید، فیلم‌ها و انیمیشن‌ها، پادکست‌های آموزشی یا داستانی، عکس‌ها و استوری‌های اینستاگرام، پست‌های یک بلاگ‌، گیف‌ها و غیره، همگی نوعی محتوا هستند.

محتوا بخش بزرگی از زندگی روزمره ما را شامل می‌شود و اجتناب از آن سخت است. اما چرا دنبال محتوا هستیم؟ محتوا ما را در جریان اخبار و فناوری‌های جدید می‌گذارد، به سؤالات ما پاسخ می‌دهد، ما را سرگرم می‌کند، باعث می‌شود لبخند بزنیم، تصمیم‌های‌ ما را هدایت می‌کند و ...

محتوا به همه کسب و کارها کمک می‌کند تا مخاطبان بیشتری جذب کنند، آن‌ها را به مشتری تبدیل کنند و رضایت و خوشحالی آن‌ها را به دست آورند، بازدیدکنندگان جدیدی به سایت خود بیاورند و در نهایت درآمد ایجاد کنند. به عبارت ساده، اگر محتوا تولید نکنید، از قافله عقب می‌مانید.

تولید محتوا چیست؟

تولید محتوا فرآیند تولید ایده‌ها با موضوعاتی است که برای خریداران جذاب باشد. این ایده‌ها در قالب محتوای نوشتاری یا بصری، اطلاعاتی را به صورت وبلاگ، ویدئو، اینفوگرافیک، پادکست یا قالب‌های دیگر در دسترس مخاطبان قرار می‌دهد.

تولید محتوا، شیوه غایی بازاریابی درونگرا (Inbound Marketing) است. هنگامی که محتوا تولید می‌کنید، اطلاعات رایگان و مفیدی را به مخاطبان خود ارائه می‌دهید، مشتریان بالقوه را به وب سایت خود جذب می‌کنید و مشتریان فعلی را از راه تعامل باکیفیت حفظ می‌کنید.

اهمیت تولید محتوا

آمارهای بازاریابی محتوا نشان می‌دهند که تولید محتوای مفید و موثر باعث ایجاد نرخ بازگشت سرمایه (ROI) عمده برای کسب و کارها می‌شود:

  • بازاریابی محتوا 3 برابر بیشتر از بازاریابی سنتی سرنخ (لید) تولید می‌کند و 62 درصد هزینه کمتری دارد.
  • 61 درصد از خریدهای آنلاین مستقیما به خاطر مطالعه یک وبلاگ توسط مشتری است.
  • شرکت‌هایی که بیش از 16 پست در ماه در بلاگ خود منتشر می‌کنند، نسبت به شرکت‌هایی که ماهانه چهار پست یا کمتر ارسال می‌کنند، 3.5 برابر ترافیک بیشتری دارند.

تولید محتوا برابر است با رشد کسب و کارها. پس حالا بیایید با انواع محتوایی که می‌توانید تولید کنیم آشنا شویم و سپس استراتژی محتوای خود را مرور کنیم.

انواع محتوا

همان طور که گفتیم، محتوا می‌تواند در قالب و اشکال مختلف تولید شود و در اختیار مخاطبان قرار بگیرد. در حوزه دیجیتال مارکتینگ، انواع مختلف محتوا را می‌توان به دسته‌بندی‌های زیر تقسیم کرد:

1- وبلاگ

یکی از انواع تولید محتوا (نوعی که همین الان دارید آن را مصرف می‌کنید) پست‌های وبلاگ است. وبلاگ‌ها برای آموزش، سرگرمی و الهام بخشیدن به مخاطبان از طریق متن و کلام نوشته می‌شوند. وقتی شخصی در گوگل درخواستی را تایپ می‌کند، پست‌هایی که ظاهر می‌شوند معمولاً پست‌های وبلاگ هستند.

2- پادکست

پادکست‌ها فایل‌های صوتی هستند، یعنی محتوایی هستند که در قالب شنیداری تولید می‌شوند. داستان‌ها و کتاب‌های پرمخاطب می‌توانند هدف تولید پادکست باشند. همچنین بسیاری از بلاگ‌ها، برای راحتی مخاطب، همان متن بلاگ و پستی که قبلا منتشر شده را در قالب فایل صوتی ضبط می‌کنند و در دسترس کاربران قرار می‌دهند. گوش دادن به پادکست، به خصوص وقتی صدای آشنا یا خوش آهنگی آن را تولید کرده باشد بسیار جذاب و لذت بخش است.

3- ویدئو

در رسانه های اجتماعی و پلتفرم‌های انتشار ویدئو، مثل یوتیوب، انواع و اقسام ویدیوها را می‌بینید. در این سال‌ها، ایجاد محتوای ویدیوئی محبوبیت بیشتری پیدا کرده است. ویدئوهای کوتاه و بلند هر دو جایگاه خاص خود را در استراتژی تولید محتوای شما خواهند داشت، بنابراین، مهم است که ایده‌هایی برای تولید این نوع محتوا داشته باشید.

4- عکس و تصاویر گرافیکی

هم در پست‌های وبلاگ و هم در رسانه های اجتماعی، عکس‌ها و تصاویر گرافیکی حرف زیادی برای گفتن دارند. شاید شما عکاس باشید و عکس‌های اورجینال خود را در پلتفرم‌های مختلف منتشر کنید، شاید هم از عکس‌هایی که در سرچ گوگل پیدا می‌کنید استفاده نمایید. طرح‌های گرافیکی هم از همین قاعده پیروی می‌کنند. به هر حال، اگر خودتان بتوانید عکس بگیرید یا تصاویر گرافیکی طراحی کنید قطعا نتایج بهتری می‌گیرید. این نوع تولید محتوا شامل اینفوگرافی‌ها، انیمیشن‌ها، بنرها، گیف‌ها و غیره می‌شود و برای تولید آن به طراح یا حداقل ابزارهای طراحی نیاز دارید.

5- پیشنهادات محتوایی

نوع دیگر محتوا، پیشنهادات محتوایی است. این دسته از محتواها شامل تمپلیت‌ها و قالب ها، وایت پیپرها (وایت پیپر یک گزارش متقاعد کننده، معتبر و عمیق در مورد یک موضوع خاص است که یک مشکل را مطرح کرده و راه حلی برای آن ارائه می‌دهد)، کاربرگ‌ها یا کتاب‌های الکترونیکی هستند که مخاطبان شما می‌توانند دانلود کنند. به این نوع محتوا محتوای قفل دار نیز گفته می‌شود، به این معنی که مخاطبان شما برای دسترسی به این محتواها باید فرمی را پر کنند یا ایمیل و شماره تلفن همراه خود را ارائه دهند.

برنامه ریزی و استراتژی تولید محتوا

برای ساختن یک خانه نمی‌توانید بدون نقشه و برنامه عمل کنید. برای تولید محتوای مفید و موثر نیز باید طبق برنامه و با یک استراتژی روشن اقدام کنید. در غیر این صورت، این احتمال وجود دارد که از هدف خود منحرف شوید و به نتیجه دلخواه و مدنظر نرسید.

در راستای آموزش تولید محتوا دقت داشته باشید که استراتژی شما باید هر چیزی، از نام برند و اهداف تجاری گرفته تا علاقمندی مخاطبان و نحوه انتشار محتوا را شامل شود. برای تدوین استراتژی تولید محتوا باید مراحل زیر را طی کنید:

اهداف محتوای خود را تعیین کنید

همانند یک کمپین بازاریابی سنتی، استراتژی تولید محتوای شما نیز باید بر روی اهداف بازاریابی شما متمرکز باشد. هدف شما می‌تواند جذب بازدیدکنندگان بیشتر برای سایت، تولید سرنخ‌های بیشتر برای فروش یا هر چیز دیگری باشد. اهداف خود را باید SMART انتخاب کنید، یعنی هدف شما باید خاص، قابل اندازه گیری، دست یافتنی، مرتبط و زمان محور باشد. مثلا،هدف SMART شما می‌تواند افزایش ترافیک ارگانیک به وبلاگ تا 25 درصد در سه ماهه آینده باشد. وقتی هدف شما مشخص باشد می‌توانید محتوای خود را مطابق و همسو با آن تولید کنید. پس، اول اهداف خود را تعیین کنید، سپس محتوای خود را تولید کنید.

یک پرسونای خریدار بسازید

تدوین یک استراتژی محتوا فراتر از در نظر گرفتن نوع محتوایی است که می‌خواهید ایجاد کنید. ابتدا باید بدانید چه کسانی مخاطبان شما هستند، چگونه می‌خواهید با آنها صحبت کنید و کجا آن‌ها را پیدا کنید. کلید تولید محتوای موفق این است که هر خواننده احساس کند مستقیماً با او صحبت می‌کنید.

تنها راه برای انجام این کار این است که با بازدیدکنندگان، سرنخ‌ها (لیدها) و مشتریان خود صمیمی شوید، پس باید آن‌ها را مانند یک دوست قدیمی خوب بشناسید. شما باید از محدودیت‌ها، مشکلات، چالش‌ها و ترس‌های آن‌هاآگاه باشید. به همین ترتیب، شما باید بهترین نتیجه ممکن، راهکار رویایی و حتی تخیلات آن‌ها را درک کنید.

همیشه به یاد داشته باشید که شما برای افرادی بازاریابی و تولید محتوا می‌کنید که دوست دارند احساس تعلق خاطر داشته باشند و بدانند شما آن‌ها را درک می‌کنید. با این حال، باید پذیرفت که همیشه هم نمی‌شود با همه افراد به بهترین شکل ارتباط برقرار کرد. اما راه حل چیست؟ ایجاد پرسونای خریدار!

پرسونای خریدار شما شخصی را توصیف می‌کند که می‌خواهید با محتوای خود به او دسترسی پیدا کنید. این شخصیت نیمه تخیلی به عنوان نماینده مخاطبان هدف شما عمل می‌کند، یعنی افرادی ایده‌آل برای کسب و کار شما که به احتمال زیاد از پیام شما سود می‌برند و مشتری شما می‌شوند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  آموزش دیجیتال مارکتینگ، یادگیری رایگان و حرفه ای بازاریابی

ایجاد پرسونای خریدار به کمی تحقیق، حدس و گمان و اصلاح نیاز دارد. اما نتیجه نهایی یک تصویر واضح از شخصی است که می‌خواهید برای او بازاریابی کنید؛ کسی که با رضایت محتوای شما را مصرف می‌کند.

به سفر خریدار اعتماد کنید

وقتی دچار سردرد می‌شوید، احتمالا اولین کاری که انجام می‌دهید این است که علت آن را کشف کنید. شاید دچار کم آبی یا کمبود کافئین شده باشید، یا شاید اصلا بیمار شده‌اید. بعد از اینکه مشکل را تشخیص دادید، به سراغ راه‌حل‌ها می‌روید - کمی آب می‌نوشید، یک اسپرسو می‌خورید یا دارو مصرف می‌کنید. در نهایت، بین راه‌حل‌ها تصمیم می‌گیرید: آب معدنی یا آب لوله کشی؟ استارباکس یا قهوه پیت؟ استامینوفن یا ژلوفن؟

همین روند نمودی از سفر خریدار است. هر یک از مشتریان بالقوه شما مسیری را برای رسیدن به یک راه حل دنبال می‌کنند. این مسیر شامل مراحل آگاهی، بررسی و تصمیم گیری است. اما هر یک از مشتریان بالقوه شما در بخش متفاوتی از این سفر هستند، بنابراین مهم است که از محتوای خود برای ایجاد جذابیت در هر مرحله استفاده کنید.

با تولید محتوای مفید و موثر برای هر مرحله از سفر خریدار، اطمینان حاصل کنید که هیچ بازدیدکننده‌ای جا نمی‌ماند و هر فردی که به سایت شما می‌آید باید احساس کند اطلاعات مرتبط و مفیدی را دریافت می‌کند.

همچنین قالبی که برای محتوای خود انتخاب می‌کنید باید برای هر مرحله از سفر خریدار مناسب باشد. یک بازدیدکننده جدید در مرحله آگاهی، دموی زنده از محصول شما را نمی‌خواهد، اما یک چک لیست کوتاه یا پست وبلاگ را می‌خواند تا به کمک آن راهکاری برای حل مشکل یا رفع نیاز خود پیدا کند. یک مشتری در مرحله تصمیم گیری نیازی به دانستن همه راه‌کارهای ممکن ندارد، بلکه نیاز به مشاوره یا یک نسخه نمایشی دارد تا مطمئن شود محصول شما راه حل مناسبی به او ارائه می‌کند. همیشه مخاطبان خود را در جایی که هستند ملاقات کنید.

راهنمای بهترین قالب‌های محتوا برای هر مرحله از سفر خریدار به این شکل هستند:

مرحله آگاهی: وایت پیپر، پست وبلاگ، چک لیست، برگه نکات، اینفوگرافیک، کتاب الکترونیکی، بازی، آزمون

مرحله بررسی: پادکست، وبینار، کاربرگ، ماتریس مقایسه، تمپلیت

مرحله تصمیم گیری: نسخه دکو، نسخه آزمایشی رایگان، راهنمای محصول، مشاوره، کوپن و بن تخفیف

محتوا را ممیزی کنید

اگر تولید محتوا را بدون هیچ برنامه خاصی شروع کرده باشید یا حتی از همان ابتدا با استراتژی روشن فرآیند تولید محتوا را پیش برده باشید، در هر صورت ممیزی محتوا برای شما مفید و سودمند خواهد بود. تولید محتوا بدون برنامه ریزی و استراتژی به این معنا نیست که محتوای شما مناسب و به‌دردبخور نیست.

ممیزی محتوا صرفاً فهرستی از کارهایی است که قبلاً انجام داده‌اید (محتواهایی که قبلا تولید کرده‌اید)، حالا می‌خواهید آن‌ها را سازماندهی کنید تا با برنامه محتوای جدید شما مطابقت داشته باشند. این فرآیند ممکن است شامل بازنویسی باشد، یا می‌تواند شکاف‌هایی را آشکار کند که باید با محتوای جدید پر شوند تا برای پرسونای خریدار شما و مرحله سفر آن‌ها جذاب باشد.

برای ممیزی محتوا به این ترتیب عمل کنید:

  1. همه مطالب خود را در یک صفحه گسترده (مثل اکسل) جمع آوری کنید.
  2. ستون‌هایی را برای کلمات کلیدی هدف، پرسونای خریدار، مرحله سفر خریدار، قالب و موضوع اصلی محتواها ایجاد کنید، سپس برای هر محتوا ستون‌هایی که لازم به پر شدن دارند مشخص کنید.
  3. ستون‌هایی را نیز برای معیارهای کلیدی خود اضافه کنید، مانند بازدید از صفحه، میزان به اشتراک‌گذاری، تعامل و غیره.
  4. در نهایت، هر پست را (با استفاده از هایلایت یا قرار دادن در ستون دیگر) بر اساس "بازخورد خوب"، "نیاز به بهبود"، "نیاز به بازنویسی" یا "ادغام با پست دیگر" دسته‌بندی کنید.

ممیزی محتوا شاید خسته‌کننده به نظر برسد اما ارزش این همه زحمت را دارد، چراکه ترافیک و تولید سرنخ را افزایش می‌دهد.

قالب مناسب را انتخاب کنید

آن پرسونای خریدار را که ایجاد کردید به خاطر دارید؟ شما در حال تولید محتوا برای آن‌ها هستید. این بدان معناست که شما باید محتوا را در قالبی تولید کنید که به آسانی و با لذت توسط مشتریان احتمالی شما مصرف شود.

قالبی که انتخاب می‌کنید ممکن است یک پست وبلاگ، ویدئو، اشتراک اسلاید، تصویر گرافیکی، کتاب الکترونیکی، وایت پیپر، پادکست یا هر چیزی که ذهن خلاق شما می‌تواند تصور کند باشد. تا زمانی که این محتواها به پرسونای موردنظر شما کمک کنند، مفید خواهند بود.

همچنین، لازم نیست برای هر محتوایی که ایجاد می‌کنید به یک قالب پایبند باشید. شما باید بتوانید محتوا را - در هر قالبی که باشد - با یک آهنگ ثابت ایجاد کنید. یعنی تولید سریالی پادکست ممکن است یک تاکتیک بازاریابی عالی باشد، اما اگر منابع (و حوصله) برای پایبندی و ادامه آن را ندارید، شاید یک محتوای متنی در وبلاگ شما مسیر بهتری باشد.

تولید محتوای دیجیتال فرآیند انتخاب قالب (معمولا دیجیتال)، سپس استفاده از ابزارهای مناسب برای انتشار و تبلیغ محتوای خود به صورت آنلاین است. هنگام انتخاب قالب محتوای خود این سوالات را سرلوحه قرار دهید:

  • این قالب برای چه مرحله‌ای از سفر خریدار مناسب است؟
  • آیا مصرف این محتوا برای مخاطبان آسان است؟
  • پرسونای موردنظر من وقت خود را در کجای فضای آنلاین می‌گذراند؟
  • کدام قالب محتوایی را می‌توانم به صورت مستمر و یکپارچه تولید کنم؟
  • آیا می‌توانم این محتوا را در سطح کیفی بالا و رقابتی تولید کنم؟

انتخاب تولیدکنندگان محتوا

در این مرحله، شما آماده شروع تولید محتوا هستید، اما ابتدا باید تیمی از تولیدکنندگان محتوا داشته باشید. برای شروع، نوع محتوایی را که می‌خواهید ایجاد کنید و نوع تولید کننده محتوا را که برای تولید آن محتوا نیاز است دسته بندی کنید. لیست زیر نمونه‌ای از انتخاب تولیدکننده محتوا است:

  • وبلاگ ها -- نویسنده
  • پست‌های رسانه های اجتماعی -- ادمین رسانه های اجتماعی
  • پادکست -- گوینده یا تولیدکننده پادکست
  • طرح گرافیکی -- گرافیست یا طراح گرافیک
  • وبینارها یا جذب سرنخ -- کارشناس بازاریابی یا جذب سرنخ (تولیدکننده پیشنهاد محتوایی)
  • ویدئوها -- فیلمبردار یا تدوین‌گر

همانطور که می‌بینید، انواع مختلفی از تولیدکنندگان محتوا وجود دارند که باید آن‌ها را استخدام کنید یا پروژه‌های خود را برون سپاری کنید. در هر صورت باید محتوای باکیفیتی تولید کنید تا مخاطب شما را از بیننده به مشتری تبدیل کند. در بسیاری از سازمان‌ها، یک نفر مسئول همه این محتواها است و آن یک نفر استراتژیست بازاریابی محتوا است. در حالی که داشتن یک استراتژیست بازاریابی محتوا ممکن است منطقی باشد، اما انتظار اینکه همان یک نفر بتواند تمام این محتواها را تولید کند اصلا ممکن نیست.

بهترین راه برای تولید محتوا، همکاری با فریلنسرها، استفاده از اینفلوئنسر مارکتینگ برای افزایش دسترسی مخاطبان، و استخدام یک استراتژیست محتوا (یا ترجیحاً چندین نفر) است تا به شما در سازماندهی فرآیند تولید محتوا کمک کنند.

ترویج و انتشار محتوا

اگر بهترین محتواها را تولید کنید اما کسی آن‌ها را نبیند چه فایده‌ای دارد؟ در یک دنیای رویایی، هر بار که پست جدیدی منتشر می‌کنید، انبوهی از مردم به سایت شما سرازیر می‌شوند. اما در واقعیت، به خصوص زمانی که تازه شروع به کار کرده‌اید، باید افراد را به مصرف محتوای خود و حتی جذب آن‌ها در فضای آنلاین ترغیب کنید.

از این رو، در استراتژی بازاریابی محتوا، ترویج و نحوه انتشار محتوا به اندازه تولید محتوا اهمیت دارد.

برنامه ترویج محتوای شما باید تابع پرسونای مدنظر شما باشد. مخاطبان ایده‌آل شما وقت خود را کجا می‌گذرانند؟ چه زمانی از روز از یک پلتفرم خاص استفاده می‌کنند؟ هر چند وقت یکبار می‌خواهند محتوای شما را ببینند؟ دوست دارند محتوا را چگونه مصرف کنند؟ چه سرخط ایمیلی آن‌ها را وادار به کلیک کردن می‌کند؟

ترویج و انتشار محتوا بسته به رسانه‌های مختلف متفاوت است و قوانین خاصی برای هر یک وجود دارد.

ترویج محتوا در رسانه های اجتماعی

در حالی که رسانه های اجتماعی ابزاری برای ایجاد رابطه هستند، اما می‌توان از آن‌ها برای ترویج و انتشار محتوا استفاده کرد. در رسانه های اجتماعی مهم یافتن تعادل مناسب بین انتشار محتوای خودی، به اشتراک گذاری اطلاعات مفید و سرگرمی است. فیس بوک، توییتر، اینستاگرام، یوتیوب و اسنپ چت همگی رسانه های اجتماعی فوق‌العاده‌ای برای ایجاد و به اشتراک گذاری محتوای مرتبط هستند. نکته کلیدی این است که محتوای تولیدشده را به گونه‌ای تغییر دهید که با پلتفرم‌های مختلف سازگار باشد.

ترویج محتوا در ایمیل مارکتینگ

ایمیل یکی از بهترین کانال‌ها برای دستیابی به مخاطبان، به هر دلیلی، به خصوص برای ترویج محتوا است. دلیل آن این است که هر فردی که در لیست ایمیل شما وجود دارد خودش انتخاب کرده است که از شما پیام دریافت کند، بنابراین پیام شما حتما به دست او می‌رسد.

تبلیغات پولی

پرداخت به ازای کلیک (PPC) به شما کمک می‌کند تا محتوای خود را از طریق تبلیغات هدفمند و پولی در معرض دید مخاطبان جدید قرار دهید. این تبلیغات می‌توانند در رسانه های اجتماعی، موتورهای جستجو یا سایر وب سایت‌ها نمایش داده شوند. وقتی پرسونای خریدار خود را مشخص می‌کنید، پول خود را برای هدف قرار دادن افرادی که علاقه‌ای به محتوای شما ندارند هدر نمی‌دهید. به این ترتیب، تبلیغات پولی می‌توانند بازدهی عالی به همراه داشته باشند.

همنشری محتوا

ترویج محتوای خود از طریق کانال‌های معتبر اشخاص ثالث یک راه عالی برای دسترسی به مخاطبان جدید است. همنشری محتوا برند شما را در مقابل چشمان (و کیف پول) تازه‌ای قرار می‌دهد که در غیر این صورت با تلاش خود به آن‌ها دست پیدا نمی‌کردید. اینفلوئنسرها می‌توانند برای این گونه ترویج محتوا گزینه مناسبی باشند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  پوگو استیکینگ (Pogo Sticking) چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

بازآفرینی محتوا

وقتی یک محتوا را بازآفرینی می‌کنید به نوعی آن را تغییر کاربری می‌دهید، به این صورت که محتوایی را که قبلا زمان زیادی را صرف تولید آن کرده‌اید به قالب دیگری تبدیل می‌کنید و در جاهای دیگر از آن استفاده می‌کنید. مثلا یک محتوایی نوشتاری را که در مورد آمار بازاریابی نوشته‌اید به یک اینفوگرافیک یا حتی ویدئو تبدیل می‌کنید و در پلتفرم‌های مختلف انتشار می‌دهید.

سعی کنید محتوای نوشتاری خود را به قالب‌های دیگر محتوایی تبدیل کنید و نهایت استفاده را از آن ببرید. این طوری در زمان نیز صرفه‌جویی می‌کنید.

فرآیند تولید محتوا

سر بازاریاب‌ها همیشه شلوغ است و وقت برای تلف کردن ندارند. برای همین، برای هر کاری فرآیندی ایجاد می‌کنند. آن‌ها یک سیستم را طراحی کرده و توسعه می‌دهند، هرجا که نیاز باشد تغییراتی اعمال می‌کنند و تا زمانی که این سیستم جواب دهد آن را تکرار می‌کنند تا نتایج دلخواه خود را به دست آورند. تمام کمپین‌های بازاریابی مثل وبینارها، نظرسنجی‌ها، پاسخگویی خودکار و غیره از همین اصل پیروی می‌کنند. فرآیند تولید محتوا نیز از این قاعده مستثنی نیست.

پیرامون آموزش تولید محتوا، حالا نوبت به فرآیند تولید محتوا می‌رسد. اقدامات زیر را مرحله به مرحله انجام دهید، حدس و گمان را کنار بگدارید و جای بیشتری به خلاقیت‌های ذهنی خود بدهید.

 

1. تحقیقات سئو

ایجاد پرسونای خریدار احتمالاً به شما ایده‌هایی می‌دهد که در مورد چه موضوعاتی بنویسید و چه سؤالاتی ممکن است برای مخاطبان شما به وجود بیاید. این نقطه شروع خوبی است. حالا، باید ببینید که آیا این ایده‌ها می‌توانند در مقیاس بزرگ‌تر برای مخاطبان خاص‌تر و در گستره وسیع‌تر اعمال شوند یا خیر. مطمئناً، نوشتن یک پست وبلاگی برای فقط یک فرد راحت خواهد بود، اما آیا اتلاف انرژی نیست؟

تحقیقات سئو که با نام جستجوی کلمات کلیدی نیز شناخته می‌شود به شما حجم جستجوی یک عبارت کلیدی خاص را نشان می‌دهد و به کمک آن شما می‌فهمید که آیا این کلمه یا عبارت ارزش سرمایه گذاری برای تولید یک محتوا پیرامون آن موضوع را دارد یا خیر.

یک راه خوب برای تحقیق در مورد کلمات کلیدی این است که برخی از سوالاتی را که پرسونای شما ممکن است بر اساس موانع و اهداف خود داشته باشد، یادداشت کنید. سپس، در مورد جستجوهایی که کاربران مرتبط با آن عبارت کلیدی انجام می‌دهند تحقیق کنید و ببینید آیا سرچ این عبارت به اندازه کافی بالا هست یا خیر.

یک قانون کلی در خصوص تحقیقات سئو این است که کلمات یا عبارات کلیدی قابل دستیابی باشند، به این معنی که حجم جستجوی ماهانه (MSV) مناسبی داشته باشند و با اعتبار دامنه شما مطابقت داشته باشند (مرتبط با حوزه فعالیت شما باشند). اگر تازه شروع به تولید محتوا کرده‌اید، هدف قرار دادن عبارات و کلماتی که رقابت بالایی بر سر آن‌ها وجود دارد، کار شما را سخت خواهد کرد، پس بهتر است اول از کلمات و عباراتی شروع کنید رقابت کم‌تری دارند.

اجازه دهید قبل از اینکه عمیق‌تر به موضوع تحقیقات کلمه کلیدی بپردازیم، کمی در مورد سئو بیشتر توضیح دهیم.

یکی از عوامل مهمی که به شما کمک می‌کند تا در موتورهای جستجو رتبه بگیرید، اعتبار دامنه است. اعتبار دامنه شما تا حد زیادی به تعداد سایت‌های خارجی که به محتوای شما پیوند می‌دهند بستگی دارد. برای اینکه این اتفاق بیفتد، باید یک کتابخانه بزرگ از محتواهایی داشته باشید که چنان ارزشمند هستند که سایرین حاضرند به آن لینک بدهند و مخاطبان خود را به آن ارجاع دهند. این بدان معناست که هر چه مدت زمان طولانی‌تری را به تولید محتوای باکیفیت اختصاص دهید، اعتبار دامنه شما بالاتر می‌رود و رتبه بندی آن برای کلمات کلیدی بسیار رقابتی که شما را در صفحه اول گوگل قرار می‌دهند آسان‌تر می‌شود.

اگر دامنه شما هنوز به اندازه کافی اعتبار ندارد، بهترین کار این است که کلمات کلیدی طولانی‌تر و با درجه سختی کم‌تر (یعنی رقابت کم‌تر) را هدف قرار دهید. این استراتژی به شما این شانس را می‌دهد که در رتبه بندی برخی کلمات کلیدی جایگاه بهتری کسب کنید و محتوای شما در معرض دید افراد بیشتری قرار می‌گیرد.

در مقاله‌های بعدی بیشتر درباره سئو صحبت خواهیم کرد. فعلا به موضوع اصلی این مقاله، یعنی آموزش تولید محتوا برگردیم.

راه‌های زیادی برای تحقیق کلمات کلیدی وجود دارد:

  • از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی مانند SEMRush یا Moz Keyword Explorer استفاده کنید.
  • کلمه کلیدی خود را در یک موتور جستجو تایپ کنید و پرس و جوهای (کوئری) تکمیل شده خودکار را یادداشت کنید.
  • بخش جستجوهای مرتبط در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) را بررسی کنید.

 

2. ایده پردازی

بعد از اینکه کلمات یا عبارات کلیدی هدف را پیدا کردید، وقت آن است که روی ایده‌های محتوایی فکر کنید و آن‌ها را بررسی کنید. بهترین راه برای سازمان‌دهی محتوا از طریق خوشه‌های موضوعی (Topic Cluster) است، به این معنی که یک صفحه پیلار (Pillar Page) طولانی و جامع بر اساس یک کلمه کلیدی ایجاد می‌کنید و سپس از این صفحه پیلار به محتواهایی که در موضوعات فرعی مرتبط ایجاد کرده‌اید (به پست‌های وبلاگ) پیوند می‌دهید.

مدل خوشه موضوعی ذهن شما را مرتب و کار شما را بسیار آسان‌تر می‌کند، زیرا اکنون ساختاری دارید که می‌دانید باید دنبال کنید (این همان فرآیندسازی است که گفتیم بازاریاب‌ها دوست دارند به این شکل عمل کنند).

شما می‌توانید از کلمه کلیدی اصلی خود برای ایجاد یک صفحه پیلار استفاده کنید که آن موضوع را عمیقاً پوشش می‌دهد، مثبلا ... آموزش تولید محتوا.

سپس، می‌توانید قطعات کوتاه‌تری از محتوا ایجاد کنید - اینفوگرافیک‌ها، پست‌های وبلاگ، تمپلیت‌ها- که به مخاطبان شما کمک می‌کنند تا عمیق‌تر در موضوع غوطه‌ور شوند. در اینجا کلمات کلیدی طولانی (long-tail keywords) را هدف قرار دهید.

اگر به دنبال ایده‌ برای موضوعات بیشتر هستید، می‌توانید از کتاب‌هایی که خوانده‌اید، مطالعاتی که در حوزه فعالیت خود داشته‌اید، سایت‌های رقبا یا جستجوهای مرتبط در SERP الهام بگیرید.

وقتی همه ایده‌ها و موضوعاتی که بافتید یادداشت کردید می‌توانید یک تقویم محتوا ایجاد کنید و شروع به نوشتن و تولید محتوا کنید.

 

3. نوشتن محتوا

در این بخش از آموزش تولید محتوا در مورد روند نوشتن محتوا یا همان محتوای متنی صحبت خواهیم کرد. شاید شما در تولید محتوای ویدیوئی یا گرافیک یا پادکست مهارت داشته باشید. البته، به زودی به آموزش تولید محتوای ویدئویی و پادکست هم در مقاله‌هایی جداگانه خواهیم پرداخت. در هر صورت، فرآیند تولید محتوا از برخی دستورالعمل‌های تقریبا مشابه پیروی می‌کند:

  • برای پرسونای خود بنویسید. از لحن آن‌ها، تکیه کلام‌های آن‌ها، حتی حس طنز آن‌ها استفاده کنید تا بتوانید ارتباط بهتری با مخاطبان خود برقرار کنید.
  • از عناوین، توضیحات متا و سایر عناصر طوری استفاده کنید که مخاطبان را وادار به خواندن محتوای خود کنید. مزایای محتوای خود را درست در عنوان بیاورید تا خوانندگان بدانند چرا باید این مطلب را بخوانند.
  • محتوای منحصر به فرد ایجاد کنید. فقط همان اطلاعاتی را که همه جا پیدا می‌شود تکرار نکنید. از یک سبک منحصر به فرد در تولید محتوای خود استفاده نمایید و به تحقیقات و یافته‌های جدید استناد کنید.
  • به یک ایده و موضوع پایبند باشید و از محتوای خود برای تقویت آن استفاده کنید. با از این شاخه به آن شاخه پریدن و توضیحات اضافی در خصوص موضوعات نامرتبط در یک قطعه محتوا، خواننده خود را گیج نکنید.
  • لحن و کلام خود را ساده و روان نگه دارید و سعی نکنید مخاطب خود را با کلمات و اصطلاحات قلنبه سلنبه تحت تأثیر قرار دهید. شاید آن‌ها این طرز صحبت کردن را دوست نداشته باشند.
  • مختصر و مفید بنویسید. شما می‌خواهید که مخاطبان شما با شما ارتباط برقرار کنند و از محتوای شما ارزش دریافت کنند... و مجبور نباشند که اصطلاحات تخصصی یا استعاره‌های گیج‌کننده را بررسی کنند.

 

4. ویرایش محتوا

روشی که شما کار خود (یا دیگران) را ویرایش می‌کنید یک فرآیند گاملا درونی و شخصی است. ممکن است ترجیح بدهید که یک محتوا را در همان زمانی که مشغول تولید آن هستید ویرایش کنید، یا ممکن است چند روز صبر کنید و کار را با ذهنیت و دیدگاهی تازه بررسی کنید. ممکن است به قواعد نگارشی اهمیت زیادی بدهید، شاید هم طرفدار تولید محتوای محاوره‌ای باشید.

در هر صورت، مواردی وجود دارد که قطعاً باید هنگام ویرایش محتوای خود به آن‌ها توجه کنید، مانند جمله بندی درست، زبان ساده و قابل فهم، جملات کوتاه و استفاده از فضاهای خالی بین پاراگراف‌ها. در ضمن سعی کنید از یک همکار یا مدیر محتوا بخواهید که کار شما را بررسی کند.

 

5. بارگذاری محتوا

بعد از اینکه محتوای شما آماده شد، باید آن را در جایی قرار دهید که افراد بتوانند به آن دسترسی داشته باشند. سیستم مدیریت محتوا (CMS) نرم افزاری است که محتوای دیجیتال را میزبانی می‌کند و به شما امکان می‌دهد آن را در وب سایت خود (یا هر جای دیگری در فضای وب) نمایش دهید. سیستم وردپرس و سایت‌های وردپرسی نوعی CMS هستند.

مزیت CMS این است که تمام محتواهای شما را به هم متصل کرده و در یک مکان ذخیره می‌کند. بنابراین، می‌توانید به راحتی به یک صفحه فرود در مقاله وبلاگ خود پیوند دهید یا یک پیشنهاد محتوایی را در یک ایمیل درج کنید. حتی می‌توانید نتایج تمام محتواهایی را که برای یک کمپین خاص تولید کرده‌اید، تجزیه و تحلیل کنید (این امکان می‌تواند به ممیزی محتوا کمک کند). یک CMS خوب شما را از سیستم‌های بازاریابی محتوای ناهمگون نجات می‌دهد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  7 مرحله تولید محتوا با اینشات و مزایای استفاده از آن

 

6. انتشار محتوا

انتشار محتوا به سادگی کلیک بر روی یک دکمه است. اما چرا باید در بحث آموزش تولید محتوا یک تیتر جداگانه به آن اختصتص دهیم؟ خب، زیرا همیشه هم به این سادگی نیست. بله، شما می‌توانید بلافاصله پس از آپلود محتوای خود را منتشر کنید. اما می‌توانید با انتظار تا زمان مناسب، تاثیر آن را به حداکثر برسانید.

اگر تازه شروع به کار کرده‌اید، احتمالاً اگر روی کلید انتشار فوراً کلیک کنید، تأثیر زیادی روی مخاطبان شما نخواهد داشت. اما اگر به یک برنامه منظم برای انتشار متعهد باشید، مثلا اینکه هر چهارشنبه یک پست جدید انتشار دهید، مخاطبان شما هر چهارشنبه منتظر هستند تا پست جدید شما را مشاهده کنند.

نکته دیگری که باید در نظر داشته باشید این است که محتواهای خود را بر اساس روندها یا رویدادهای مبتنی بر زمان منتشر کنید. برای مثال، اگر محتوایی درباره شب یلدا یا تعطیلات نوروز تولید می‌کنید، زمان انتشار آن را نیز معطوف به آن زمان‌ها و رویدادهای خاص کنید.

یکی دیگر از مزایای CMSها این است که به شما امکان می‌دهند انتشار پست‌ها را برای تاریخ و زمان خاصی در آینده زمان‌بندی کنید، بنابراین می‌توانید با چند کلیک زمان‌ انتشار پست‌ها را تعیین کنید و دیگری کاری به کار آن نداشته باشید.

 

7. ترویج محتوا

در نهایت، نوبت به ترویج و به اشتراک گذاری محتوایی می‌رسد که آن را تولید کرده‌اید. همان طور که پیش از این نیز ذکر کردیم، شما می‌توانید محتواهای خود را از طریق رسانه‌های مختلف مثل شبکه‌های اجتماعی، بازاریابی ایمیلی و حتی تبلیغات پرداخت به ازای کلیک ترویج داده و تبلیغ کنید.

 

 

آموزش تولید محتوا هنوز تمام نشده است

آموزش تولید محتوا هنوز تمام نشده است

برای اینکه محتوای مفید و موثر تولید کنید باید از مهارت‌هایی مثل مهارت نوشتن، مدیریت زمان، دانش سئو، شناخت مخاطب، مهارت‌های بازاریابی و غیره بهره مند باشید. دانش ترجمه نیز مهارتی است که می‌تواند کمک زیادی به تولید محتوای به‌روز و تخصصی کند.

محتوا در همه جا وجود دارد، اما موفقیت در حوزه تولید محتوا بستگی به توانایی‌های شما در تطبیق محتوا با رسانه‌هایی دارد که در آن فعالیت می‌کنید. به یاد داشته باشید که تولید محتوا برای پست وبلاگ با تولید محتوا برای شبکه‌های مجازی تفاوت‌هایی دارد. بنابراین، شما باید بدانید که چگونه محتوای خود را طراحی کنید و در دسترس مخاطبان خود در پلتفرم‌های گوناگون قرار دهید. 

برای مثال، در فیس بوک، محتوایی که به سوالات مخاطبان پاسخ دهد و ویدئو، مخاطب بیشتری جذب می‌کند.

اینستاگرام بهترین گزینه برای به اشتراک گذاری تصاویر با کیفیت بالا و ویدیوهای کوتاه با شرح مختصر است. هشتگ‌ها نیز تا زمانی که به حساب کاربری و کسب و کار شما مرتبط باشند، به خوبی کار می‌کنند. همچنین نظرسنجی‌های کوتاه و ارتباط زنده با مخاطبان در اینستاگرام جواب می‌دهد.

یوتیوب بیش از 1.3 میلیارد کاربر دارد؛ کاربرانی که دنبال ویدئوهای آموزشی و سرگرمی هستند.

 

در سوی دیگر، محتوای وب سایت قرار دارد که باید روی سه چیز تمرکز کند: پرسونای مخاطب مدنظر شما، کلمات کلیدی هدف و راه‌حل‌هایی که برای مشکلات و نیازهای مخاطبان ارائه می‌کنید. محتوای وبلاگ شما باید بازدیدکنندگان را به روشی منسجم و طبیعی به سمت راه حل هدایت کند. به محتوای وب سایت خود به چشم یک نقشه راه نگاه کنید.

نکته دیگری که باید در آموزش تولید محتوا به آن دقت کنید این است که برای انسان‌ها بنویسید نه بات‌های گوگل. البته بعدها در بررسی سئو بیشتر به این موضوع خواهیم پرداخت. اما فعلا فقط این نکته را در ذهن داشته باشید که تکرار و استفاه از کلمه یا عبارتی که یک محتوا برای آن سئو می‌شود باید اصولی و به اندازه باشد. استفاده بیش از حد کلمات کلیدی در محتوای نوشتاری نه تنها باعث غیرطبیعی شدن متن شما می‌شود و خواننده را خسته می‌کند، بلکه باعث حساس شدن بات‌های گوگل شده و ممکن است به ضرر محتوای شما تمام شود.

مراقب باشید که بازدیدکنندگان را از طریق فیدهای رسانه های اجتماعی و سایر عناصر منحرف کننده از خود دور نکنید. هنگامی که یک مشتری بالقوه را جذب کردید، باید هر کاری که می‌توانید انجام دهید تا او را حفظ کنید، و این وظیفه اصلی محتوای وب سایت شما است. هدف از محتوای وبلاگ حمایت از کسب و کار  شما است که با جذب افراد و سرنخ‌های بیشتر این کار را انجام می‌دهد. محتوای وبلاگ یک منبع رایگان است که اغلب مستقیماً با فروش مرتبط نیست، اما قدرت یک وبلاگ خوش ساخت را در افزایش درآمدزایی کسب و کارها دست کم نگیرید. تحقیقات نشان می‌دهند که شرکت‌هایی که وبلاگ‌ غنی‌تری دارند، ترافیک بیشتری دارند و سرنخ‌های بیشتری ایجاد می‌کنند.

 

تعداد کلمات محتوای نوشتاری

در مورد تعداد کلمات یک محتوای نوشتاری محدودیتی وجود ندارد. یک محتوا ممکن است با حداقل 300 کلمه یا با بیش از 10000 کلمه در گوگل رتبه بگیرد. بعضی اعتقاد دارند که هر چه طول محتوا بیشتر باشد بهتر است. اما در واقع، مفید بودن محتوا از طولانی بودن آن خیلی مهم‌تر است. طبق آماری که سایت هاب اسپات منتشر کرده است، محتواهایی که بین 1800 تا 2300 کلمه دارند محتواهای ایده‌آلی هم از نظر کاربران و هم از نظر بات‌های گوگل هستند. 

 

تجزیه و تحلیل محتوا

آخرین و مسلماً مهم‌ترین مرحله در تولید محتوا، تجزیه و تحلیل محتوای شماست. بدون داده، نمی‌توانید بفهمید هر محتوا چه کار می‌کند یا چگونه آن را بهبود دهید. چندین نقطه داده وجود دارد که می‌توانید هنگام تجزیه و تحلیل محتوای خود ردیابی کنید، بنابراین از اهداف خود به عنوان راهنما برای تنظیم برخی پارامترها استفاده کنید. هر آنچه که می‌خواهید با محتوای خود انجام دهید به شما کمک می‌کند تا در انتخاب معیارهای خود از آن‌ها استفاده کنید. (هدف اولیه را که در مورد آن صحبت کردیم به خاطر دارید؟)

اینکه در تجزیه و تحلیل محتوای خود چه معیارهایی را در نظر می‌گیرید بستگی به خودتان دارد، اما به طور کلی، برخی معیارهای مهم برای تحلیل محتوا از این قرار هستند:

نرخ بازدید از صفحه

تعداد کاربرانی که از محتوای شما بازدید می‌کنند یک معیار کلیدی است. برای هر نوع محتوایی، معمولاً یک معیار "بازدیدها" وجود دارد که به شما اطلاع می‌دهد که محتوای شما چند بار و توسط چند کاربر منحصر به فرد مشاهده شده است.

 

ترافیک ارگانیک

میزان ترافیکی که از موتورهای جستجو به دست می‌آید ترافیک ارگانیک شماست. یعنی کاربر کلمه یا عبارتی را در نوار جستجو سرچ می‌کند، صفحه شما به او پیشنهاد می‌شود و کاربر روی صفحه شما کلیک می‌کند. در اینجا پولی برای ترویج محتوا پرداخت نشده است، پس این ترافیک بدون پرداختی است که از رتبه بالا در گوگل یا سایر موتورهای جستجو بدست می‌آورید.

 

نرخ پرش

درصد بازدیدکنندگانی که پس از بازدید از یک صفحه سایت شما را ترک می‌کنند نرخ پرش شما را نشان می‌دهد. این یک معیار مهم برای ارزیابی موثر و مفید بودن یک محتوا است زیرا به شما اطلاع می‌دهد که افراد علاقه مند روی پست شما کلیک کرده‌اند، اما چون محتوای شما برای آن‌ها مفید یا جذاب نبوده، بلافاصله از صفحه خارج شده‌اند.

 

نرخ های تبدیل

این معیار درصد بازدیدکنندگانی که با CTA درگیر می‌شوند نشان می‌دهد. CTA یا فراخوان عمل می‌تواند یک پیشنهاد محتوایی یا پر کردن فرم یا هر چیز دیگری باشد که مخاطب را ترغیب به کلیک کردن می‌کند.

 

نرخ های تعامل

تعداد افرادی را که از طریق لایک، اشتراک گذاری، نوشتن دیدگاه یا به روش‌های دیگر با محتوای شما تعامل دارند نشان می‌دهد.

 

رشد مخاطب

با این معیار، مشترکین یا سرنخ‌های جدیدی که از یک قطعه محتوا ایجاد می‌شوند قابل اندازه گیری هستند.

 

زمان ماندن در صفحه

این معیار مدت زمانی که کاربر در صفحه شما حضور دارد را مشخص می‌کند. منظور از صفحه یک پست وبلاگ است و در مورد محتوای ویدیویی ممکن است متوسط زمان تماشا باشد. مهم است که نقطه خروج کاربران را ردگیری کنید. 

 

کمپین های پولی

این معیار مربوط به میزان ترافیکی است که از کمپین های پولی برای شما به دست می‌آید. اگر از پست‌ها در رسانه‌های اجتماعی حمایت مالی می‌کنید یا برای تبلیغات موتورهای جستجو هزینه می‌کنید، مهم است که میزان ترافیک ناشی از آن کمپین‌ها را پیگیری کنید.

برای اندازه گیری و رصد این معیارها ابزارهای خاصی، مثل گوگل آنالیتیکز و گوگل سرچ کنسول وجود دارند و به کمک آن‌ها و داده‌هایی که در اختیار شما قرار می‌دهند می‌توانید اصلاحات و تغییرات لازم را روی محتوای هدف اعمال کنید و منتظر بهتر شدن نتایج باشید. در خصوص نحوه به کارگیری این معیارها در مطالب بعدی بیشتر صحبت خواهیم کرد.

 

تولید محتوا را جدی بگیرید

تولید محتوا یک فرآیند تکراری و مستمر است که بازدهی فوق‌العاده‌ای هم برای کسب و کارها و هم برای مخاطبان دارد. آموزش تولید محتوا به همین جا ختم نمی‌شود. قطعا نکات و موارد مختلفی وجود دارند که در مراحل مختلف تولید محتوا، چه نوشتاری چه بصری و شنیداری، حائز اهمیت هستند. هنگامی که فرآیند تولید محتوا را شروع می‌کنید، باید از خلاقیت خود استفاده کنید و کاری ارائه دهید که نه تنها مخاطبان شما را خوشحال و راضی کند، بلکه به رشد بیشتر کسب و کار شما کمک نماید.

 

 

منبع: https://blog.hubspot.com/

اشتراک گذاری :
مشاوره تلفنی رایگان

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.