آخرین به روزرسانی الگوریتم های گوگل در سال 2023

آخرین به روزرسانی الگوریتم های گوگل در سال 2022

فهرست مطلب (کلیک کنید )

گوگل ادعا می‌کند که الگوریتم جستجوی خود را چندین هزار بار در سال به روزرسانی می‌کند. در اکثر موارد، به‌روزرسانی‌های الگوریتم های گوگل بسیار کوچک و ناچیز هستند و نمی‌توان متوجه آن شد. اما، هر چند وقت یکبار، گوگل تغییراتی چنان اساسی در الگوریتم های خود ایجاد می‌کند که روش‌های سئوی ما را برای همیشه دگرگون می‌کند.

پیرو آموزش دیجیتال مارکتینگ، و مبحث کلیدی آموزش سئو (بهینه سازی موتورهای جستجو)، در این مطلب قصد داریم، ضمن معرفی مهم‌ترین الگوریتم های گوگل، برخی تغییرات اساسی در الگوریتم های جستجو را که باید موردتوجه قرار بگیرند بررسی کنیم. چرا این به‌روزرسانی‌ها معرفی می‌شوند؟ چگونه کار می‌کنند و چه اصلاحاتی در خصوص راهکارهای سئوی خود باید انجام دهیم؟

الگوریتم یعنی چه؟

برای اینکه بفهمیم الگوریتم گوگل چیست، بیایید ابتدا به طور کلی تعریف الگوریتم‌ را بررسی کنیم. تعریف استاندارد الگوریتم این است: مجموعه‌ای از قوانین برای حل یک مسئله طی تعداد مراحل محدود.

در زبان کامپیوترها، یک الگوریتم زمینه را برای انجام یک کار بسیار خاص برای رایانه فراهم می‌کند. برای مثال، یک رایانه ممکن است طوری برنامه ریزی شود که به طور تصادفی عددی بین 1 تا 100 به دست آورد. بنابراین، در اینجا یک محدودیت یا بازه وجود دارد.

روش دیگری که می‌توان به الگوریتم‌ها نگاه کرد این است که آن‌ها را به عنوان یک معادله ریاضی در نظر بگیریم. ممکن است از شما بخواهند که از 100 تا 80 را چهار رقم چهار رقم و به صورت برعکس بشمارید. یعنی می‌گویید: "100، 96، 92، 88، 84، 80." شاید روی کاغذ، به راحتی بتوانید نشان دهید که چگونه در یک ستون با کسر عدد 4 از هر یک از اعداد به این پاسخ‌ها دست یافتید. این یک نگاه ساده به یک الگوریتم است. با این حال، به درک نسخه‌های پیچیده‌تر کمک می‌کند.

الگوریتم های گوگل چه هستند؟

الگوریتم های گوگل چه هستند؟

الگوریتم های گوگل مجموعه قوانینی هستند که گوگل برای رتبه بندی وب سایت‌ها در نتایج جستجو استفاده می‌کند. سیستم پیچیده گوگل داده‌ها را از صفحات گوناگون بازیابی می‌کند و سعی می‌کند به درک بهتری از آنچه جستجوگران به دنبال آن هستند دست یابد و بر اساس ارتباط و کیفیت صفحات، به آن‌ها رتبه می‌دهد.

الگوریتم های گوگل از همان تعریف و قانون پایه‌ای که در بالا توضیح دادیم پیروی می‌کنند. به آخرین باری که چیزی را در گوگل جستجو کردید فکر کنید. هر چیزی که جستجو کنید، چه «ویدیوهای گربه ملوس» یا «فروشگاه‌های کفش در شهر ....»، موتور جستجو میلیون‌ها نتیجه را برای شما پیدا می‌کنند تا از بین آن‌ها انتخاب کنید. اما اینکه کدام نتایج را به شما نشان دهد و به چه ترتیبی، تصادفی نیست، بلکه الگوریتم های گوگل این کار را انجام می‌دهند.

گوگل الگوریتم های بسیار پیچیده‌ای برای ارائه بهترین نتایج جستجو دارد و این الگوریتم‌ها مرتب تغییر می‌کنند. اگرچه گوگل اطلاعات دقیق الگوریتم‌‌ها و تغییرات آن‌ها را در اختیار عموم قرار نمی‌دهد، اما عناصری وجود دارد که می‌دانیم به طور قطعی روی جستجوی کلمات کلیدی و نمایش صفحات نتایج جستجو (SERP) تأثیر دارند:

  • ظاهر شدن کلمه کلیدی در سرتیتر صفحه، تگ های عناوین و توضیحات متا
  • تعداد پیوندهای طبیعی و ارگانیک به صفحه
  • نحوه عملکرد و نمایش وب سایت در دستگاه‌های تلفن همراه، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها

البته، این‌ها فقط برخی از ویژگی‌هایی هستند که الگوریتم های گوگل هنگام تعیین صفحات برای نمایش و رتبه بندی آن‌ها بررسی می‌کنند. به احتمال زیاد ده‌ها، شاید هم صدها مورد دیگر وجود داشته باشد.

گوگل چگونه تعیین می‌کند کدام عناصر بیشتر اهمیت دارند؟

همچنان که الگوریتم های گوگل یک صفحه وب را "می‌خوانند"، یک مقدار عددی از پیش تعیین شده برای هر ویژگی که در صفحه پیدا می‌کنند، تخصیص می‌دهند. سپس آن مقدار عددی را به نتیجه نهایی اضافه می‌کنند. بنابراین، صفحه وبی که مطلوب‌ترین ویژگی‌ها و صفات را داشته باشد به صدر رتبه بندی ارتقا می‌یابد زیرا الگوریتم ها به آن اهمیت بیشتری می‌دهند.

این محاسبات توسط پلتفرم گوگل بسیار سریع انجام می‌شود و رتبه بندی ممکن است در نوسان باشد زیرا توسعه دهندگان وب ویژگی‌هایی را که در رتبه بندی صفحات در یک وب سایت یا در یک صفحه نقش دارند، دستکاری می‌کنند.

بنابراین، رتبه‌بندی‌هایی که به واسطه الگوریتم‌های گوگل به صفحات تخصیص داده می‌شوند سیال هستند. صفحه‌ای که برای یک کلمه کلیدی رتبه سوم را دارد، ممکن است با تغییر محتوای آن و سایر صفحات در نتایج، به رتبه اول صعود یا رتبه دهم سقوط کند. معمولاً کسب و کارهایی که بهینه سازی موتور جستجو یا SEO را به طور منظم در سایت خود اعمال می‌کنند، رتبه‌های برتر را در اختیار دارند.

عوامل زیادی وجود دارد که در تعیین رتبه صفحات و وب سایت‌ها نقش دارند. 5 حوزه اصلی که به طور رسمی توسط Google فهرست شده است و بر نتایجی که برای جستجوی یک عبارت یا کلمه خاص تأثیر می‌گذارند از این قرار هستند:

1- معنی پرس و جو

برای بازگرداندن نتایج مرتبط، گوگل باید بفهمد که کاربر دقیقاً به دنبال چه چیزی است و هدف او از جستجو چیست.

الگوریتم های گوگل باید چیزهای مختلفی را درک و ارزیابی کنند:

  • معنی کلمات: کلمات استفاده شده در زبان طبیعی دقیقا به چه معنا هستند؟
  • هدف جستجو: کاربری که یک عبارت را پرس و جو می‌کند واقعا چه می‌خواهد؟ تعریف، بررسی، خرید، یافتن یک وب سایت خاص یا...
  • نیاز به تازگی محتوا: آیا پرس و جوی کاربر به زمان حساس است و به اطلاعات تازه نیاز دارد؟

گاهی اوقات هدف و نیت یک کوئری یا همان پرس و جوی کاربر کاملا واضح است، مثل وقتی که شخصی از عبارت جستجوی «خرید آیفون جدید» استفاده می‌کند. در اینجا معنی، هدف و نیاز به تازگی به سادگی مشخص می‌شود.

اما گاهی اوقات، به ویژه هنگام پرس و جوهای عمومی، درک منظور دقیق کاربر دشوار است. در این موارد، گوگل بهترین نتایج را نشان می‌دهد، اما انتخاب‌های دیگری را نیز ارائه می‌دهد که به تعیین نتایج جستجو کمک می‌کند. مثلا اگر کلمه شیر را جستجو کنید، گوگل به شما هم شیر (حیوان) و هم شیر (خوراکی) را نمایش می‌دهد تا خود شما انتخاب کنید که دقیقا دنبال چه چیزی می‌گردید.

این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه بودجه خزش یا Crawl Budget را بهینه کنیم؟

2- ارتباط صفحات

موتورهای جستجو باید بفهمند که چه صفحاتی با پرس و جوی جستجو مرتبط هستند. به عبارت دیگر، باید درک کند که چه صفحاتی به درخواست جستجوی کاربر مرتبط هستند و به بهترین شکل ممکن پاسخ نیاز او را می‌دهند.

گوگل این کار را با خزیدن و نمایه سازی (ایندکس کردن) منظم تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت و تجزیه و تحلیل محتوای آن‌ها انجام می‌دهد. در اینجا، نقش کلیدی را کلمات کلیدی ایفا می‌کنند. اگر عبارت جستجوشده و عبارات مرتبط با آن در یک صفحه ظاهر شود (بات‌های گوگل آن را بخوانند)، احتمال اینکه آن صفحه مرتبط با پرس و جوی کاربر تشخیص داده شود و در صفحه نتایج جستجو ظاهر شود بسیار زیاد است.

3- کیفیت محتوا

احتمالاً برای هر درخواست جستجو میلیون‌ها صفحه وجود دارد، بنابراین گوگل باید آنهایی را که محتوای باکیفیت ارائه می‌دهند اولویت بندی کرده و نشان دهد. از نظر گوگل یک محتوای باکیفیت باید حداقل این 3 ویژگی را داشته باشد:

  • در حوزه موردنظر متخصص باشد
  • اعتبار و حسن شهرت داشته باشد
  • قابل اعتماد باشد

4- قابلیت استفاده صفحات

حالا که الگوریتم های گوگل مرتبط بودن و کیفیت محتوا را تایید کردند، باید مطمئن شوند که وب سایت کاربرپسند است؛ یعنی کاربر به راحتی می‌تواند از آن بهره ببرد.

در اینجا گوگل جنبه‌های فنی یک وب سایت را می‌سنجد:

  • واکنش پذیری یا ریسپانسیو بودن صفحات
  • نمایش صحیح صفحات در تمام مرورگرها
  • سرعت صفحه
  • امنیت وب سایت

شاید این عوامل از اهمیت کم‌تری برخوردار باشند ، اما زمانی که دو عنصر قبلی، یعنی ارتباط محتوا با پرس و جوی کاربر و کیفیت محتوای صفحات چند وبسایت با هم برابر و یکسان باشند، گوگل این موارد را برای انتخاب بهترین گزینه برای نمایش مدنظر قرار می‌دهد.

5- زمینه و تنظیمات

نتایج جستجو به شدت تحت تأثیر شرایط فردی و ترجیحات کاربران هستند. عواملی مثل موقعیت جغرافیایی کاربر، تاریخچه جستجوها و تنظیمات جستجو از دیگر مواردی هستند که الگوریتم های گوگل به آن‌ها اهمیت می‌دهند.

برای مثال، نتایج جستجوی یک کاربر اروپایی برای کلمه "فوتبال" با یک کاربر آمریکایی کاملا متفاوت است (برای کاربر آمریکایی ورزش راگبی یا فوتبال آمریکایی در نتایج جستجو نمایش داده می‌شود).

مهمترین الگوریتم های گوگل و روش سازش با آنها

مهمترین الگوریتم های گوگل و روش سازش با آنها

برای هر یک از مواردی که در بالا ذکر کردیم و عناصر بسیار دیگر، گوگل الگوریتم‌هایی دارد که به نام باغ وحش گوگل معروف هستند. در ادامه، در مورد این الگوریتم ها بیشتر صحبت می‌کنیم و راه حل‌هایی که برای سازگاری با هر کدام باید رعایت کنید بررسی می‌کنیم. به یاد داشته باشید که پیروی نکردن از خط قرمزهای هر یک از الگوریتم های گوگل می‌تواند به ضرر وبسایت شما تمام شود.

الگوریتم پاندا (Panda)

الگوریتم پاندا از 24 فوریه 2011 معرفی شد و کار آن شناسایی و جریمه محتوای تکراری، سرقت‌های ادبی و محتواهای ضعیف (Thin Content: محتوایی که هیچ ارزشی به کاربر منتقل نمی‌کنند)، و همچنین هرزنامه‌های تولید شده توسط کاربر و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی است.

الگوریتم پاندا به اصطلاح یک "امتیاز کیفیت" به صفحات وب اختصاص می‌دهد. سپس از این امتیاز به عنوان عامل رتبه بندی استفاده می‌کند. در ابتدا، اثرات الگوریتم پاندا خفیف بود، اما در ژانویه 2016 به طور دائم در الگوریتم اصلی گوگل گنجانده شد. از آن زمان، به‌روزرسانی‌های این الگوریتم گوگل بیشتر شده است، بنابراین هم جریمه‌های پاندا و هم بهبود از پیامدهای آن سریع‌تر اتفاق می‌افتند.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

به طور منظم محتوای سایت خود از لحاظ تکراری نبودن محتوا، محتوای ضعیف و استفاده بیش از حد کلمات کلیدی بررسی کنید. برای انجام این کار، می‌توانید از یک خزنده سایت مانند SEO PowerSuite's Website Auditor کمک بگیرید.

با ماژول ویرایشگر محتوای این وب سایت، همچنین می‌توانید از جریمه‌های احتمالی جلوگیری کنید و صفحات خود را بدون خطر استفاده زیاد از کلمات کلیدی ایجاد کنید. این ابزار صفحات رقبای اصلی شما را نیز تجزیه و تحلیل می‌کند و بر اساس محتواهایی که قبلاً در جستجوی گوگل موفق بوده‌اند، پیشنهاداتی برای سئوی بهتر ارائه می‌دهد.

همچنین اگر می‌خواهید بررسی کنید که آیا محتوای شما در سایت دیگری تکرار شده است یا خیر، از یک بررسی کننده سرقت ادبی مانند Copyscape استفاده کنید.

الگوریتم پنگوئن (Penguin)

الگوریتم پنگوئن در 24 فوریه 2012 معرفی شد و کار آن رسیدگی به لینک های غیرمرتبط و اسپم و انکرتکست‌هایی (کلماتی در یک متن که به صفحه یا سایت دیگر لینک می‌شوند) است که بیش از حد بهینه سازی شده باشند.

هدف گوگل از الگوریتم پنگوئن پایین آوردن رتبه سایت‌هایی است که بک لینک‌های آن‌ها غیر طبیعی به نظر می‌رسند. این الگوریتم به ایجاد لینک‌های کم زحمت، مانند خرید لینک از مزارع پیوند و PBNها (مجموعه‌ای از وبلاگ‌ها و سایت‌هایی که برای تقویت سایت اصلی و ایجاد پیوندهای خارجی طراحی می‌شوند) پایان داد.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

برای در امان ماندن از اثرات منفی الگوریتم پنگوئن باید مراقب رشد بی رویه پیوندهای خارجی خود باشید و با یک جستجوگر بک لینک مانند SEO SpyGlass بازرسی‌های لازم را انجام دهید. در داشبورد این ابزار می‌توانید یک نمودار از پیشرفت رشد پیوندهای سایت خود را مشاهده کنید. مراقب هر گونه افزایش غیرمعمول باشید: این موارد ممکن است در نتیجه یک حمله سئویی توسط رقبای شما نیز باشد.

به تب Penalty Risk این ابزار بروید و لیست بک لینک‌های خود را از پر ریسک‌ترین تا کمترین ریسک مرتب کنید. پیوندهایی با ریسک بالای 50 درصد باید بررسی شوند. اگر مشخص شد که مخرب هستند، آن‌ها را به فایل Disavow اضافه کنید، آن را دانلود کنید و به ابزار Disavow Links Google ارسال کنید.

الگوریتم مرغ مگس خوار (Hummingbird)

الگوریتم مرغ مگس خوار از 22 آگوست 2012 راه اندازی شد و با محتواهای کیفیت پایین و استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی سروکار دارد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  سئو محلی (Local SEO) چیست؟ راهنمای کامل لوکال سئو 2022

الگوریتم مرغ مگس خوار به گوگل کمک می‌کند تا پرس و جوهای جستجو را بهتر تفسیر کند و نتایجی را ارائه دهد که با هدف جستجوگر (نه صرفا عبارت جستجوشده) مطابقت داشته باشد. اگرچه کلمات کلیدی همچنان مهم هستند، اما الگوریتم مرغ مگس خوار این امکان را فراهم می‌کند تا حتی اگر متنی عینا حاوی کلمات و عبارات جستجوشده نباشد، باز هم شانس قرار گرفتن در صفحه نتایج جستجو برای یک عبارت را داشته باشد. این امر با کمک پردازش زبان طبیعی که بر نمایه سازی معنایی پنهان و اصطلاحات و مترادف‌های هم رخداد متکی است، حاصل می‌شود.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

تحقیقات کلمات کلیدی خود را گسترش دهید و بر مفاهیم ورای کلمات کلیدی تمرکز کنید. جستجوهای مرتبط، مترادف‌ها و اصطلاحات هم رخداد (کلمات و اصطلاحاتی که معمولا همراه هم آورده می‌شوند و به نوعی مترادف یا مکمل هم هستند) را به دقت تجزیه و تحلیل کنید. برای یافتن این گونه کلمات از منابعی مثل جستجوهای مرتبط گوگل، سؤالات مرتبط گوگل و همچنین پیشنهادات تکمیل خودکار گوگل استفاده کنید. برای این کار می‌توانید از ماژول تحقیق کلمات کلیدی Rank Tracker نیز کمک بگیرید.

از تمامی این ابزارها و راهکارها برای درک بهتر زبان مخاطبان و تنوع بخشیدن به محتوای خود استفاده کنید. با تولید محتوای جامع که هدف جستجوگر را برآورده می‌کند، هم از نظر تعامل و هم از نظر سئو محتوا برنده خواهید شد.

 

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon)

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) از 21 آوریل 2015 شروع به کار کرد و وظیفه آن رسیدگی به صفحاتی است که روی نسخه موبایل کار نمی‌کنند یا عملکرد ضعیفی دارند. این الگوریتم و به روزرسانی‌های بعدی آن بر قابلیت جستجو و نمایش یک وب سایت از گوشی‌های موبایل و تبلت تمرکز دارد. امروزه گوگل تمامی وب سایت‌ها را بر اساس سرعت و کاربرپسند بودن نسخه موبایل آن‌ها رتبه بندی می‌کند.

 

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

صفحات خود را برای جستجو با موبایل بهینه کنید و روی سرعت و قابلیت استفاده آن تمرکز کنید. تست‌های سرعت صفحه و سازگاری با نسخه موبایل‌ گوگل به شما کمک می‌کند تا متوجه شوید کدام جنبه‌های صفحه شما نیاز به بهبود دارند. تمامی این تست‌ها در ابزار WebSite Auditor گنجانده شده‌اند، بنابراین می‌توانید بهینه‌سازی صفحات خود برای نسخه موبایل را به عنوان بخشی از ممیزی کلی وب‌سایت خود انجام دهید.

الگوریتم رنک برین (RankBrain)

الگوریتم رنک برین از 26 اکتبر 2015 راه اندازی شد و به محتواهای سطحی، عدم ارتباط صفحات با کوئری‌ها و پرس و جوهای خاص، و نیز تجربه کاربری (UX) ضعیف رسیدگی می‌کند.

رنک برین بخشی از الگوریتم مرغ مگس خوار گوگل است. این الگوریتم یک سیستم یادگیری ماشین است که به گوگل کمک می‌کند تا معنای پشت سؤالات را بفهمد و بهترین نتایج جستجو را در پاسخ به آن سؤالات ارائه دهد. گوگل RankBrain را سومین فاکتور مهم رتبه بندی می‌نامد.

اگرچه فرمول دقیق پشت این الگوریتم مهم هنوز برای کسی معلوم نیست، اما توسعه دهندگان بر این باورند که RankBrain مسئول سفارشی کردن نتایج جستجوی گوگل است. اساساً، گوگل فراتر از کوئری‌ها و عبارات مورد جستجوی افراد می‌رود و بافت گسترده‌تر یعنی مترادف‌ها، کلمات ضمنی و کنایه‌ای و سابقه جستجوهای شخصی را نیز در نظر می‌گیرد.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

با کمک روش‌ها و ابزارهای تحلیل رقابتی، صفحات خود را مرتبط‌ تر با موضوعات مدنظر تولید کنید و اطلاعات جامع‌تری ارائه دهید. با استفاده از ابزاری همچون WebSite Auditor‘s TF-IDF می‌توانید لیست کاملی از اصطلاحات و مفاهیم مرتبط را که توسط تعداد زیادی از رقبای اصلی شما مورد استفاده قرار می‌گیرند، کشف کنید. راهی برای اضافه کردن این عبارات به محتوای خود پیدا کنید و خواهید دید که میزان ارتباط محتوای شما با پرس و جوهای کاربران به طور چشمگیری افزایش می‌یابد.

الگوریتم طبیب (Medic)

الگوریتم طبیب از 4 می 2018 آغاز به فعالیت کرد و وظیفه آن پایش و نظارت بر اعتبار سایت‌های YMYL (سایت‌هایی که مستقیما با سلامت فردی، ثبات مالی و امنیت افراد سروکار دارند) و شناسایی نشانه‌های ضعف در E-A-T (مخفف تخصص، اعتبار، اعتمادپذیری) سایت‌ها است.

به‌نظر می‌رسد الگوریتم طبیب گوگل در ابعاد وسیع بر وب‌سایت‌های پزشکی و همچنین سایر وب‌سایت‌هایی که می‌توانند بر تصمیمات کاربران تاثیر گذاشته و زندگی آن‌ها را تغییر دهند (حوزه‌های مالی، حقوقی، آموزشی) به شدت حساس است. اگرچه این موضوع صراحتاً تأیید نشده است، اما نمایندگان گوگل اشاره کرده‌اند که این الگوریتم برخی از سیگنال‌های E-A-T را مطابق با سند دستورالعمل‌های ارزیابی کیفیت (Quality Rater Guidelines) قابل اجرا کرده است.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

تا به امروز، هیچ استراتژی و راهکار اثبات شده‌ای برای در امان ماندن از آثار منفی الگوریتم طبیب ارائه نشده است. برخی از سئوکارها استخدام نویسندگان خبره را برای اعتبار بخشیدن به وب سایت خود پیشنهاد می‌کنند. برخی دیگر می‌گویند که راه حل این موضوع ثبت برند به عنوان یک شرکت یا نهاد معتبر است.

اما، اگر بخواهیم به حقایق پایبند باشیم، تنها راه قابل اعتماد برای افزایش اعتبار وب سایت شما، رشد مناسب و با کیفیت بک لینک‌های شماست، یعنی تا جای ممکن از سایت‌های معتبر به سایت خود پیوند ایجاد کنید. برای اطمینان خاطر می‌توانید از ابزارهای تحقیق بک لینک، مانند SEO SpyGlass استفاده کنید و از بک لینک‌هایی که رقبای شما گرفته‌اند ایده بگیرید.

SEO SpyGlass به شما امکان می‌دهد تا شکاف بین بک لینک‌های وب سایت خود و وب سایت‌های رقبا را پیدا کنید. بهترین سایت‌ها برای گرفتن بک لینک، وب سایت‌هایی با اعتبار بالا هستند که به دو یا چند رقیب شما لینک می‌دهند. این استراتژی نشانگر این است که این وب سایت‌ها به جایگاه شماعلاقه دارند و با مخاطبان هدف شما در ارتباط هستند، اما رابطه انحصاری با هیچ شرکت یا کسب و کاری ندارند.

الگوریتم برت (Bert)

الگوریتم برت از 22 اکتبر 2019 شروع به کار کرد و با محتواهایی که نوشتار ضعیفی دارند، متمرکز نیستند و از بافت و زمینه خاصی پیروی نمی‌کنند سروکار دارد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  کنیبالیزیشن کلمات کلیدی چیست؟ چگونه آن را رفع کنیم؟

این الگوریتم گوگل از فناوری پردازش زبان طبیعی (NLP) برای درک بهتر عبارت‌های جستجو، تفسیر متن، شناسایی ساختارها و روابط بین این ساختارها استفاده می‌کند. ما شاهد این بودیم که الگوریتم های پاندا، مرغ مگس خوار و RankBrain از امرکز صرف روی کلمات کلیدی فاصله می‌گیرند و الگوریتم BERT نقطه اوج این استراتژی گوگل است. الگوریتم برت به موتور جستجوی گوگل اجازه می‌دهد تا تفاوت‌های ظریف‌تری را هم در عبارات مورد جستجو و هم در نتایج جستجو درک کند.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

بالاخره روزی رسید که گوگل واقعاً به نوشتن خوب پاداش می‌دهد. حالا نوشتن محتوای مفید و معنادار از اهمیت خاصی برخوردار است؛ چیزی که تا قبل از این بهای کافی به آن داده نمی‌شد. این یعنی اینکه شما می‌توانید به جزئیات بپردازید و سبک نوشتاری تشریحی را اتخاذ کنید. البته باید در استفاده از جزئیات طولانی و به دردنخور (صرفا برای طولانی‌تر کردن محتوای خود) محتاط باشید. همچنین هنگام نوشتن باید از یک ساختار استاندارد تبعیت کنید؛ ساختاری که بین قسمت‌های مختلف یک محتوا ارتباط منطقی ایجاد کند و برای محتوای شما زمینه و بافت ایجاد نماید.

الگوریتم هسته گوگل (Google Core)

از سال 2017 تا به امروز، گوگل از الگوریتمی بزرگ‌تر به نام هسته گوگل صحبت می‌کند که تا الان هیچ سرنخی از اینکه دقیقا چکار می‌کند و کدام بخش از فرآید جستجو را بهبود داده است در دست نیست. معمولا بهینه سازی موتورهای جستجو بعد از به روزرسانی الگوریتم‌ها پیگیری می‌شود و سئوکارها و توسعه دهندگان سعی می‌کنند تغییرات حاصل از آن را دریابند. اما در خصوص الگوریتم هسته گوگل کمتر مشاهدات قابل استنادی صورت گرفته است.

این احتمال وجود دارد که الگوریتم هسته گوگل فقط پیشرفت‌هایی در الگوریتم‌های قبلی گوگل باشد یا شاید مجموعه‌ای از الگوریتم‌های کوچکتر باشد که به هم گره خورده‌اند.

چگونه سئوی خود را با آن سازگار کنیم؟

از آنجایی که اثرات الگوریتم هسته گوگل اغلب ناشناخته هستند، یکی از کارهایی که می‌توانید انجام دهید این است که تاریخچه SERP را برای کلمات کلیدی مورد نظر خود ردیابی کنید. پس از اینکه الگوریتم هسته اعمال شد، می‌توانید بررسی کنید که کدام یک از رقبای شما در رتبه‌بندی بالا یا پایین رفته‌اند و در مورد عوامل تاثیرگذار حدس بزنید.

برای شروع ردیابی تاریخچه SERP خود می‌توانید از ابزار Rank Tracker استفاده کنید. پس از راه اندازی این ابزار، به Target Keywords > Rank Tracking > SERP Analysis بروید و روی Record data SERP کلیک کنید. این ابزار شروع به ردیابی 30 موقعیت برتر SERP برای هر یک از کلمات کلیدی شما می‌کند.

دیگر الگوریتم های گوگل

علاوه بر مواردی که در بالا ذکر شد، گوگل الگوریتم‌های بسیار دیگری نیز دارد که بعضا کمتر مورد توجه هستند. در جدول زیر، برخی از این الگوریتم‌ها، کار آن‌ها و آخرین تاریخ به روزرسانی آن‌ها را مختصر توضیح می‌دهیم:

الگوریتم وظایف
الگوریتم محصول (Product) 2022 نظرات کاربران درباره محصولات را ارزیابی و نقدهای باکیفیت را شناسایی می‌کند.
الگوریتم ایندکس اول موبایل سایت‌هایی که نسخه موبایل دارند در اولویت اول نمایش قرار می‌گیرند.
لینک اسپم گوگل 2021 لینک های اسپم را شناسایی و باطل می‌کند.
الگوریتم تازگی محتوا 2011 محتواهای داغ و تازه را در بالای نتایج جستجو قرار می‌دهد.
الگوریتم ونیز 2012 موقعیت جغرافیایی را در اولویت‌های جستجو دخیل می‌کند.
الگوریتم دزد دریایی 2012 با کپی برداری، به خصوص انتشار محتوا بدون رعایت قوانین حق نشر مقابله می‌کند.
الگوریتم کبوتر 2014 بر موقعیت جغرافیایی و سئوی محلی متمرکز است.

اگر الگوریتم های گوگل ما را جریمه کردند چه کار کنیم؟

اگر الگوریتم های گوگل ما را جریمه کردند چه کار کنیم؟

اگر از خط قرمزهایی که الگوریتم های گوگل مسئول رسیدگی به آن‌ها هستند عبور کنید مشمول جریمه می‌شوید. این جریمه یا پنالتی می‌تواند عواقب سنگینی داشته باشد و رفع کردن آن کاری سخت و در برخی موارد حتی غیرممکن است. در وهله اول باید از اعمال روش‌های سئو کلاه سیاه پرهیز کنید. بهینه سازی صفحات برای موتورهای جستجو کاری است که نیاز به صرف زمان دارد. بنابراین نباید از راه‌های میانبر و غیر اصولی استفاده کنید.

با این حال، اگر به هر دلیلی توسط الگوریتم های گوگل جریمه شدید، این چند مورد تا به خاطر داشته باشید:

  • صبور باشید: بیشتر به‌روزرسانی‌های اصلی و عمده برای چند روز سختگیرانه اعمال می‌شوند، بنابراین همیشه خوب است که کمی صبر کنید تا هیاهوی اول کار فروکش کند. عجله در «راه‌کارهای سریع» می‌تواند بیشتر از اینکه مفید باشد، ضرر داشته باشد.
  • به منابع موثق تکیه کنید: به هر نظر و توصیه‌ای که در فوروم‌های مختلف، حتی فوروم‌های تخصصی می‌بینید اعتماد نکنید. در عوض، منتظر تجزیه و تحلیل کارشناسان و نشریات مورد اعتماد مانند Search Engine Journal یا Moz باشید.
  • مطمئن شوید که به یک راه حل نیاز دارید: گاهی اوقات، بهترین کاری که می‌توانید بعد از جریمه شدن انجام دهید این است که هیچ کاری انجام ندهید. بسیاری از به‌روزرسانی‌ها پس از چند هفته کمی اصلاح می‌شوند یا به کلی به حالت قبلی برمی‌گردند، بنابراین مواردی را که نیازی به اصلاح ندارند، دست نزنید.
  • بهبود ایجاد کنید: در آخر، اگر متوجه شدید که مشکلی در وب سایت شما وجود دارد که ممکن است دلیل افت رتبه شما باشد، وقت آن است که آن را برطرف کنید. شاید لازم باشد کل استراتژی سئوی خود را مجدداً مرور کنید تا به جای کمیت، بیشتر بر کیفیت تمرکز کنید.

آینده الگوریتم های گوگل چه می‌شود؟

گوگل به ندرت از تغییرات در الگوریتم های خود صحبت می‌کند، مگر اینکه این تغییرات عمده باشند. تغییرات کوچک‌تر معمولا جنبه داخلی دارند و اثرات آن‌ها چندان محسوس نیست. بسیار مهم است که در جریان اخبار و اعلامیه‌های گوگل در مورد الگوریتم‌ها قرار بگیرید، اما به همان اندازه مهم است که خیلی در مورد الگوریتم‌ها فکر نکنید یا حداقل سعی کنید با آن‌ها "بازی" نکنید.

الگوریتم های گوگل هر نامی داشته باشند و هر کاری انجام دهند، مهم نیست. مهم این است که شما محتوای مفید، باکیفیت و بکر تولید کنید و این محتوا را به ساده‌ترین و سریع‌ترین شکل ممکن در دسترس کاربران قرار دهید. به یاد داشته باشید که شما برای انسان‌ها تولید محتوا می‌کنید. اگر همین اصول ساده را رعایت کنید مطمئن باشید که بهترین رتبه را در گوگل خواهید گرفت و هیچ نگرانی بابت الگوریتم های گوگل یا جریمه‌های آن‌ها نخواهید داشت.

در نهایت، اگر نیاز به راهنمایی و کمک بیشتری در خصوص رهایی از جریمه‌های گوگل و تولید محتوای سئوشده و سازگار با الگوریتم های گوگل را دارید، تیم ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا در کنار شما خواهد بود.

منبع: https://searchengineland.com/ - https://mangools.com/

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

5 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.