0 تا 100 استراتژی دیجیتال مارکتینگ و نحوه تدوین آن

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

فهرست مطلب (کلیک کنید )

 

تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ

به دلیل تکنیک‌های فوق‌العاده کارآمد بازاریابی دیجیتال برای تبلیغ محصولات و خدمات با نرخ‌های پایین‌تر و ارزان‌تر، دیجیتال مارکتینگ در سال‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است و کسب و کارهای زیادی برای انجام پروژه های خود به آژانس دیجیتال مارکتینگ مراجعه کرده اند.. برای‌آنکه درک کنیم استراتژی دیجیتال مارکتینگ چیست، اول باید به این سؤال پاسخ دهیم که خود دیجیتال مارکتینگ چیست؟ دیجیتال مارکتینگ، شاخه‌ای از بازاریابی است که از کانال‌های وب برای توسعه شبکه تجاری، تجزیه‌وتحلیل روند بازار و در نهایت افزایش فروش استفاده می‌کند. استراتژی دیجیتال مارکتینگ نیز شامل تمام برنامه‌ها و نقشه‌هایی که باعث شود در دیجیتال مارکتینگ به هدف خود برسیم.

بنابراین اگر دانشجو، کارمند، کارفرما، کارآفرین یا صاحب کسب‌وکار هستید و به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد بازاریابی دیجیتال هستید، باید خود و کارمندانتان را در این حوزه ارتقا دهید. ثبت‌نام در دوره آموزش دیجیتال مارکتینگ را در نظر داشته باشید و پس از اینکه در مورد بازاریابی دیجیتال آموختید، باید در مورد نحوه استفاده موثر از آن استراتژی داشته باشید.

 

چرا استراتژی دیجیتال مارکتینگ مهم است؟

از زمانی که اپیدمی کشنده کووید -19 جهان را فراگرفت، بسیاری از شرکت‌ها مجبور به تعطیلی یا توقف شدند. اما، شرکت‌هایی نیز با کمک دیجیتال‌سازی و بازاریابی دیجیتال، جان سالم به در برده‌اند و خود را دوباره تثبیت کرده‌اند. در واقع دیجیتال مارکتینگ در این برهه زمانی از اتفاقات دنیا، اهمیت خود را ملموس‌تر کرد. در چنین شرایطی بود که استراتژی‌های صحیح بازاریابی دیجیتال از مرگ بسیاری از کسب‌وکارها جلوگیری و منجر به رونق بسیاری دیگر شد.

شاید مهم‌ترین علت آن مزایایی است که این روش به نسبت بازاریابی سنتی دارد. این مزایا شامل:

  • معمولاً هزینه کمتری نسبت به رسانه‌های سنتی مانند تلویزیون دارد.
  • محصولات و یا خدمات و یا برند ما بیشتر دیده می‌شود.
  • قابلیت ردیابی و اندازه‌گیری آماری دارد.
  • می‌توانید یک گروه خاص را هدف بگیرید و نیاز به سرمایه‌گذاری روی همه مخاطبین ندارید.
استراتژی دیجیتال مارکتینگ

چگونه یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ تهیه کنیم؟

دنیای دیجیتال به‌سرعت تغییرمی کند،  به همین جهت یک کسب‌وکار نیز باید بتواند ترندها و اخبار را دنبال کند. به همین علت استراتژی دیجیتال مارکتینگ باید به‌گونه‌ای باشد که در عین نظم و مشخص‌بودن گام‌ها، قابیلت انطباق با اتفاقات پیرامون دنیای دیجیتال را هم داشته باشد.

از طرف دیگر یک طرح دیجیتال باید به‌عنوان یک استراتژی در نوع خود، با اهداف و KPIهای کاملاً تعریف شده (شاخص کلیدی عملکرد)، تصور و طراحی شود، اما باید کاملاً در استراتژی کسب‌وکار هم ادغام شود. درست است که دیجیتال مارکتینگ اهرم‌ها، ابزارها و پویایی‌های خاص خود را دارد، اما برای اینکه آن‌ها کاربردی باشند، باید بتوان آن ها را با برنامه بازاریابی استراتژیک ادغام کرد.

این مطلب پیشنهاد می شود :  الگوریتم پنگوئن گوگل در سئو چه تاثیری دارد چیست؟ | راهنمای جامع گوگل

اگر بخواهیم مفاهیم بالا را ساده کنیم باید بگوییم که یک استراتژی خوب دو مورد را رعایت می‌کند:

  1. متناسب با بازاریابی کلی کسب‌وکار است و بخشی از آن است.
  2. دارای یک برنامه مشخص است اما قابلیت تطبیق با تغییرات احتمالی را دارد.
 

طرح کلی و بررسی بازار

همانند کانال‌های سنتی تر، رقابت در دیجیتال مارکتینگ نیز بسیار بالاست. برای تعریف یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ که به بهترین وجه برای کسب‌وکار آماده شده باشد، لازم است از تحلیل بازار اولیه شروع کنیم. یعنی بدانیم می‌خواهیم در کدام حوزه وارد شویم، چه جایگاهی می‌خواهیم و چه رقبایی داریم. در نهایت نیز یک ایده کلی برای رسیدن به نقطه مدنظر ترسیم می‌کنیم.

 

شناسایی کانال‌های ارتباطی

پس از مشخص‌شدن هدف و بازار مرجع، به سراغ شناسایی مناسب‌ترین کانال‌های ارتباطی برای دستیابی به مخاطبان هدف می‌رویم. همه کانال‌ها برای همه شبکه‌های مارکتینگ مؤثر نیستند. استفاده از هر کانالی به‌صورت آنلاین و آفلاین برای کسب‌وکار، راهبردی نیست. لازم است یک ارتباط هدفمند در کانال‌هایی که مشتریان به استفاده از آنها عادت دارند، انجام شود. به‌این‌ترتیب به افزایش آگاهی از برند و ایجاد ترافیک باکیفیت به سمت کانال‌های سازمانی کسب‌وکار کمک می‌کند.

 

رسیدن به مشتری

برای هر کانال شناسایی شده باید ارتباط خاصی رعایت شود. دسترسی به کاربران از طریق مناسب‌ترین ابزار ضروری است، اما  مهم‌تر از آن پیام یا محتوایی است که با آن خود را معرفی می‌کنید. اگر به یک مشتری برسید اما نتوانید توجه او را جلب کنید، تمام تلاش‌ها بیهوده خواهد بود.  به ساده‌ترین حالت ممکن باید گفت که نوع معرفی شما در یک سایت با نوع معرفی شما در کانالی مثل اینستاگرام متفاوت است و شما باید این تفاوت را رعایت کنید.

 

تعامل برای جذب مشتری

چگونه تعامل ایجاد کنیم؟ چالش فقط به جذب مشتریان جدید محدود نمی‌شود، بلکه به مشارکت و حفظ آنها در طول زمان محدود می‌شود. هنگامی که کاربر وارد وب‌سایت  یا  شبکه اجتماعی شما می‌شود، یافتن راه‌هایی برای حفظ و سرگرمی آنها بسیار مهم است. با فعالیت بازاریابی محتوایی خاص، اطلاعات به‌روز، واضح و مرتبط، کاری کنید که مشتری تشویق شود شما را دنبال کند. در واقع شما باید به‌گونه‌ای محتوا تولید کنید که مشتری احساس کند ارزش آن را دارید که وقت بگذارد.

 

تبدیل مشتری

تبدیل کلمه‌ای است که برای هر مدیر بازاریابی دیجیتال مارکتینگ  بسیار مهم است.  اینکه بسیاری از افراد ما را بشناسند خوب است اما بهترین زمانی به دست می‌آید که کاربر  به مشتری تبدیل شود.  هر کسب‌وکار مختلف می‌تواند اقدام متفاوتی را به‌عنوان تبدیل در نظر بگیرد، یا حتی در همان کسب‌وکار، تبدیل می‌تواند بر اساس پروژه‌های مختلف متفاوت باشد. هدف، در این مرحله، رساندن نقطه شروع  به عمل است یعنی خرید از طریق سایت یا شبکه اجتماعی، درخواست اطلاعات، رزرو سرویس و یا حتی خرید حضوری.

 

تعامل برای حفظ مشتری

در تعریف استراتژی دیجیتال مارکتینگ، آخرین مرحله‌ای که باید با آن روبرو شد، مرحله تعامل برای حفظ مشتری  است. مرحله آخر، نه به این دلیل که مرحله نهایی یک چرخه است، بلکه شامل تمام آن فعالیت‌هایی است که باید پس از به‌دست‌آوردن مشتری توسعه یابند و باهدف تغذیه رابطه بین کسب‌وکار و مشتری در طول زمان و افزایش درجه وفاداری این مشتری انجام شوند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  9 ایده تولید محتوای اینستاگرام برای افزایش تعامل با مشتری

اول‌ازهمه به فعالیت مراقبت از مشتری اشاره می‌کنیم. کسب‌وکاری که می‌خواهد مشتریان خود را نگه دارد، باید مراقب رابطه خود با مشتری باشد. کانال‌های زیادی وجود دارد که باید برای مراقبت از مشتری فعال شوند، همچنین در این مورد باید بر اساس مخاطب هدف، بخش فعالیت و همچنین منابع و بودجه در دسترس انتخاب شوند.

مراقبت از مشتری می‌تواند با فعالیت‌های رضایت مشتری همراه باشد، یعنی با درگیرکردن مشتریان با پرسش‌نامه‌ها و نظرسنجی‌ها برای تشخیص رضایت آنها از خدمات و محصولات. سؤالات کوتاهی مثل از محصول راضی هستید؟ یا پست‌های نظرسنجی در شبکه‌های اجتماعی می‌توانند درگاه مناسبی باشند.

استراتژی دیجیتال مارکتینگ

کدام مرحله مهم‌تر است؟

هر یک از مراحلی که یک استراتژی دیجیتال مارکتینگ  را تشکیل می‌دهد برای موفقیت یک پروژه ضروری است. در هر زمان، کاربر باید در مرکز استراتژی  قرار داشته باشد. به‌این‌ترتیب می‌توان طرحی را تدوین کرد که بداند چگونه مردم را بر اساس نیازهای واقعی آنها راضی کند و بتواند ارزش فوری برای آنها فراهم کند، اما درعین‌حال می‌داند که چگونه پایه‌های ایجاد یک رابطه را در طول زمان بگذارد.

 

نمونه‌های رایج از استراتژی‌ بازاریابی دیجیتال

استراتژی دیجیتال مارکتینگ زیادی وجود دارد که می‌توانید متناسب با حیطه خدمات و یا محصولات خود آنها را انتخاب کنید. مهم‌ترین نکته نیز کانال‌هایی است که از آن استفاده می‌کنید. به‌عنوان‌مثال چنانچه شما سایت ندارید و از اینستاگرام برای فروش محصول خود استفاده می‌کنید، حوزه سئو سایت برای شما کارایی ندارد. از رایج‌ترین استراتژی‌ بازاریابی دیجیتال برای رشد کسب‌وکار می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

با وب‌سایت‌های باکیفیت و موبایل شروع کنید

در محیط رقابتی امروزی، داشتن سایت‌های آنلاین و موبایلی باکیفیت بالا بسیار مهم است و منظور از کیفیت مواردی مانند سرعت، طراحی، رابط کاربری و امنیت است. داشتن یک وب‌سایت که فقط اطلاعات ارائه می‌دهد یا محصول یا خدماتی را می‌فروشد کافی نیست. وب‌سایت‌ها باید هم برای رایانه و هم برای دستگاه‌های تلفن همراه بهینه شوند، باتوجه‌به اینکه دستگاه‌های تلفن همراه 51 درصد از کل جستجو اینترنت را تشکیل می‌دهند. طراحی وب برای موبایل باید ساده و ریسپانسیو باشد.

 

حضور در رسانه‌های اجتماعی را در نظر داشته باشید

بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing) نوعی بازاریابی اینترنتی است که از برنامه‌های شبکه‌های اجتماعی به‌عنوان ابزار بازاریابی استفاده می‌کند. بازاریابی شبکه‌های اجتماعی یک سیستم تبلیغاتی بسیار مفید است که توسط شرکت‌ها برای افزایش آگاهی از برند، ایجاد ترافیک مفید و پروفایل، مدیریت روابط با مشتری، فروش مستقیم یا غیرمستقیم محصولات استفاده می‌شود.

 

تبلیغات دیجیتال را به‌درستی انجام دهید

تبلیغات دیجیتال به بازاریابی اطلاق می‌شود که از طریق کانال‌های آنلاین مانند وب‌سایت‌ها، محتوا و ... انجام می‌شود. مردم در هر زمانی از روز و در هر نوع کسب‌وکاری در مورد کالاها و خدماتی که می‌خرند تصمیم می‌گیرند. با تبلیغات دیجیتال، می‌توانید هنگام جستجوی آنلاین برای خرید محصولات، به مخاطبان دسترسی پیدا کنید. یا می‌توانید درحالی‌که در حال تماشای یک فیلم آنلاین هستند، از وب‌سایت موردعلاقه خود بازدید می‌کنند یا از رسانه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند، به آنها دسترسی پیدا کنید. حتی اگر در حال حاضر خرید از شما را انتخاب نکنند، دسترسی به آنها در این بخش‌های مختلف می‌تواند به آنها کمک کند تا بعداً وقتی که آماده خرید هستند، نام تجاری شما را به‌خاطر بسپارند.

 

محتوای جذاب و مفید تولید کنید.

بازاریابی محتوا شاخه‌ای از بازاریابی است که شامل مجموعه‌ای از تکنیک‌ها برای ایجاد و به‌اشتراک‌گذاری محتوای متنی و بصری مرتبط حول یک برند، محصول یا خدمت است تا تعاملی ایجاد کند که فرایند خرید کاربران را نیز هدایت کند. شروع سفر مشتری در دیجیتال مارکتینگ، مشاهده محتوای شماست. شروع خوبی را داشته باشید.

این مطلب پیشنهاد می شود :  طراحی لوگو | بررسی ویژگی ها و اجزای مهم یک لوگو

برگرفته از :    hubspot.com    iide.co

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

4 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.