تدوین استراتژی کلمات کلیدی در 3 ساعت

تدوین استراتژی کلمات کلیدی در 3 ساعت

فهرست مطلب (کلیک کنید )

برای اینکه وب سایت شما ترافیک خوبی داشته باشد، به افرادی نیاز دارید که مایل به بازدید از سایت شما باشند. برای اینکه آن‌ها را وادار به بازدید از سایت خود کنید، باید بدانید که آن‌ها به دنبال چه هستند، از چه کلماتی برای جستجو استفاده می‌کنند و چه نوع محتوایی با هدف آن‌ها مطابقت دارد. به طور خلاصه، شما به یک استراتژی کلمات کلیدی نیاز دارید.

ایجاد استراتژی کلمه کلیدی را می‌توان به روش‌های مختلفی انجام داد. به عنوان مثال، می‌توانید خیلی ساده یک لیست تهیه کنید و در مورد مهم‌ترین کلمات کلیدی سایت خود به طور دلخواه و بدون پشتوانه منطقی و کاربردی تصمیم بگیرید (کاری که بیشتر سایت‌ها انجام می‌دهند).

پیرو مبحث آموزش تولید محتوا، در این مقاله نگاهی به استراتژی کلمات کلیدی خواهیم داشت و راهی به شما نشان می‌دهیم که بتوانید در عرض 3 ساعت استراتژی کلمات کلیدی خود را تدوین کنید. بعد از خواندن این مقاله شما می‌توانید یک استراتژی کلمات کلیدی بسازید که قابل توضیح و تفسیر باشد و شانس بالایی برای موفقیت داشته باشد. شما باید بتوانید هم از عقل سلیم و هم بینش درونی خود کمک بگیرید تا یک استراتژی خوب ایجاد کنید و رتبه‌های بالای گوگل را به دست آورید.

استراتژی کلمات کلیدی چیست؟

استراتژی کلمات کلیدی چیست؟

بیشتر افراد فقط در مورد انجام تحقیقات کلمات کلیدی صحبت می‌کنند تا بفهمند از چه عباراتی باید استفاده کنند. اما کاری که بعد از آن انجام می‌دهید به همان اندازه مهم است و آن استراتژی کلمات کلیدی شما است.

استراتژی کلمات کلیدی شامل هر تصمیمی است که بر اساس یافته‌های خود در پروژه تحقیقات کلمه کلیدی خود می‌گیرید، خواه در مورد محتوایی باشد که می‌خواهید بنویسید یا این باشد که چگونه می‌خواهید نتایج را در Analytics دنبال کنید. استراتژی کلمات کلیدی در مورد نحوه هدف قرار دادن آن کلمات کلیدی در زمان حال حاضر و آینده است. به عبارت ساده‌تر، استراتژی کلمات کلیدی راهی برای تصمیم گیری در مورد کلمات و عباراتی است که می‌خواهید برای رتبه بندی در جستجوی ارگانیک هدف قرار دهید.

به عنوان مثال، در وب سایت خود ما، آژانس دیجیتال مارکتینگ منتاپلاس، ما به طور بالقوه صدها یا حتی هزاران کلمه کلیدی داریم که می‌توانیم برای آن‌ها رتبه بگیریم. اما ما می‌دانیم که برای موثر بودن استراتژی کلمات کلیدی خود، باید فقط چند مورد را انتخاب کنیم و تلاش‌های خود بر تولید محتوای مربوط به آن کلمات متمرکز کنیم.

هنگام تدوین استراتژی کلمات کلیدی برای یک وب سایت لیستی شامل موارد زیر را باید در نظر بگیرید:

  • تولید محتوا
  • بهینه سازی محتوا
  • ترویج و تبلیغ محتوا
  • بررسی عملکرد محتوا
  • بهینه سازی نرخ تبدیل سئو

دنبال کردن موارد موجود در این فهرست آسان است. همچنین، شاید به راحتی بتوانیم توضیح دهیم که چرا این تصمیمات را گرفتیم. این فهرست کوتاه نیز هست که برای موثر و کارآمد بودن آن بسیار مهم است. برای تدوین یک استراتژی کلمات کلیدی هوشمندانه و داده محور نیازی نیست که زمان و پول زیادی هزینه کنید. در هر حوزه‌ای که فعالیت می‌کنید، با دنبال کردن همین فهرست ساده می‌توانید برای وب سایت خود در عرض کوتاه‌ترین زمان ممکن یک استراتژی کلمات کلیدی موثر و کاربردی تهیه کنید.

به محض اینکه متوجه شدید که استراتژی کلمات کلیدی شما چگونه باید باشد، می‌توانید از آن برای کمک به تصمیم گیری در مورد تولید محتوای مناسب استفاده کنید. اگر یک قدم جلوتر بروید، خواهید دید که استراتژی کلمات کلیدی می‌تواند عامل مهمی در کشف این موارد نیز باشد:

  • چه موضوعاتی را باید در شبکه اجتماعی دنبال کرد و به اشتراک گذاشت.
  • به چه گروه‌هایی از مخاطبان ملحق شد.
  • وبلاگ خود را پیرامون چه موضوعاتی سازمان دهی کنید.
  • و بسیاری موارد دیگر که مربوط به فرآیند تولید محتوا می‌شود.

به یاد داشته باشید که از استراتژی کلمات کلیدی خود می‌توانید به عنوان یک استراتژی موضوعی استفاده کنید، یعنی بفهمید که کجا و چگونه باید تخصص و اعتبار خود را به مخاطبان و مشتریان بالقوه نشان دهید.

برای تدوین استراتژی کلمه کلید به چه چیزهایی نگاه کنیم؟

اگر می‌خواهید درباره استراتژی کلمات کلیدی خود تصمیمات آگاهانه بگیرید، باید بینش درست و وسیعی داشته باشید. با بررسی کامل کسب و کار خود، محصولات و خدمات خود و رقبایتان شروع کنید.

به خودتان نگاه کنید

یک استراتژی کلمه کلیدی خوب با نگاه کردن به خودتان و کسب و کارتان شروع می‌شود. چه کار می‌کنید و چرا؟ اهداف شما چه هستند؟ ویژگی منحصر به فرد شما در دنیای تجارت چیست؟ پیامی که می‌خواهید بفرستید چیست؟ برندسازی شما چگونه است؟ چرا کسی باید از سایت شما بازدید کند؟ بینش بهتر به درک بهتر آنچه می‌خواهید به دست آورید منجر می‌شود. با این بینش منابع خود را هدر نمی‌دهید. تمرکز روی چیزهای اشتباه فایده‌ای ندارد.

به هدف جستجو نگاه کنید

پس از اینکه مشخص کردید چه ویژگی‌های منحصر به فردی دارید، زمان آن است که به چگونگی آن نگاه کنید. هدف جستجو آن چیزی است که باعث می‌شود جستجوی یک کلمه از سوی کاربران به سایت شما ختم شود. آیا مخاطبان خود را می‌شناسید؟ آیا مردم فقط به دنبال اطلاعات هستند یا مایل به خرید هم هستند؟ آیا راه‌هایی وجود دارد که بتوانید اهداف خاص جستجوی کاربران را با محتوای متمرکز هدف قرار دهید وآن‌ها را به سمت خود بکشید؟

به کلمات نگاه کنید

کلمات در مرکز همه چیز قرار دارند. با انجام تحقیق در مورد کلمات کلیدی، باید بفهمید مردم برای یافتن آنچه به دنبال آن هستند از چه کلماتی استفاده می‌کنند. سپس، باید محتوای کاربر محوری تولید کنید که کاملاً با نیت و اهداف آن‌ها مطابقت داشته باشد.

به رقبای خود نگاه کنید

هنگام تدوین استراتژی کلمات کلیدی خود، باید به رقبای خود نگاه بیندازید. آن‌ها چه کار می‌کنند؟ آن‌ها چه رتبه‌ای برای کلمات و عباراتی که برای شما مهم هستند دارند؟ چه نوع محتوایی دارند؟ آیا راه‌هایی برای پیشی گرفتن از آن‌ها وجود دارد؟ آیا در مورد عبارات کلیدی طولانی (دم بلند) فکری کرده‌اید؟

به خود موتورهای جستجو نگاه کنید

در حالی که به رقبای خود نگاه می‌کنید و آن‌ها را زیرنظر دارید، از موتورهای جستجو برای مشاهده عملکرد آن‌ها استفاده کنید. انجام این نوع جستجوها می‌تواند بینش خوبی در مورد استراتژی رقبا به شما بدهد. همچنین، وقتی عبارات کلیدی اصلی خود را در نوار جستجو تایپ می‌کنید، احساس بسیار خوبی به شما می‌دهد. کجای صفحات نتایج جستجو قرار دارید؟ آیا می‌توانید با کمک ریچ اسنیپت‌ها رتبه خود را ارتقا دهید؟ آیا می‌توانید با محتوای ویدئویی جایگاه بهتری به دست آورید؟

این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه با سئو محتوا در گوگل رتبه بگیریم؟

در برخی بازارها، اگر تحولات را در طول زمان دنبال کنید، ممکن است متوجه شوید که موتورهای جستجو پاسخ‌هایی در جواب به برخی عبارات می‌دهند که به جستجوهای بدون کلیک منجر می‌شود (این همان کاری است که ریچ اسنیپت‌ها انجام می‌دهند). همیشه موتورهای جستجو را زیر نظر داشته باشید، اما در مورد به‌روزرسانی‌های کوچک الگوریتم‌ها وسواس نداشته باشید.

به داده ها نگاه کنید

قطعا تجزیه و تحلیل داده ها نقش زیادی در موفقیت استراتژی کلمات کلیدی شما دارد. ابزارهایی مثل گوگل آنالیتیکس هم قبل و هم بعد از تدوین استراتژی کلمات کلیدی، بینش ارزشمندی در مورد عملکرد سایت‌تان به شما ارائه می‌دهد. حتی کنسول جستجوی گوگل نیز می‌تواند ایده‌های زیاد و فرصت‌هایی برای پیگیری به شما بدهد.

چگونه کلمات کلیدی خود را هدف قرار دهید؟

بررسی منظم داده های تحلیلی برای پیگیری عملکرد سئو محتوا بسیار مهم است، اما نمی‌توان بدون محتوای متناسب با نیازها و اهداف استراتژی کلمات کلیدی عملکرد خوبی را متصور بود. اگر تمام مراحل را طی کرده‌اید و یک تحقیق کامل برای کلمات کلیدی انجام داده‌اید، باید بدانید که چه چیزی را هدف قرار دهید و چگونه باید این کار را انجام دهید. شما می‌توانید از این بینش‌ها برای تولید محتوای لازم برای موفقیت در استراتژی خود استفاده کنید. کارهای زیادی می‌توانید انجام دهید:

  • صفحات فرود بسازید.
  • برای اهداف مختلف جستجو انواع خاصی از محتوا را ایجاد کنید.
  • برای دریافت ورودی از ریچ اسنیپ‌ها محتواهای خاص ایجاد کنید.
  • شاید جستجوی صوتی چیزی باشد که با استراتژی شما مطابقت دارد.
  • شاید اپلیکیشن‌ها خوب باشند!
  • محتوای ویدئویی چطور؟
  • و شاید هر چیز دیگری بتواند موفقیت استراتژی کلمات کلیدی شما را تضمین کند.

راه‌های زیادی برای رسیدن به هدف وجود دارند اما برخی راه‌ها سخت‌تر و طولانی‌تر هستند. گاهی لازم است برای رسیدن به هدف، راه سخت‌تر و طولانی‌تر را انتخاب کرد.

مراحل تدوین استراتژی کلمات کلیدی

مراحل تدوین استراتژی کلمات کلیدی

برای شروع تدوین استراتژی کلمات کلیدی باید داده‌هایی را که از تحقیقات کلمه کلیدی خود جمع‌آوری کرده‌اید در یک فایل صفحه گسترده، مثل اکسل، ذخیره و مرتب کنید. این داده‌ها شامل کلمات کلیدی اصلی یا کلمات کلیدی بذر (Seed Keywords : کلماتی که به عنوان نقطه شروع در فرآیند تحقیقات کلمه کلیدی مورد استفاده قرار می‌گیرند و عبارات طولانی‌تر شما پیرامون آن شکل می‌گیرند)، ارتباط موضوعی، حجم جستجو و میزان رقابت (درجه سختی کلمات کلیدی) می‌شود.

1- جمع آوری کلمات کلیدی بذر

در وهله اول، یک فهرست اولیه از موضوعات یا کلمات کلیدی ایجاد کنید . البته، بعداً باید آن‌ها را اولویت بندی کنید. هر چیزی که برای برچسب گذاری محتوای خود استفاده می‌کنید به طور بالقوه یک کلمه کلیدی یا موضوع خوب محسوب می‌شود. مثلا،

  • "خدمات مشتریان"
  • "مدیریت امکانات"
  • "مشاوره مالی"

و...

در این مرحله، تنها چیزی که باید نگران آن باشید، شناسایی کلمات کلیدی است که با کسب و کار یا مشتریان شما مرتبط هستند. در مراحل بعدی لیست خود را بر اساس معیارهای کلیدی حجم جستجو، ارتباط کلمات با پرس و جوهای کاربران و میزان رقابت تجزیه و تحلیل و اصلاح خواهیم کرد.

هدف نهایی ما تهیه یک لیست 30 الی 70 کلمه‌ای (یا عبارت) با کیفیت بالا است، اما در همین بخش اول خوب است که تعداد عبارات بیشتری را مدنظر قرار دهید، زیرا ممکن است تعداد زیادی از آن‌ها حجم جستجو نداشته باشند - به این معنی که احتمالاً نمی‌خواهید آن‌ها را در اولویت قرار دهید.

شاید بتوانید صدها یا حتی هزاران عبارت کلیدی دربیاورید، اما دقت داشته باشید که این عبارات کلیدی باید پیرامون کلمه کلیدی اصلی و بذر شما باشند تا ارزش ایجاد کنند. شاید خیلی راحت و بدون استفاده از ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی هم بتوانید فهرست بزرگی تهیه کنید. به هر حال، نیازی نیست از همان ابتدا یک لیست جامع آماده کنید.

برای پیدا کردن کلمات کلیدی اصلی می‌توانید به وب سایت خود یا وب سایت رقبایتان مراجعه کنید. حتی برای تحقیقات عمیق‌تر می‌توانید از سایر واحدهای فعال در کسب و کار خود ایده بگیرید. برای مثال، از واحد پشتیبانی یا خدمات مشتریان بپرسید چه مشکلاتی بیشتر از سوی مشتریان مطرح می‌شوند؛ مشکلاتی که نیاز به راه حل دارند. یا از واحد طراحی محصول در مورد ویژگی‌های برتر محصولات خود سوال کنید و در مورد آن‌ها محتوا بنویسید.

اگر هنوز هم لیست کلمات کلیدی بذر شما به اندازه کافی گسترش نیافته است، آن وقت می‌توانید به ابزارهای تحقیقات کلمه کلیدی و یا حتی خود موتورهای جستجو و عبارات پیشنهادی آن‌ها رجوع کنید. بعد از اینکه لیست خود را آماده کردید، حالا باید کلمات کلیدی اصلی خوب را از بدها جدا کنید.

2- پالایش فهرست کلمات کلیدی بذر

این مرحله تا حد زیادی به نگرش شخصی وابسته است، اما برای تدوین استراتژی کلمات کلیدی بسیار ارزش دارد. اصلاح فهرست تهیه شده به شما کمک می‌کند در زمان صرفه‌جویی کنید و جمع‌آوری داده‌های خود را نه فقط پیرامون خود کلمات کلیدی، بلکه حول محتوایی که می‌خواهید ایجاد کنید و تخصص موضوعی که می‌خواهید توسعه دهید متمرکز کنید.

در این مرحله باید لیست خود را بررسی کنید و کلمات کلیدی خیلی محدود یا خیلی کلی را حذف کنید. در اینجا چند نکته وجود دارد که بر تصمیم گیری شما تاثیر می‌گذارند: تصور کنید شرکتی را اداره می‌کنید که نرم افزاری می‌فروشد که به کسب و کارها کمک کند تا رضایت مشتری خود را ارزیابی کنند.

اجتناب از کلمات کلیدی که بیش از حد کلی هستند

معولا کاربران یک کلمه کلی را جستجو نمی‌کنند بلکه به دنبال یک راه حل یا اطلاعاتی هستند که آن کلمه کلیدی را نیز شامل می‌شود. بنابراین اگر صرفا یک کلمه را که ابعاد زیادی دارد به عنوان کلمه کلیدی خود انتخاب کنید، بهینه کردن آن برای موتورهای جستجو بسیار سخت می‌شود و احتمالا نمی‌توانید به اهداف خود برسید.

برای مثال، شخصی که در جستجوی عبارتی مانند «رضایت مشتری» است، احتمالاً سعی می‌کند مفهوم این اصطلاح را به طور کلی درک کند. در مورد شرکتی که نرم افزار ارزیابی میزان رضایت مشتری می‌فروشد، قطعا چنین کلمه کلیدی (رضایت مشتری) نمی‌تواند باعث جذب مخاطبان شود چرا که اولا کاربر باید از قبل با مفهوم رضایت مشتری آشنا باشد و سپس به دنبال نرم افزار این شرکت بگردد.

کسی که اصطلاح کلی‌تر را نمی‌فهمد نمی‌تواند به مشتری این شرکت تبدیل شود (مگر اینکه با ارائه یک محتوای جامع در مورد "رضایت مشتری" و بعد ذکر ویژگی‌های مثبت این نرم افزار، مخاطب را به سمت خرید سوق داد). در اینجا باز هم هدف جستجو بسیار مهم است. شاید شخص جستجوکننده اصلا قصد خرید نرم افزار را نداشته باشد و فقط به دنبال اطلاعاتی در مورد مفهوم رضایت مشتری می‌گردد.

اجتناب از کلمات کلیدی که خیلی محدود هستند

اگر موضوعی را برای نوشتن انتخاب می‌کنید که بیشتر از چند خط نمی‌توانید درباره آن بنویسید و از آن صفحه هم نمی‌توانید به هیچ یک از پست‌های وبلاگ خود پیوند دهید، شاید نشانه این باشد که آن کلمه کلیدی بیش از حد محدود است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  13 مورد از بهترین ابزارهای تشخیص محتوای کپی

به عنوان مثال، شخصی که در جستجوی «مدیران حساب کاربری چگونه باید از نرم‌افزار سنجش رضایت مشتری استفاده کنند» باشد به نرم‌افزار شما علاقه‌مند خواهد شد و شما می‌توانید او را به بازدید از سایت خود ترغیب کنید. اما این عبارت کلیدی فقط یک پست وبلاگ است و نمی‌تواند بخشی از استراتژی کلی کلمه کلیدی شما باشد.

این گونه موضوعات را به فهرست پست‌های وبلاگ خود اضافه کنید و درباره آن‌ها بنویسید – زیرا هدف قرار دادن کلمات کلیدی بسیار خاص و مبتنی بر تبدیل می‌تواند یک استراتژی بسیار موفق باشد – و از آن برای پشتیبانی از یک موضوع کلی‌تر استفاده کنید.

چگونه بفهمیم یک کلمه کلیدی کاملا مناسب است؟

در مورد مثال بالا، عباراتی مثل «ارزیابی رضایت مشتری» یا «نرم افزار نظرسنجی از مشتریان» می‌توانند گزینه‌های بهتری باشند. به نظر می‌رسد این دو عبارت کلیدی موضوعاتی هستند که می‌توانند از استراتژی‌های محتوای خودشان پشتیبانی کنند و افرادی که این موضوعات را جستجو می‌کنند، اگر وارد سایت این شرکت نرم افزاری شوند، احتمالاً به مشتری تبدیل خواهند شد.

بعد از اینکه کلمات کلیدی بذر را از کلمات و عباراتی که اولویت کمتری دارند جدا کردید، باید تعیین کنید که کدام کلمات کلیدی بیشتر به کسب و کار شما مرتبط هستند.

3- تعیین و امتیازدهی به کلمات کلیدی مرتبط

مرتبط بودن کلمات کلیدی یعنی اینکه یک کاربر عبارتی را جستجو کند، موتورهای جستجو محتوای شما را به او پشنهاد دهند، کاربر وارد سایت شما بشود و به مخاطب، سرنخ (لید) و حتی مشتری شما تبدیل شود. این یعنی کلمه کلیدی شما کاملا با خواسته و نیاز شخص جستجوگر مرتبط بوده است.

برای امتیازدهی به مرتبط بودن کلمات کلیدی می‌توانید مثلا یک سیستم امتیازدهی از 1 تا 3 داشته باشید که طبق آن، به مرتبط‌ترین کلمات امتیاز 1 و به آن‌هایی که ارتباط کمتری با کلمات کلیدی اصلی شما دارند امتیاز 3 بدهید.

ارتباط کلمات کلیدی برای هر کسب و کاری می‌تواند متفاوت باشد، اما برای سنجش این ارتباط معیارهایی وجود دارد که عبارتند از:

  • تا چه حد کسب و کار شما می‌خواهد برای این کلمه کلیدی شناخته شود؟ شاید نرم افزار تماس‌های خروجی با عبارت "شماره گیر خروجی" ارتباط بیشتری داشته باشد - اما با "کارایی نماینده فروش" ارتباط و در نتیجه اهمیت کمتری دارد (یا برعکس!)
  • مدیر عامل یا هیئت مدیره انتظار چه رتبه‌ای برای این عبارت را دارند؟
  • تا چه حد می‌توانید محتوای خود را با این عبارت هماهنگ کنید؟ برای مثال، اگر یک شیرینی فروشی را اداره می‌کنید، احتمالاً می‌توانید جستجوگران را برای عبارات مربوط به "شیرینی خشک" راضی کنید که شاید شامل «شیرینی زبان» و «شیرینی کشمشی» هم بشود - اما شاید نتوانید جستجوگران "نان باگت" را راضی کنید.

به هر حال، اگر یک کلمه کلیدی "ارتباط کمتری" هم داشته باشد، باز هم مرتبط محسوب می‌شود. مهم این است که کلماتی را که هیچ ارتباطی با کسب و کار شما ندارند در فهرست کلمات کلیدی خود قرار ندهید. بعد از اینکه به مرتبط بودن کلمات کلیدی اصلی خود امتیاز دادید و اولویت آن‌ها را برای تولید محتوا مشخص کردید، به سراغ معیار بعدی بروید.

4- داده های حجم جستجو و میزان رقابت کلمات کلیدی

در این مرحله، داده‌های مربوط به حجم جستجو و میزان رقابت (درجه سختی) کلمات کلیدی را جمع‌آوری کرده و در فایل صفحه‌گسترده خود وارد کنید. برای انیکه در وقت و انرژی خود صرفه جویی کنید، احتمالاً سعی می‌کنید داده‌های این دو بخش را همزمان استخراج و ثبت کنید. اجازه دهید قبل از این کار، بیشتر در مورد این دو فقره توضیح دهیم.

جمع آوری داده های حجم جستجو

می‌توانید حجم جستجو را به عنوان «تقاضا» برای اطلاعات در مورد یک موضوع در نظر بگیرید (و بعداً به موضوع رقابت که «عرضه» است خواهیم پرداخت).

راه‌های مختلفی برای جمع آوری یا حدس زدن داده‌های مربوط به حجم جستجو وجود دارد. فقط به یاد داشته باشید که این مرحله یک تخمین کلی است و مهم نیست که از چه ابزاری برای دریافت داده‌های حجم جستجو استفاده می‌کنید. این داده‌ها به جای یک عدد خاص و مفید، بیشتر به عنوان یک شاخص کلی و جهت دار محسوب می‌شوند.

به عنوان مثال، اگر یک نقطه داده را مشاهده کنید که 3000 جستجو در ماه را برای "رایانش ابری" گزارش می‌دهد، تعداد واقعی ممکن است کاملاً متفاوت باشد. به هر حال، هر چه این عدد بزرگ‌تر باشد، بیشتر می‌توانید روی حجم جستجوی آن حساب کنید و ارزش بیشتری دارد تا برای آن محتوا تولید کنید.

برای به دست آوردن داده های حجم جستجو می‌توانید از ابزارهایی مثل SEMRush، Moz و غیره استفاده کنید. استفاده از اکثر این ابزارها بسیار آسان است و شما می‌توانید تنها با یک ماه عضویت در برخی (و نه همه) آن‌ها تخمین‌های معقولی دریافت کنید. همچنین، گوگل ترندز یک ابزار رایگان برای به دست آوردن حدودی حجم جستجو است.

اگر برای یک عبارت حجم جستجویی پیدا نکردید یعنی این عبارت بسیار محدودتر از آن است که در استراتژی کلمات کلیدی شما اولویت داشته باشد یا حتی جای بگیرد.

جمع آوری داده های میزان رقابت

اگر حجم جستجو را میزان تقاضا برای یک کلمه کلیدی در نظر بگیریم، میزان رقابت به عرضه محتوا برای یک کلمه کلیدی مربوط می‌شود. همانند حجم جستجو، میزان رقابت (درجه سختی) نیز یک تخمین حدودی است و نباید خیلی بر آن تکیه کنید. با این حال، تعیین درجه سختی یک عبارت کلیدی کمی پیچیده‌تر از حجم جستجو است. هر چه میزان رقابت بر سر یک عبارت کلیدی سخت‌تر باشد یعنی باید بیشتر تلاش کنید و با تولید محتوای با کیفیت‌تر، جامع‌تر و مفیدتر شانس رتبه گرفتن برای آن عبارت را افزایش دهید.

هیچ‌کس واقعاً نمی‌تواند میزان رقابت را به طور دقیق پیش‌بینی کند، اما یک تخمین خوب می‌تواند به شما کمک کند تا در مورد اینکه برای کدام کلمات کلیدی شانس رتبه‌بندی دارید بهتر تصمیم بگیرید.

هر ابزاری روش خاص خود را برای تخمین میزان رقابت کلمات کلیدی دارد، اما رویکرد معمول برای این تخمین که خودتان می‌توانید پیش بگیرید ممکن است چیزی شبیه به این باشد:

  • 10 سایت برتر را که برای یک کلمه کلیدی اصلی خاص رتبه دارند، در نظر بگیرید.
  • با احتساب ترکیبی از تعداد سایت‌هایی که به آن سایت پیوند داده‌اند، آن سایت چقدر محتوا دارد و غیره، تخمین بزنید که هر یک از آن سایت‌ها چه اعتباری در گوگل دارند.
  • به اعتبار این سایت‌ها عددی از 1 تا 100 اختصاص دهید (مثلا سایت ویکی پدیا ممکن است اعتبار 100 داشته باشد ولی یک سایت کوچک شخصی احتمالا اعتبار 1 دارد). نیازی نیست زمان زیادی را برای امتیازدهی به اعتبار این سایت‌ها تلف کنید.
  • میانگین امتیاز هر یک از آن 10 سایت برتر را بگیرید و این عدد میزان رقابت (درجه سختی) کلمه کلیدی را نشان می‌دهد. اگر ویکی‌پدیا، سازمان‌های خبری بزرگ و سایت‌های معروف جایگاه برتر را اشغال کنند، بنا را بر این می‌گذاریم که این کلمه کلیدی بسیار رقابتی است. اگر این 10 سایت برتر از سطح کیفیت بالایی برخوردار نیستند، پس فرصت خوبی است تا ما رتبه‌های برتر را تصاحب کنیم.
این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه از محتوای حمایت شده درآمد کسب کنیم؟

اگر قبلاً در ابزارهای مخصوص ارزیابی حجم جستجوی کلمات کلیدی ثبت‌نام کرده‌اید، این امکان را دارید که بتوانید داده‌های مربوط به میزان رقابت را نیز به دست آورید. اگر برای هیچ یک از این ابزارها ثبت نام نکرده‌اید، همچنان می‌توانید میزان رقابت را خودتان (به روشی که گفتیم) تخمین بزنید. به یاد داشته باشید که در هر صورت، این عدد نیز یک مقدار حدودی و ضمنی است.

حالا که فهرست خود را تکمیل نموده و برای کلیدواژه‌های بذر خود عبارات مرتبط، حجم جستجو و میزان رقابت را مشخص کرده‌اید، به سراغ مرحله بعد می‌رویم.

5- درک استراتژی کلمات کلیدی خود

در حالی که شما مشغول وارد کردن اعداد هستید، صفحه گسترده شما به طور خودکار تمام نقاط داده شما را برای همه کلمات کلیدی شما می‌سنجد و رتبه بندی می‌کند. اکنون شما یک استراتژی کلمات کلیدی مبتنی بر داده دارید! اجازه دهید ببینیم این داده ها چه معنایی دارند:

  • بر اساس اعدادی که در این فایل درج کردیم، اولویت اول شما باید تولید محتوا در فاز «نرخ تبدیل وبلاگ» باشد. پیشنهاد می‌کنیم برای هر کلمه کلیدی اصلی 3 الی 5 مقاله بنویسید و این مقالات را برای مرتبط‌ترین موضوعات خود سئو کنید.
  • اولویت بعدی شما این است که به کلمات کلیدی که الویت کمتری داشتند بپردازید. به طور کلی، باید خود را متعهد کنید که برای هر موضوع 3 الی5 مقاله با کلمات کلیدی مرتبط بنویسید.

این لیست فهرستی از پیشنهادات است، نه یک لیست مطلق که باید حتما از آن پیروی کنید. اگر چیزی می‌بینید که درست به نظر نمی‌رسد یا آمادگی نوشتن در مورد آن را ندارید، راحت از آن بگذرید.

همچنین می‌توانید به این فایل صفحه گسترده خود یک ستون "رتبه" اضافه کنید و به خروجی هر یک از کلمات کلیدی خود امتاز دهید. این کار بسیار مفید است. اگر برای یک عبارت مرتبط رتبه‌ خوبی به دست آورده‌اید، به جای تلاش برای رتبه‌ گرفتن برای چیزی که هیچ اهمیتی برای شما ندارد یا شاید جذابیتی برای مخاطبان شما نداشته باشد، به دنبال افزایش رتبه خود برای همان کلمه کلیدی خاص باشید (هر چند وقت یکبار سری به آن بزنید و محتوای آن را به روز رسانی کنید). این استراتژی بسیار کارآمدتر است.

استراتژی کلمات کلیدی شما آماده است! قدم بعدی چیست؟

استراتژی کلمات کلیدی شما آماده است! قدم بعدی چیست؟

همانطور که مشاهده کردید، تدوین یک استراتژی کلمات کلیدی یک فرآیند طولانی و زمانبر نیست. اگر روی این کار تمرکز کنید، مرتبط بودن کلمات کلیدی را در کنار حجم جستجو و میزان رقابت قرار دهید و استراتژی خود را به روز نگه دارید، می‌توانید یک استراتژی قابل اعتماد و قابل دفاع فقط در عرض چند ساعت آماده کنید.

وقتی استراتژی کلمات کلیدی شما آماده شد، گام بعدی عملی کردن و پیاده سازی این استراتژی: تولید محتوا.

این چند قانون کلی را همیشه مدنظر داشته باشید:

  • اگر در حال حاضر صفحه‌ای در سایت خود دارید که برای یک عبارت سئو شده است اما رتبه چندان خوبی ندارد (به خصوص خارج از صفحه اول نتایج، مثلاً رتبه های 11 تا 30) و در چند ماه گذشته هیچ سری به آن نزده‌اید، اولویت اول خود را باید بهینه سازی و به روز رسانی این صفحه قرار دهید.
  • اگر برای یک عبارت کلیدی هنوز صفحه‌ای ندارید باید برای آن تولید محتوا کنید. اگر این عبارت رقابتی است یا در بالای قیف بازاریابی شما قرار دارد حتما یک محتوای توصیفی، با تعداد کلمات بالا و اطلاعات مفید و بکر برای آن ایجاد کنید. در این مواقع، پست های وبلاگ بهترین گزینه هستند.
  • به طور کلی، بیش از 1 قطعه محتوا (برای وب سایت‌های بزرگ و معتبر 2 محتوا) برای هر کلمه کلیدی خاص تهیه نکنید، زیرا اساسا موتورهای جستجو فقط 1 صفحه از هر سایت را در صفحات نتایج جستجو به کاربران نشان می‌دهند. ضمن اینکه کنیبالیزیشن کلمات کلیدی به ضرر سئوی سایت شما تمام می‌شود.
  • کسب و کارهایی که توانایی کمتری در تولید محتوا دارند، بهتر است محتوا را به صورت افقی ایجاد کنند، یعنی اگر مثلا 10 کلمه کلیدی بذر دارید، یک سری برای هر کدام یک یا 2 مقاله بنویسید. وقتی برای هر 10 کلمه مقاله داشتید آن وقت در نوبت بعد دوباره یک مقاله دیگر مرتبط با هر کدام از کلمات کلیدی به وبلاگ خود اضافه کنید و به همین ترتیب پیش بروید.

همچنین باید استراتژی کلمات کلیدی خود را مرتباً مرور کنید. اکثر شرکت‌ها (و آژانس ها) یک بار یک استراتژی کلمه کلیدی تدوین می‌کنند، بعد آن را فراموش می‌کنند و تا مدت‌های طولانی دیگر به سراغ آن نمی‌روند. این بد است، مخصوصاً کسب و کارهایی که به سرعت در حال رشد هستند باید استراتژی کلمات کلیدی خود را مطابق با شرایط جدید و تغییرات به وجود آمده اصلاح کنند.

شما باید استراتژی کلمات کلیدی خود را به طور مداوم، حدوداً هر 6 الی 12 ماه یکبار، بررسی کنید و مطمئن شوید که همه چیز طبق روال درست پیش می‌رود.

تدوین یک استراتژی کلمات کلیدی چیزی نیست به جز پیگیری و دنبال کردن. حتی در صورت پیگیری و دنبال کردن نیز، باید برای دیدن نتایج آن، ماه‌ها تلاش و صبر کنید. مهم این است که حالا می‌دانید چگونه و با چه اولویتی محتوا تولید کنید، پس دست به کار شوید.

اگر همچنان نیاز به کمک و راهنمایی بیشتری دارید، کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ منتاپلاس در خدمت شما هستند.

منبع: https://www.ercule.co/

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

1 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • Reading your article helped me a lot and I agree with you. But I still have some doubts, can you clarify for me? I’ll keep an eye out for your answers.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی رایگان

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.