کارشناس تولید محتوا | مهارت ها و وظایف آن

استخدام کارشناس تولید محتوا

فهرست مطلب (کلیک کنید )

در این مفاله از مجله آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا قصد داریم تا به طور دقیق‌تری با شغل کارشناس تولید محتوا آشنا شوید. شغلی که شاید بسیاری از افراد، آن را با تولید کنند محتوا یکسان می‌دانند.

تولید محتوا به چه معناست؟

تولید محتوا شامل مراحل مختلفی است که باید طی شود تا یک محتوا خوب تولید شود. از پیداکردن موضوع مناسب، منبع، تولید و در نهایت انتشار، مواردی هستند که در یک چرخه تولید محتوا انجام می‌شوند.

یک مثال عینی از محتوا:

یک آموزشگاه موسیقی می‌خواهد تولید محتوا انجام دهد. محتوا می‌تواند یک قطعه آموزشی یا توضیحی در مورد یک محصول در قالب محتوا باشد. ابتدا موضوع مشخص می‌شود که می‌تواند ساز پیانو باشد. سپس دررابطه‌با پیانو تحقیق می‌شود، منابع معتبر مطالعه می‌شود و یا اینکه خود آموزشگاه توضیحات را در اختیار می‌گذارد و در نهایت محتوا می‌تواند در قالب یک مقاله وبلاگ (متن)، یک اینفوگرافیک (تصویر)، یک ویدئوی اینستاگرام (ویدئویی) یا یک پادکست (صوتی) تولید شود.

کارشناس تولید محتوا به چه مهارت‌هایی نیاز دارد؟

کارشناس تولید محتوا به فردی گفته می‌شود که علاوه بر توانایی تولید محتوا، بر مسائلی چون استراتژی محتوا، بازاریابی محتوا و... نیز تسلط داشته باشد.

پاسخ به این سؤال که یک کارشناس تولید محتوا چه مهارت‌هایی را باید بلد باشد، بیشتر به حوزه‌ای که محتوا در آن به کار گرفته می‌شود بستگی دارد.  البته که هرچه مهارت‌های یک کارشناس تولید محتوا بالاتر باشد بهتر است اما در اینجا می‌خواهیم مهارت‌های را عنوان کنیم که هر کارشناس محتوایی باید به آنها تسلط داشته باشد.

 جستجوی حرفه‌ای در اینترنت

اولین مهارتی که لازمه تبدلی شدن به یک کارشناس تولید محتوا است، نحوه سرچ کردن است. هرچه توانایی سرچ کردن بهتر باشد، نتایج حاصله نیز قوی تر و اطلاعات بیشتری در اختیار تولید محتوا قرار می‌گیرد.

کارشناس تولید محتوا

مهارت نویسندگی

مهم‌ترین مهارت در حوزه محتوا نویسندگی است. شاید با خود بگویید که تصمیم به تولید محتوای تصویری یا صوتی دارید. بااین‌حال هیچ تفاوتی نمی‌کند و شما بازهم باید از یک متن هرچند کوتاه استفاده کنید. مهم تعداد کلمات نیست، مهم مهارت به‌کارگیری کلمات است. با کلمات می‌توان جادو کرد، می‌توان هر فردی را جذب کرد و یا گنگ‌ترین مسائل را به ساده‌ترین شکل توضیح داد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه کلمات کلیدی پولساز پیدا کنیم؟

البته این تمام چیزی نیست که یک کارشناس به آن نیاز دارد و علاوه بر خلاقیت و روان‌نویسی، نیازمند این هستیم که محتوا درست نوشته شود. به همین جهت کارشناس تولید محتوا باید به اصول و قواعد زبانی که محتوا برای آن تدوین شده است، تسلط کامل داشته باشد.

شناخت سئو

SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization است و تکنیک‌ها و استراتژی‌هایی را توصیف می‌کند که برای افزایش موقعیت یک وب‌سایت برای عبارات جستجوی خاص (کلمات کلیدی) در موتورهای جستجو مانند گوگل استفاده می‌شود. هدف اصلی این است که توجه کاربران بیشتری را در موتور جستجو به  یک وب‌سایت جلب کند.

یک محتوا علاوه بر آنکه باید جذاب و قابل‌فهم باشد، باید به‌گونه‌ای ساخته شود که برای موتورهای جستجو قابل‌فهم باشد. به همین منظور باید در هنگام تولید و نشر محتوا، نکات سئو رعایت شود. هرچقدر که میزان تسلط کارشناس تولید محتوا  به اصول و قواعد نوشتاری سئو چه در سایت و شبکه‌های اجتماعی بیشتر باشد، محتوا  بیشتر دیده خواهد شد.

توانایی در ترجمه

به‌طورکلی تسلط به زبان انگلیسی کار تولید محتوا را آسان‌تر می‌کند و تعداد منابع را افزایش می‌دهد. از طرفی بازار محتوا روزانه در حال ارتقا است و برای دانستن آنها نیازمند پیگیری سایت‌ها خارجی از جمله خود گوگل هستیم. به‌طورکلی کارشناس تولید محتوایی که زبان انگلیسی بلد باشد، راحت‌تر از سایرین کار می‌کند و حتی دستمزد بالاتری دارد.

آشنایی با نرم‌افزارها و برنامه‌های گرافیکی

ورد، اکسل و پاورپوینت حداقل نرم‌افزارهایی است که یک کارشناس تولید محتوا باید به آنها تسلط داشته باشد. البته برنامه‌هایی مانند فتوشاپ، ایلاستریتور و... نیز با توجه نوع تولید محتوا اهمیت پیدا می‌کنند. در اینجا نیز هرچه کارشناس تولید محتوا نرم‌افزارهای بیشتری بلد باشد بهتر است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  راهنمای جامع آگاهی از برند + اهمیت آن برای رشد کسب و کارها

 اصول بازاریابی محتوا و دیجیتال مارکتینگ

اصطلاح بازاریابی محتوا به یک فرایند بازاریابی یا کسب‌وکار به‌عنوان بخشی از یک استراتژی مارکتینگ اشاره دارد که در آن محتوای مرتبط و ارزشمند ایجاد می‌شود که هدف آن گروه خاصی است که برای کسب‌وکار مهم هستند.  در واقع هدف جذب مشتریان جدید از طریق این محتوا و حفظ مشتریان سابق است.

یک کارشناس تولید محتوا با تسلط به مباحت بازاریابی می‌تواند محتوایی را تدوین کند که نه‌تنها اهداف کسب‌وکار را هدایت می‌کند، اطلاعات لازم را در اختیار مخاطب می‌گذارد بلکه درنهایت به هدف مدنظر که فروش است، می‌رسد.

وظایف کارشناس تولید محتوا چیست؟

وظایفی که یک کارشناس تولید محتوا به عهده دارد در وهله اول تولید یک محتوای اصولی، هدفمند و جذاب است. سایر وظایف نیز می‌تواند باتوجه‌به بزرگی شرکتی که با آن کار  می‌کند و یا نوع محتوایی که تولید می‌کند، متفاوت باشد. به‌طورکلی در هر شاخه  از تولید محتوا و در هر شرکتی که باشد، باید موارد زیر را انجام دهد:

  • مشخص‌کردن موضوعات مرتبط با کسب‌وکار
  • تشکیل تقویم محتوایی
  • تحقیق و جستجو دررابطه‌با موضوع مشخص شده
  • تنظیم و ساختاربندی محتوا
  • رعایت اصول سئو در محتوای تولید شده
  • انتشار محتوای تولید شده در سایت و شبکه‌های اجتماعی
  • ویراستاری مطالب و پیگیری نتایج
کارشناس تولید محتوا

وظایف یک تولیدکننده محتوا چیست؟

یک تولیدکننده محتوا باتوجه‌به موضوعی که به او داده شده است، محتوا تولید می‌کند. اگرچه اصطلاح محتوا اغلب با متن یکی می‌شود، همه تولیدکنندگان محتوا کپی‌رایتر یا نویسنده نیستند. در اصل تولیدکننده محتوا می‌تواند در هریک از شاخه‌های زیر فعالیت کند:

  • نویسندگی و کپی‌رایتر
  • ویرایشگرهای ویدئویی
  • طراح گرافیک شبکه‌های اجتماعی
  • عکاسی و فیلم

بنابراین وظایف تولید یک محتوا به این موضوع  بستگی دارد که دقیقاً برای چه کاری به کار گرفته می‌شود. شرکتی با چندین کانال بازاریابی ویدئویی موفق، عمدتاً از تولیدکنندگان  محتوا برای ساخت تبلیغات و پوشش کانال‌ها استفاده می‌کند اما اکثر شرکت‌هایی که بودجه بازاریابی محدودی دارند، برای ایجاد محتوای مرتبط با موتور جستجو به کپی‌رایترها و نویسندگان متکی هستند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  خلاقانه ترین ایده تیزر تبلیغاتی را از کجا بیاوریم؟

تفاوت بین  تولیدکننده محتوا  و کارشناس محتوا در چیست؟

متأسفانه در اغلب موارد و حتی در عنوان شغل یابی، این دو مورد باهم اشتباه گرفته می‌شوند و بعضاً فکر می‌کنند هرکسی که تولیدکننده محتوا است، می‌تواند کارشناس محتوا باشد. درحالی‌که جمله مناسب‌تر این است که بگوییم هر کارشناس تولید محتوا، یک تولیدکننده محتوای خوب نیز هست. اما دقیقاً تفاوت این دو دقیقاً در چیست؟

برای اکثر مشاغل کوچک‌تر، تولیدکنندگان  محتوا و  کارشناس تولید محتوا وظایف یکسانی را انجام می‌دهند. این موارد شامل موارد زیر است:

  • تولید محتوا
  • توسعه استراتژی‌های محتوا
  • سایر فعالیت‌های مرتبط با بازاریابی محتوا

بنابراین، در شرکت‌های بزرگ‌تر که  اغلب تقسیم‌کار وجود دارد، کارشناس محتوا وظیفه مدیریتی در بخش محتوا را بر عهده می‌گیرد. همان‌طور که گفته شد،  کارشناس محتوا، تولیدکنندگان محتوا را مدیریت می‌کند، محتواهای تولید شده را بررسی می‌کند، جدول محتوا ایجاد می‌کند، استراتژی محتوا تعیین می‌کند و... ؛ بنابراین می‌توانید کارشناس محتوا را استراتژیست پشت پروژه‌ها و در واقع مدیر محتوا بنامید.

چرا کسب‌وکار شما به کارشناس تولید محتوا نیاز دارد؟

اگر شخصی با جدیت، آموزش دیجیتال مارکتینگ را دنبال کرده باشد، حتما درک کرده است که موفقیت بازاریابی محتوایی، باکیفیت محتوا بالا و پایین می‌رود. محتوایی که الهام‌بخش است و ارزش بالایی برای مشتری ایجاد می‌کند، معمولاً بهترین نتایج فروش را به دست می‌آورد؛ بنابراین ارزش این را دارد که برای محتوایی که توسط یک متخصص ایجاد و مدیریت شود، هزینه کنید. با داشتن یک متخصص تولید محتوا، کسب‌وکار شما فرصت ایجاد و انتشار محتوای عالی را دارد.

این کار روی کسب‌وکار شما تأثیر می‌گذارد، به‌خصوص اگر در شرکت خود زمان کافی برای ایجاد حجم زیادی از محتوای خوب را پیدا نکرده باشید. پس قطعاً ارزش آن را دارد که کل کار را برون‌سپاری کنید و یک کارشناس محتوا برای انجام آن استخدام کنید.

برگرفته از : betterteam.com

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.