دیجیتال برندینگ چیست | تفاوت آن با دیجیتال مارکتینگ !

کتاب دیجیتال برندینگ

فهرست مطلب (کلیک کنید )

در دنیای کسب‌وکار، آنچه مشتریان در مورد ما می‌گویند، مهم‌تر از آنچیزی است خودمان درباره محصولات‌مان می‌گوییم. با استفاده درست از دیجیتال برندینگ، نکات زیادی در مورد اینکه ما چه ارزشی برای مشتریان یا مصرف‌کنندگان بالقوه خود خلق می‌کنیم، می‌توانیم ارائه دهیم. شاید برخی تصور کنند که برندسازی دیجیتال بر طراحی لوگو یا طراحی سایت متمرکز است. اما موضوع برندینگ دیجیتال، بسیار پیچیده‌تر است !

این روزها که دسترسی به فضای مجازی تا این حد زیاد شده است، طبیعتا ارتباطی که مخاطب با برند شما در دنیای دیجیتال تجربه می‌کند، بر روی آینده تعامل او با کسب‌وکارتان، قطعا موثر خواهد بود. با توجه به حجم خلاقیت در تولید محتوا، اطلاعات و گزینه‌های موجود برای مخاطبان هدف، جذب مشتریان جدید به طور فزاینده‌ای دشوار شده است؛ بنابراین رویکرد سنتی به بازاریابی دیگر کافی نیست. تا پایان این مقاله از آژانس دیجیتال ذیجیتال مارکتینگ منتا با ما همراه باشید تا بو سالات مهمی از جمله: دیجیتال برندینگ چیست یا مهم‌ترین مزایای دیجیتال برندینگ کدام است را به ساده‌ترین زبان ممکن شرح دهیم.

مقاله دیجیتال برندینگ

دیجیتال برندینگ چیست؟

دیجیتال برندینگ ترکیبی از دیجیتال مارکتینگ و برندسازی اینترنتی(Internet branding) است. دیجیتال برندینگ یعنی به وجود آوردن ارتباط میان محصولات(خدمات) و مصرف‌کننده(مشتری)؛ درست است که برندینگ دیجیتال در فضای مجازی اتفاق می‌افتد اما اثرات آن در دنیای واقعی دیده می‌شود. در حالی که به صورت روزانه مشتریان هدف شما توسط تبلیغات گوناگون بمباران می‌شوند، پیروز شدن در چنین رقابتی، قطعا نیاز به تخصص و استراتژی دارد. آنچه شما را نسبت به رقبا پیش می‌اندازد، نحوه ارائه داستان و آگاهی از برند شما در فضای دیجیتال خواهد بود.

امروزه در فرایند بازاریابی، دیگر به دست آوردن منابع مالی یا افزایش درآمد مهم نیست؛ بلکه کسب سود از روند و نحوه پیاده‌سازی بازاریابی، برندینگ و روابط عمومی از اهمیت بالاتری، برخوردار است. شما قادر هستید بسیاری از هزینه‌های بازاریابی در روش‌های سنتی را کم کنید و علاوه بر آن به مزایای نهفته در بازارهای هدف، پیش از رقیبانتان دست پیدا کنید. این یعنی چابکی سازمان در خلق فرصت های بازار !

به عنوان جمع‌بندی این بخش باید بگوییم: هدف دیجیتال برندینگ لزوما افزایش فروش نیست، بلکه دیجیتال برندینگ به دنبال افزایش آگاهی، تصویر و سبک برند است؛ کارهایی که در بلند مدت باعث افزایش وفاداری مشتری ‌خواهد شد.

اهمیت دیجیتال برندینگ به چه دلیل است؟

اهمیت دیجیتال برندینگ به ارتباط موثر شما با مشتری، مربوط خواهد شد. برندسازی دیجیتال، به فکر ارتباط با مشتری‌های بالقوه کسب‌وکارها است و به شما کمک خواهد کرد تا خودتان را بهتر به مخاطبان که قرار است مشتریان شما شوند، معرفی نمایید. در بازاریابی سنتی همواره، بازاریابی دهان به دهان به عنوان یکی از موثرترین و  کم هزینه‌ترین ابزارهای بازاریابی محسوب می‌شده است اما حالا با پیدایش دیجیتال برندینگ، تاثیر و جایگاه این نوع بازاریابی(دهان به دهان) روز به روز افزایش پیدا کرده است.

یکی از ویژگی‌های بارز فضای دیجیتال، قدرت و امکان تعامل است. در این بستر مردم قادرند با یکدیگر و با برندها ارتباط برقرار کرده و نظرات خود را بیان کنند. این فرصت خوبی برای صاحبان کسب و کار محسوب می‌شود تا بتوانند ارتباط خود را با مشتری هر روز بهتر از قبل کنند. امروزه مشتریان این قدرت را دارند تا با حمایت از کسب و کارها در گسترش آگاهی از برندشان کمک کنند. فضای مجازی و اینترنت این ارتباط را بین مشتریان و برندها به وجود آورده تا صاحبان کسب و کار بتوانند با استفاده از محصولات یا خدمات خود به بخشی از زندگی روزمره مخاطبان خود تبدیل گردند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه با سئو محتوا در گوگل رتبه بگیریم؟

مزایای دیجیتال برندینگ

اصلی‌ترین مزایای دیجیتال برندینگ کدام است؟

تا این بخش از مقاله دیجیتال برندینگ، توضیح دادیم که حضور قوی در فضای دیجیتال سبب خواهد شد مشتریانتان حس کنند که شخصا با یک شرکت یا محصول درگیر شده‌اند. برندسازی دیجیتال قوی، باعث تقویت ارتباط بیزینس‌ها با کاربران خواهد شد و این امکان را فراهم می‌کند تا مشتریان، مستقیما و از طریق شبکه‌های اجتماعی و سایر راه‌های ارتباطی دیجیتال، با صاحبان کسب‌وکار، ارتباط داشته باشند. اصلی‌ترین مزایای دیجیتال مارکتینگ عبارتند از:

  1. ارتباط موثر بین صاحبان کسب‌وکار و مشتریان: دیجیتال برندینگ اصولی و هدفمند، سبب می‌شود مشتریان شما احساس کنند در حال صحبت مستقیم و بدون واسطه با مدیران کسب‌وکار هستند. یکی از دلایل اصلی آن هم حضور مدیران در همان شبکه‌ها و کانال‌هایی است که دوست و آشنای آن‌ها هم حضور دارند. به همین دلیل باید تلاش شما هم این باشد ارتباط خوب و صمیمانه‌ای با مخاطبین و مشتریان داشته باشید. به این صورت مشتریانی را که تنها یک بار از شما خرید کرده‌اند، به دنبال‌کنندگان و خریداران وفادار تبدیل خواهید کرد. مقاله آنبوردینگ مشتری را در همین زمینه حتما مطالعه کنید.
  2. وایرال شدن به وسیله تولید محتوای ویروسی: یک مزیت دیگر برای کسب‌وکارهایی که از دیجیتال برندینگ استفاده می‌کنند، پتانسیل "وایرال شدن" است. در صورتیکه یک محتوای ویروسی تولید کنید، این امکان وجود دارد که در مدت کوتاهی به انبوهی از مخاطب دست پیدا کنید. حتی برخی از برندها از روش‌های منفی استفاده می‌کنند. مثلا ابتدا یک ویدئوی حاشیه‌دار در مورد برند خود ساخته و منتشر می‌کنند و پس از اینکه نام خود را حسابی بر سر زبان‌ها انداختند، شروع به نفی آن کرده و از طریق اصلاح ذهن مردم، برند خود را بیشتر از قبل معروف و محبوب می‌کنند. این روش را تایید نمی‌کنیم اما واقعیتی است که امروزه برخی از آن بهره می‌برند.
  3. هدف‌گیری دقیق مشتری‌ها: دیجیتال برندینگ این امکان را برای شما فراهم می‌آورد که از طریق شبکه‌های اجتماعی یا سایت، گروه‌های مختلف مشتریان را هدف بگیرید. کانال‌هایی مثل اینستاگرام، توییتر، فیسبوک و بسیاری از شبکه‌های دیگر، کاربرانی دارند که می‌توانند مخاطب یا مشتری شما به حساب بیایند. زمانی که برند شما شناخته شود، هشتگ‌های اختصاصی شما، استفاده خواهند شد، فالوورهای بیشتری جذب خواهید کرد، تعامل بیشتری دریافت می‌کنید و الگوریتم شبکه‌های اجتماعی، باز هم شما را به افراد بیشتری پیشنهاد می‌کنند و به این صورت بیشتر و بیشتر شناخته خواهید شد.

تفاوت دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال برندینگ در چیست؟

کارشناسان اعتقاد دارند که تفاوت بنیادی بین دیجیتال برندینگ و دیجیتال مارکتینگ، به نوع خدماتی مربوط می‌شود که آنها ارائه می‌دهند. هدف اصلی دیجیتال مارکتینگ یافتن مشتری جدید و افزایش فروش می‌باشد در حالیکه دیجیتال برندینگ بر روی ارزش‌های برند و شناخت آن تمرکز خواهد داشت. یک محصول یا خدمت بر اساس نوع و میزان کیفیتی که دارد، توسط استراتژی های دیجیتال مارکتینگ، تبلیغ خواهد اما پیاده‌سازی دیجیتال برندینگ با دقت و جزئیات بیشتری صورت خواهد گرفت.

دیجیتال برندینگ قصد دارد با ذهن مخاطب ارتباط برقرار کرده و وفاداری او را نسبت به برند افزایش دهد. در نقطه مقابل دیجیتال مارکتینگ شامل استراتژی‌هایی برای ایجاد آگاهی از محصولات و خدمات برند است که شامل تبلیغ و معرفی برند هم خواهد شد.

فرایند دیجیتال برندینگ از کجا شروع می‌شود؟

در این بخش قصد داریم به مراحل دیجیتال برندینگ بپردازیم؛ در واقع مراحل برندسازی دیجیتال را به ترتیب و یک به یک برای شما بازگو خواهیم کرد تا پیش از دست به کار شدن، نمای کلی مسیر پیش رو خود را در ذهن داشته باشید:
  1. پیدا کردن مشتریان و ساخت پرسونای آنها: در این مرحله یک نمای کلی از سفر مشتری را برای خود ترسیم کنید تا از نیازها و اقدامات بعدی آنها مطلع شوید.
  2. طراحی لوگو: لوگو تنها تصویری می‌باشد که برند شما را به مشتری معرفی و مرتبط خواهد کرد؛ بنابراین از اهمیت طراحی لوگو در برندسازی دیجیتال نباید به سادگی گذشت. لوگو بایستی با شخصیت و ارزش‌های کسب‌وکار، کمپانی، صنعت و مخاطبان هدفتان مطابقت داشته و به اندازه کافی به یاد ماندنی، موثر و ساده باشد. به یاد داشته باشید که لوگو اولین ایستگاه شما، در مسیر پر پیچ و خم رسیدن به مقصد برندسازی دیجیتال محسوب می‌شود.
  3. طراحی سایت: امروزه وقتی قرار باشد مشتری به دنبال شما بگردد و راه ارتباطی مناسب پیدا کند، به سایت شما رجوع خواهد کرد؛ بنابراین طراحی سایت برای هر کسب و کاری، بسیار واجب است و باید بعنوان ویترین از آن استفاده کرد. سایت‌هایی که از طراحی آسان و ساده‌ای برخوردار هستند، معمولا در برآورده کردن نیازهای مشتری، موفق‌تر عمل خواهند کرد. کاربر باید قادر باشد به راحتی در وبسایت شما بچرخد و بخش‌های موردنیاز خود را بیابد.
  4. خلق یک پیام تجاری جذاب و ماندگار: پیام تجاری و چگونگی گفتن آن از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. پیام تجاری (اسلوگان) باید کاری را که توسط کسب و کار شما انجام می‌شود را به خوبی به مشتری منتقل کند. توقع دیگیری که از پیام تجاری وجود دارد این است: به طور خلاصه در مورد نیازها و خواسته‌های مشتریان حرف بزند.
  5. بهبود سئو سایت: سئو (بهینه‌سازی سایت برای موتور جستجو) حضور سایت شما در رتبه‌های بالای نتایج موتورهای جستجو را تضمین خواهد کرد و سبب می‌شود ورودی ارگانیک شما از موتورهای جستجو چندین برابر گردد؛ بنابراین تلاش کنید سایت خود را برای موتورهای جستجوی مختلف از جمله گوگل بهینه کنید؛ لذا باید قوانین مربوط به الگوریتم های گوگل را دانسته و آن‌ها را اجرا نمایید.
  6. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی: در دورانی به سر می‌بریم که اکثریت جامعه بدون در نظر گرفتن سن و سال، در شبکه‌های اجتماعی حضور دارند و این یک فرصت بی‌نظیر برای بازاریابی شبکه های اجتماعی محسوب می‌گردد. اکثر مشتریان هدف ما، حداقل در یکی از شبکه‌های اجتماعی مختلف حضور دارند و نباید این فرصت مناسب برای آگاهی از برند و فروش را به سادگی از دست بدهیم.
  7. استفاده از ایمیل مارکتینگ برای دیجیتال برندینگ: برخی از افراد تصور می‌کنند که ایمیل مارکتینگ تاثیر چندانی روی مخاطبان ندارد؛ اما واقعیت چیز دیگری است. اگر این کار به صورت اصولی انجام پذیرد، قطعا نتایجش، همه را شگفت زده خواهد کرد؛ به خصوص هنگامی که فعالیت کسب و کار شما بیشتر روی زمینه تجارت B2B متمرکز باشد.
  8. شروع تبلیغات آنلاین: تبلیغات آنلاین، پتانسیل بالایی دارد؛ چراکه از توانمندی‌های موجود در فضای مجازی و بطور کلی، اینترنت، به بهترین شکل بهره می‌برد. البته این موضوع به سادگی انتشار یک بنر در یک صفحه وب نیست. امروزه ده‌ها روش برای تبلیغات دیجیتالی وجود دارد. تبلیغات محتوامحور، تبلیغات تعاملی و ... همه جزو همین دسته قرار خواهند گرفت. ارائه تبلیغات آنلاین، یکی از خدمات آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا است که می‌توانید استفاده کنید.
  9. بازاریابی محتوایی را جدی شروع کنید: اگر مشتریان با برند و کسب و کار شما تعامل برقرار کنند، قطعا برای خریدهای بعدی باز هم به سراغ شما خواهند آمد.  اما چه چیزی باعث تعامل مشتری با برند می‌شود؟ پاسخ این سوال بازاریابی محتوا است. بازاریابی محتوای موفق قادر است علاقه مخاطب به برند شما را برانگیزد و مشتریان را نسبت به محصولات و پیام شما هیجان‌زده کند.
  10. شروع اینفلوئنسر مارکتینگ: در اینفلوئنسر مارکتینگ، از افراد معروف، محبوب و با فالوور زیاد برای آگاهی از برند، تبلیغ محصول و خدمات، اعلام تخفیف‌ها و ... استفاده می‌شود. طبق تجربه و مطالعاتی که در سال 2015 انجام شده است، بیش از 80% از بازاریابان جهانی از کمپین‌های اینفلوئنسر مارکتینگ استفاده کرده‌اند. یکی از مزایای این روش این است که انجام آن خیلی ساده است.
این مطلب پیشنهاد می شود :  ضرورت تولید محتوا برای رقابت در دنیای دیجیتال امروزی

دوره‌های آموزش دیجیتال برندینگ شامل چه مواردی می‌شود؟

معمولا اینکه در دوره‌های آموزش دیجیتال برندینگ به چه مواردی اشاره می‌شود، بستگی به اساتیدی دارد که این دوره‌ها را ارائه می‌کنند. در این بخش به برخی از مهم‌ترین عناوین که در اکثر دوره‌‌ها وجود دارند، اشاره خواهیم کرد:
  • مفهوم برند
  • فایده برند
  • ارتباط برند با مخاطب‌ها
  • استراتژی و مدل برندسازی
  • مدیریت استراتژیک برند
  • هویت برند
  • انسجام و یکپارچگی برند
  • روش‌های خلق برند
  • تفاوت دیجیتال برندینگ و دیجیتال مارکتینگ
  • نقش شبکه‌های اجتماعی در روند برندسازی دیجیتال
  • نقش دیجیتال برندینگ در افزایش فروش
  • نمونه‌های موفق دیجیتال برندینگ

کتاب برندینگ دیجیتال سیته

کدام کتاب برندینگ دیجیتال را مطالعه کنیم؟

در این مطل تمام تلاش خود را به کار گرفتیم تا موارد مهم پیرامون برندسازی دیجیتال را برای شما بازگو کنیم اما توصیه ما به شما این است که حتما کتابهای مهمی که در این زمینه وجود دارد را هم مطالعه کنید. در ادامه به برخی از بهترین کتاب های دیجیتال مارکتینگ و دیجیتال برندینگ اشاره خواهیم کرد:

  1. کتاب دیجیتال برندینگ( برندسازی دیجیتال) اثر دنیل رولز
  2. کتاب قوانین جدید بازاریابی و برندینگ اثر دیوید اسکات
  3. کتاب ساخت برندهای قوی اثر دیوید آکر
  4. کتاب مبانی خلاقیت در تبلیغات اثر ماریو پریکن
  5. کتاب روانشناسی تبلیغات تجاری اثر ماکس ساترلند

آیا مشاوره دیجیتال برندینگ برای کسب و کار ما، سودمند خواهد بود؟

با توجه به جایگاه مهمی که برای دیجیتال برندینگ باید قائل باشیم، سوالی که ممکن است به ذهن هر کارآفرین خطور کند این است که آیا نیاز به مشاوره دیجیتال برندینگ دارم یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت در مواقعی، با مطالعه و جستجوهای پی در پی اینترنتی، می‌توانیم در زمینه دیجیتال برندینگ به تجربیات خوبی دست پیدا کنیم اما نکته اساسی اینجاست که اگر از یک مشاور خوب در زمینه برندسازی دیجیتال استفاده کنیم، صرفه‌جویی بسیار خوبی در زمان خواهیم داشت که در روند کاری بسیار تاثیر گذار خواهد بود؛ بنابراین پیشنهاد ما به شما این است که در کنار مطالعات شخص خودتان، حتما به دنبال یک مشاور دیجیتال برندینگ خوب هم باشید تا در مقاطع حساس، با توجه به تجربه‌ای که دارد، از بحرانی شدن شرایط کسب و کار شما، جلوگیری نماید.

این مطلب پیشنهاد می شود :  بازاریابی موفق یک محصول به چه عواملی بستگی دارد؟

همه آنچه که راجع به دیجیتال برندینگ در این مقاله گفتیم !

در این مقاله دیجیتال مارکتینگ از آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا، تلاش کردیم تمام موارد مهم را برای شما بیان کنیم. در این مطلب پیرامون مفهوم برندسازی دیجیتال، تفاوت برندینگ دیجیتال با دیجیتال مارکتینگ، روش‌ها دیجیتال برندینگ و عوامل موفقیت در این فرایند مواردی را بیان کردیم. چنانچه این مطلب را با دقت مطالعه کرده باشید، قطعا متوجه شده‌اید که با دیجیتال برندینگ و کانال‌های آن، قادر خواهید بود مشتری‌های وفاداری داشته باشید، کسانی که نه تنها محصول شما را می‌خرند، بلکه آن را باور داشته و به دیگران هم توصیه خواهند کرد. اگر سوالی در ذهن شما پدید آمده که در متن مقاله به آن اشاره نکرده‌ایم از بخش نظرات با ما در میان بگذارید. بهترین‌ها را برای شما آرزومندیم.

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.