ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی و بهترین استراتژی های آن

ایمیل مارکتینگ و بهترین استراتژی های آن

فهرست مطلب (کلیک کنید )

 

ایمیل مارکتینگ چیست؟

ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی نوعی بازاریابی مستقیم است که از ایمیل به‌عنوان وسیله‌ای برای انتقال پیام‌های تجاری (و غیرتجاری) به عموم استفاده می‌کند. در مفهوم گسترده، هر ایمیلی که برای یک مشتری یا جذب مشتری جدید ارسال می‌شود، می‌تواند ایمیل مارکتینگ در نظر گرفته شود. بااین‌حال، این اصطلاح معمولاً برای اشاره به موارد زیر استفاده می‌شود:

  • ارسال ایمیل با این هدف که ارتباط بین یک کسب‌وکار و مشتریان قبلی یا فعلی آن را به سطح پیشرفته‌تری برساند و منجر به وفاداری آنها شود.
  • ارسال ایمیل باهدف جذب مشتریان جدید یا متقاعدکردن مشتریان قبلی برای خرید فوری.

اهداف ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی

برای هر کسب‌وکاری، هدف فروش محصولات یا خدمات و برقراری ارتباط با مشتریان جدید یا مشتریان فعلی است. مشکل اصلی در فروش، این است که در بیشتر موارد شرکت در زمانی برای جذب مشتری جدید تماس می‌گیرد که مشتری آماده خرید نیست. ایمیل مارکتینگ نقش بسیار مهمی در این فرایند ایفا می‌کند. یک  ارتباط دائمی با مشتری برقرار می‌کند تا زمانی که مشتری برای خرید آماده  شود.

مزیت این روش این است که از تماس چندباره تلفنی، صرف وقت و هزینه در جلسات حضوری جلوگیری می‌کند. اگر با تماس با مشتری، موفق به داشتن آدرس ایمیل او و مجوز عضویت در خبرنامه شوید، با او رابطه ای برقرار کرده‌اید که می‌توانید در طول زمان و با کمی تلاش تا لحظه مناسب برای تبدیل به خریدار با آن همراه باشید.

توجه داشته باشید، تمام مواردی که تاکنون گفته شد فقط در مورد شرایط انجام ایمیل مارکتینگ به روش صحیح صدق می‌کند. نباید هزاران ایمیل با پیشنهادات استثنایی، تخفیف و تبلیغات با پیام ثابت ارسال کنید. این خبرنامه‌ها و این نوع ایمیل مارکتینگ نتیجه بخش نخواهد بود.

یک کمپین بازاریابی ایمیلی باید یک استراتژی مناسب داشته باشد که اساس آن ایجاد محتوای ارزشمند برای کاربر است. ایمیل مارکتینگ بخشی جدایی ناپذیر از دیجیتال مارکتینگ است و هنوز هم بسیاری از کسب و کار های بزرگ از آن استفاده می کنند. در دوره های آموزش دیجیتال مارکتینگ به دلیل مزایای زیادی که به دنبال دارد، به این بخش نیز پرداخته می شود.

ایمیل مارکتینگ

 

بهترین شیوه‌ها و استراتژی‌های ایمیل مارکتینگ

اگر می‌خواهید کمپین ایمیل مارکتینگ شما موفقیت‌آمیز باشد، باید با دنبال‌کردن نکات و تکنیک‌های آن وارد عمل شوید:

قبل از ارسال ایمیل بپرسید

آیا تابه‌حال ایمیلی دریافت کرده‌اید که خودتان آدرس ایمیلتان را نداده باشید؟ سوالی که برای کاربران در مواجه با این ایمیل به وجود می آید، چگونه آدرس ایمیل من را دارند؟ چه اطلاعات دیگری دارند؟ چرا باید به این شرکت اعتماد کنم؟ بنابراین، اگر می‌خواهید ایمیل مارکتینگ موفقی داشته باشید، قبل از ارسال اولین ایمیل، اجازه بگیرید.

این مطلب پیشنهاد می شود :  دیجیتال برندینگ چیست | تفاوت آن با دیجیتال مارکتینگ !

حتی اگر لیست ایمیل فعلی شما کوچک است، هرگز به دنبال خرید لیست ایمیل نباشید. مشتریان خود را تشویق کنید که خود ایمیلشان را را در اختیارتان قرار دهند، برای نمونه : "آدرس ایمیل خود را وارد کنید و 20% تخفیف برای اولین خرید خود دریافت کنید!

به یاد داشته باشید که چند بار ایمیل ارسال می‌کنید

اغلب اوقات، بازاریابان بازاریابی تهاجمی و ناکارآمد انجام می‌دهند. ارسال تعداد بی‌شمار ایمیل باعث پرشدن  ایمیل باکس افراد می‌شود و چهره ناخوشایندی را ایجاد می‌کند. بهتر است به‌جای فرستان چندین ایمیلی در روز یا ایمیل‌های تکراری، آنها را در زمان مناسب و به تعداد مؤثر ارسال کنید.

وقت را تلف نکنید

پیام‌ها باید کوتاه و دقیق باشند. تعداد مصرف‌کنندگانی که از دستگاه‌های تلفن همراه استفاده می‌کنند در حال افزایش است و اکنون بیش از نیمی از ایمیل‌ها در دستگاه‌های تلفن همراه باز می‌شوند؛ بنابراین بهترین راه برای برقراری ارتباط از طریق پیام‌های کوتاه، محاوره‌ای و موضوعی است.

عملکرد خود را پیگیری کنید

اگر KPIهای ایمیل را ردیابی نکنید، نمی‌دانید که استراتژی ایمیل مارکتینگ شما چقدر مؤثر بوده است. خوشبختانه، بسیاری از ابزارها و پلتفرم‌های ایمیل مارکتینگ قابلیت‌های گزارش‌دهی را ارائه می‌دهند، نتایج کمپین های خود را آنالیز کنید تا ببینید کدام برای شما سودمندتر بوده و اشتباهات خود را اصلاح کنید.

انواع مختلف ایمیل مارکتینگ یا بازاریابی ایمیلی

این روش بازاریابی را می‌توان به انواع زیر تقسیم‌بندی کرد:

ایمیل‌های تبلیغاتی (DEM)

ایمیل‌های تبلیغاتی در صورت نیاز و مطابق با کسب‌وکار شما ارسال می‌شوند. خبرنامه‌ها اخبار مربوط به کسب‌وکار (به‌روزرسانی‌های شرکت، ویژگی‌های محصول جدید)، یا نحوه استفاده از یک محصول را با تهیه فهرستی از نمونه‌های عملی نشان می‌دهند. این کار راه آسانی برای ماندن در ذهن مشتری، تعامل و حفظ مخاطبین است.

کمپین‌های ایمیل در درجه اول بر فروش و بازاریابی متمرکز هستند. به طور معمول، یک کمپین می‌تواند شامل 3 تا 10 ایمیل باشد که طی چند روز یا چند هفته ارسال می‌شود. این نوع ایمیل برای یک هدف خاص ارسال می‌شود:  برای تبلیغ پیشنهادات ویژه، تشویق به دانلود مقاله یا ثبت‌نام در یک وبینار.

ایمیل‌های خودکار

ایمیل‌های خودکار نه‌تنها می‌توانند در زمان شما صرفه‌جویی کنند، بلکه مهم‌تر از همه، روابط با مشتریانتان را بهبود می‌بخشند. ایمیل خودکار می‌تواند صرفاً یک ایمیل خوشامدگویی باشد که پس از عضویت در خبرنامه جدید یا یک ایمیل شخصی‌سازی شده بر اساس رفتار مشتری یا اطلاعات موجود در پایگاه‌داده ارسال می‌شود. زیبایی ایمیل‌های خودکار این است که برای ارسال آنها نیازی به حضور فیزیکی نیست.

این مطلب پیشنهاد می شود :  هرم بازاریابی محتوا؛ رنجِ کمتر، گنجِ بیشتر!

انواع مختلف ایمیل‌های خودکار

دو نوع مختلف از ایمیل‌های خودکار وجود دارد که باید از آنها آگاه باشید:

ایمیل‌های اتوماسیون بازاریابی: اینها ایمیل‌هایی هستند که در بالا در مورد آنها صحبت کردیم. محتوای این ایمیل‌ها توسط اقداماتی که یک مخاطب دررابطه‌با محصول یا خدمات شما انجام داده است، تعیین می‌شود. معمولاً، مخاطب قبلاً رضایت صریح خود را برای دریافت این ایمیل‌های تبلیغاتی از شما، از طریق یک فرم انتخاب، داده است. برای مثال بعد از ثبت نام، ایمیل خوشامد گویی برای مشتری ارسال می شود.

ایمیل‌های تراکنش: همان‌طور که از نام آن پیداست، این ایمیل‌ها پس از یک تراکنش ارسال می‌شوند. به‌عنوان‌مثال می‌توان به تأیید سفارش، به‌روزرسانی حمل‌ونقل و یادآوری‌های قرار ملاقات اشاره کرد.

ایمیل‌های تراکنش برای مدیریت ارتباط با مشتری ضروری هستند، به‌خصوص اگر یک فروشگاه اینترنتی دارید. تصور کنید که کاربر یک محصول را به‌صورت آنلاین خریداری می‌کند و هیچ تأییدیه سفارشی دریافت نمی‌کند، در چنین شرایطی مشتری فکر می‌کند مورد کلاهبرداری قرار گرفته‌است.

ایمیل مارکتینگ

 

مزایا و معایب ایمیل مارکتینگ

باتوجه‌به مزایای ویژه این مفهوم، ایمیل مارکتینگ  امروز یکی از محبوب‌ترین انواع تبلیغات آنلاین است.اما در کنار مزایا، ایمیل مارکتینگ معایبی نیز دارد که به آن خواهیم پرداخت.

مزایا

ایمیل قطعاً دارای تعدادی مزیت منحصربه‌فرد نسبت به سایر اشکال بازاریابی است. شاید مهم‌ترین مزیت ایمیل مارکتینگ توانایی آن در دستیابی به مخاطبان جهانی از مصرف‌کنندگان با حداقل تلاش باشد. البته، دسترسی به مخاطبان در سراسر جهان از طریق اشکال دیگر تبلیغات امکان‌پذیر است، اما اشکال سنتی تبلیغات مانند تلویزیون، رادیو و چاپ ترکیبی به‌اندازه ایمیل مارکتینگ در دستیابی به مشتریان بالقوه در سراسر جهان مؤثر نیستند.

یکی دیگر از مزایای مهم ایمیل مارکتینگ هزینه آن است. بسیاری از اشکال دیگر بازاریابی از جمله بازاریابی سنتی بسیار گران‌تر از ایمیل مارکتینگ هستند. هزینه‌های مرتبط با ایمیل مارکتینگ حداقل است. در حالت ایده‌آل، فهرستی از آدرس‌های ایمیلی خواهید داشت که به محصولات و خدمات شما علاقه‌مند هستند، بنابراین هزینه‌ای را برای به‌دست‌آوردن پایگاه‌داده از آدرس‌های ایمیل متحمل نخواهید شد. همه این عوامل در حال حاضر ایمیل مارکتینگ را بسیار مقرون‌به‌صرفه کرده است.

معایب

اما هنوز برخی از هزینه‌های مرتبط با ایمیل مارکتینگ وجود دارد. بیشتر این هزینه‌ها با نوشتن متن تبلیغاتی و ایجاد هرگونه تصویر گرافیکی همراه با متن تبلیغاتی در ایمیل‌ها همراه است. ایمیل مارکتینگ به خدمات یک نویسنده حرفه‌ای متون تبلیغاتی و یک طراح که تصاویر را ایجاد می‌کند نیاز دارد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  ترفندهای ساخت عکس با هوش مصنوعی 2024

هزینه چنین خدماتی بسیار متفاوت است، اما به‌طورکلی باید برای نویسندگان و طراحان باتجربه‌تر هزینه بیشتری بپردازید. چنین نویسندگان و طراحانی بتوانند تبلیغات بهتری نسبت به کسانی که تجربه کمتری دارند انجام دهند.

بارزترین نقطه‌ضعف ایمیل مارکتینگ هنگامی است که از بازاریابی ویروسی استفاده شود. در این صورت می‌توان آن را به‌عنوان هرزنامه یا همان اسپمر در نظر گرفت. این مشکل بسیار جدی است، زیرا می‌تواند بر سود نهایی کسب‌وکار  شما تأثیر منفی بگذارد.

هر روز کاربران اینترنت هزاران ایمیل ناخواسته را به‌عنوان تبلیغات دریافت می‌کنند. این مشکل ابعاد بسیار زیادی پیدا کرده است. موج نفوذ هرزنامه‌ها به حساب‌های ایمیل کاربران بی‌گناه اینترنت، آنها را نسبت به ایمیل‌های ناخواسته‌ای که دریافت می‌کنند و محصول یا خدمات خاصی را تبلیغ می‌کنند مشکوک می‌کند.

ایمیل‌هایی که در موضوع یا محتوا به نظر می‌رسد هرزنامه هستند ممکن است به طور خودکار توسط سیستم پست الکترونیکی به پوشه هرزنامه منتقل شوند. ایمیل هایی که سیستم به طور خودکار حذف نکرده است، ممکن است توسط گیرنده بدون خواندن حذف شود، زیرا فرستنده ایمیل برای او شناخته شده نیست. هر دوی این مشکلات می‌تواند منجر به ازدست‌دادن زمان قابل‌توجهی برای صاحبان مشاغل شود، زیرا گیرندگان حتی به محتوای ایمیل‌های تبلیغ‌کننده محصولات و خدمات خود نگاه نمی‌کنند.

نکات مهم برای داشتن یک بازاریابی ایمیلی موفق

لیست پستی ایمیل شما باید شامل مشتریان سابقی باشد که تمایل به دریافت ایمیل‌های حاوی اطلاعات و تبلیغات را ابراز کرده‌اند و همچنین مشتریان بالقوه‌ای که به کسب اطلاعات بیشتر ابراز علاقه کرده‌اند.

همچنین بسیار مهم است که در انتخاب محتوای ایمیل دقت کنید. محتوا باید محصولات و خدمات شما را برجسته کند بدون اینکه این تصور را ایجاد کنند که شما تلاش می‌کنید محصول یا خدماتی را به آنها بفروشید. یک آژانس دیجیتال مارکتینگ با تجربه، نویسنده ماهری را کنار شما قرار می‌دهد تا در این امر به شما کمک کرده تا متنی دقیق را آماده نمایید.

متن باید در خواننده تمایل ایجاد کند تا در مورد محصولات و خدمات شما اطلاعات بیشتری کسب کند و در نهایت، ایمیل‌های شما باید حاوی فراخوانی برای اقدام call to actions) ( نامیده می‌شود. این اقدام باید جمله‌ای باشد که خواننده را به انجام یک کار خاص ترغیب کند، مثلاً خریدی انجام دهد یا اطلاعات بیشتری در مورد محصول کسب کند.

برگرفته از: neilpatel.com و sendpulse.com

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

7 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.