URL فارسی یا انگلیسی؟ کدام یک در سئو تاثیر گذارند؟

URL فارسی یا انگلیسی

فهرست مطلب (کلیک کنید )

URL فارسی یا انگلیسی؟ ابتدا بیایید با خود url آشنا شویم تا بتوانیم به درستی پاسخ این سؤال را بدهیم. URL مخفف Uniform Resource Locator است. به طور محاوره‌ای آدرس وب نامیده می‌شود، به یک منبع وب مانند یک سایت، صفحه یا فایل خاص اشاره می‌کند. به عنوان مثال، اگر یو آر ال https://www.mentaplus.com/mag/Farsi-or-English  از مرورگر خود از طریق نوار آدرس URL دسترسی داشته باشید، شما را به این پست می‌برد. اما اگر وارد https://www.mentaplus.com شوید، به صفحه اصلی هدایت خواهید شد. در ادامه این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا به بررسی کامل تر یو آر ال ها و انتخاب URL فارسی یا انگلیسی برای سایت می پردازیم.

 

چرا به URL نیاز داریم؟

برای اینکه شبکه‌های کامپیوتری و سرور‌ها بتوانند با یکدیگر صحبت کنند، رایانه‌ها به زبانی متکی هستند که از اعداد و حروف به نام آدرس IP تشکیل شده است. هر دستگاهی که به اینترنت متصل می‌شود یک آدرس IP منحصر به فرد دارد که به شکل زیر است:

22.231.113.64 یا 3ffe: 1900: 4545: 3: 200: f8ff: fe21: 67cf

برای مرور آسان وب، تایپ یک آدرس IP طولانی برای یک کاربر آنلاین نه‌ایده‌آل است و نه واقع بینانه. به همین دلیل، نام‌های دامنه (و از این رو URL‌ها) ایجاد شده‌اند - تا آدرس‌های IP را با چیزی برای به خاطر سپردن آسان‌تر و دیجیتالی پنهان کنند. می‌توان نام دامنه را به عنوان  "نام مستعار " آدرس IP در نظر گرفت.

هر URL از چندین بخش تشکیل شده است و نحوه ساخت URL‌ها تأثیرات مختلفی بر امنیت سایت و بهینه‌سازی موتور‌های جستجو ( SEO ) خواهد داشت. با در نظر گرفتن این موضوع، بیایید نگاهی دقیق‌تر به آنچه در URL پایه یک وب سایت وجود دارد بیاندازیم.

 

سه بخش مهم یک URL

دراین قسمت، سه بخش مهم یک URL مشترک برای کاربران را بررسی خواهیم کرد.

 

۱. پروتکل

این اولین بخش از URL است. عنصر http:// یا https:// در ابتدای هر URL "پروتکل" است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  قیف فروش چیست؟ از مزایا و مراحل آن

این پروتکل به مرورگر می‌گوید که چگونه با سرور وب سایت ارتباط برقرار کند تا اطلاعات را ارسال و بازیابی کند. به عبارت دیگر، این چیزی است که در وهله اول به یک URL اجازه کار می‌دهد. به طور سنتی، اکثر سایت‌ها از پروتکل انتقال ابرمتن (HTTP) استفاده می‌کردند و این نسخه هنوز در وب قابل مشاهده است. البته چند سالی است که پروتکل امن انتقال ابرمتن (HTTPS) وجود دارد.

این پروتکل اساساً همان کار HTTP را انجام می‌دهد، اما گزینه‌ای بسیار امن‌تر است که داده‌های ارسال شده بین مرورگر و سرور را رمزگذاری می‌کند. به همین دلیل است که اکثر مرورگر‌ها آن را با قفل امنیتی سبز رنگ ارائه می‌کنند.

اگر کاربر وردپرس هستید، مطمئن شوید که سایت شما بر روی HTTPS اجرا می‌شود. تنها چیزی که نیاز دارید یک گواهی رایگان Let\'s Encrypt و افزونه  SSL Really Simple (رایگان) است.

 

URL فارسی یا انگلیسی

 

۲. نام دامنه

بخش بعدی پروتکل قابل شناسایی‌ترین عنصر یک آدرس وب است. نام دامنه در سایت ما mentaplus.com است. نام دامنه یک‌شناسه برای یک سایت خاص است که اگر هیچ چیز دیگری به انتهای آن اضافه نشود، به طور کلی مستقیماً به صفحه اصلی منتهی می‌شود.

نام دامنه در واقع از قطعات کوچکتری نیز تشکیل شده است. وجود "www" (اکنون اختیاری است) برای وب جهانی، نام سایت مورد نظر و دامنه سطح بالا (TLD) که می تواند it یا .com یا.org یا.net و ... باشد.

زمانی که یک سایت جدید ایجاد می‌کنید، کمی زمان برای بررسی دقیق نام دامنه‌ای که می‌خواهید استفاده کنید بگذارید. نام دامنه باید منحصر به فرد باشد و جلب توجه کند و در عین حال واضح و به راحتی قابل یادآوری باشد.

انتخاب دامنه سطح بالا نیز مهم است. برای بسیاری از سایت‌ها، بهترین گزینه حفظ دامنه ir (برای ایران) یا.com برای شرکت‌های بین‌المللی دارای سایت به چندین زبان است. این دو دامنه سطح بالایی هستند که کاربران اینترنت بیشتر با آن‌ها آشنا هستند و معمولاً انتظار دارند. زیرا به خاطر سپردن آن‌ها آسان‌تر خواهد بود.

این مطلب پیشنهاد می شود :  حقایق جالب درباره تست سرعت سایت در سال 2023 که نمی دانستید!

همچنین می‌توانید از انتخاب TLD که به بهترین وجه مناسب حوزه یا رشته شما باشد بهره‌مند شوید. در واقع صد‌ها گزینه TLD وجود دارد (که بسیاری از آن‌ها مختص منطقه یا بخش هستند)، بنابراین انتخاب‌های زیادی وجود دارد. برای مثال .shop برای فروشگاه ها یا .edu برای سایت های دانشگاهی و ...

 

۳. مسیر

هر صفحه یا فایلی در یک وب سایت دارای URL خاص خود است و فقط از صفحه اصلی تشکیل نشده است. قسمت بعد از TLD به عنوان "مسیر" شناخته می‌شود. این به این دلیل است که مرورگر را به صفحه خاصی در وب سایت هدایت می‌کند.  برای این قسمت می توان URL فارسی یا انگلیسی انتخاب کرد.

به عنوان مثال وردپرس به شما این امکان را می‌دهد این قسمت را ویرایش کنید. انتخاب‌هایی که در این مورد انجام می‌دهید بر میزان «قابل کلیک» بودن محتوای شما برای بازدیدکنندگان احتمالی و بر سئوی کلی سایت شما تأثیر می‌گذارد. وحالا که به درستی به url آشنا شدیم، وقت آن است که پاسخ پرسش خود را بدانیم.

 

url فارسی یا انگلیسی؟

در این بخش می‌خواهیم نحوه کارکرد هر یک از این url‌ها را بررسی کنیم:

 

کپی کردن و به اشتراک گذاشتن

همانطور که می‌دانید زبان قالبی که برای ارتباط در دنیا در نظر گرفته شده است، زبان انگلیسی است. این موضوع در مورد اینترنت و گوگل نیز صدق می‌کند. وقتی کاربر می‌خواهد یک URL انگلیسی را به اشتراک بگذارد UTF۸ آن یا همان به اصطلاح ظاهر نوشتاری آن به هم نمی‌ریزد ولی درمورد فارسی چنین چیزی نیست. به همین جهت اشتراک‌گذاری url انگلیسی برای کاربر راحت‌تر است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  تکنیک های طلایی گویندگی و فن بیان برای سخنرانی 2023
 

ارائه لینک انگلیسی راحت‌تر است

زمانی که شخصی لینک وبسایت شما را درخواست می‌کند، ارائه یک لینک انگلیسی راحت‌تر است. بهترین روش این است که شما از معادل انگلیسی آن کلمه‌ای که می‌خواهید صفحه خود بر آن اساس سئو شود به انگلیسی در URL استفاده کنید. در این صورت بازدهی لینک بهتر است تا URL‌های فارسی.

 

URL فارسی یا انگلیسی

ایندکس شدن سریع‌تر url انگلیسی به url فارسی

بررسی تجربیات کاربر نشون می‌دهد که لینک‌های انگلیسی سریع‌تر و راحت‌تر ایندکس می‌شوند و مورد علاقه موتور‌های جستجو هستند. همین امر باعث می‌شود که سرعت سایت بالا برود. البته این موضوع فقط براساس تجربه است.

 

استفاده از فاصله در URL‌ها

نکته مهم دیگری که باید در اینجا به آن توجه کنید، استفاده از فاصله در URL‌ها است. پیشنهاد ما به شما این است که در URL به‌جای فاصله از – استفاده کنید. در این حالت چه url شما فارسی باشد یا انگلیسی، فاصله به درستی رعایت می‌شود. البته در وردپرس به طور پیش فرض این موضوع رعایت می شود.

 

url فارسی یا انگلیسی؟ کدام برای سئو بهتر است؟

یک نکته مهم در امتیاز دهی سئو این است که هر چقدر url پست‌های یک سایت کوتاه‌تر باشد، به معنای آن است که بهینه‌سازی اصولی سایت بهتر انجام شده است. پس با توجه به این نکته، می‌توانیم به این نتیجه برسیم که url انگلیسی در سئو مناسب‌تر است چرا که تعداد کلمات کمتری را به نسبت ترجمه فارسی شامل می‌شود.

البته این تمام نکته سئو یک url مناسب نیست بلکه تنها نگاهی به اصولی‌ترین بخش سئو یک url است. اگر شما سایت وردپرسی دارید، برای تغییر کل ساختار آدرس، باید وارد قسمت تنظیمات و پیوند یکتا بشوید تا ساختار کلی یک url را فراتر از نوع زبان تنظیم کنید تا استاندارد باشد.

  برگرفته از : themeisle.com
اشتراک گذاری :
مشاوره تلفنی رایگان

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.