نیکولا تسلا و توماس ادیسون، دانشمندان ارزشمند تاریح در زمینه برق بودند؛ یکی به دلیل مهارت سخنوری و فن بیان، به معروفترین دانشمند قرن تبدیل شد و دیگری در زمان فوتش در بی نام نشانی محض و در حالی که فقیر بود، از دنیا رفت و بعد از مرگش بود که تازه شناخته شد. در طول تاریخ، افراد مشهور و برجستهای با تواناییهای خودشان در فن بیان و گویندگی، مسیر تاریخ بشریت را تغییر دادهاند. اگر قرار باشد برای اهمیت مهارت فن بیان، مثال بزنیم، لیستی بلند و بالا خواهد شد و در حوصله مخاطبان این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا نمیگنجد.
حالا که در اهمیت فن بیان و سخنوری جای هیچ شکی وجود ندارد، وظیفه بهترین استاد فن بیان، بسیار خطیر خواهد بود. شناخت و انتخاب بهترین فرد که از ویژگی ها و مهارت های کافی در زمینه آموزش فن بیان و گویندگی برخوردار باشد برای سخن آموزان و کارآفرینان بسیار ضروری است. اگر تا پایان این مطلب با ما همراه باشید، مشخصاتی را در اختیار شما قرار خواهیم داد که کمترین اشتباه را در انتخاب استاد و کلاس آموزش فن بیان داشته باشید!
کلاس فن بیان چیست؟
کلاس فن بیان یا آموزشگاه سخنوری جایی است راهکارهای علمی و روانشناختی ای برای رفع مشکلات و تقویت فن بیان، در اختیار هنرجوها قرار میگیرد. ضمن اینکه در این کلاس ها امکان ارتباط مستقیم با استاد و تمرین های گروهی وجود دارد. اگر در کلاس بهترین استاد فن بیان شرکت کنید، نکات مهمی مانند: چگونه در جمع بدون ترس و خجالت صحبت کنیم، چگونه از فن بیان برای فروش استفاده کنیم یا ... به شما آموزش داده خواهد شد و تمام این موارد به بهود مهارت فن بیان شما کمک خواهد کرد.
چرا فن بیان و سخنوری اینقدر تاثیرگذار و قدرتمند است؟
افرادی که فن بیان و سخنوری خوبی داشته باشند و از این مهارت به بهترین شکل استفاده کنند، این توانایی را خواهند داشت که به راحتی روی دیگران تاثیر گذاشته و در خانواده و جامعه به عنوان افراد جذاب و دوست داشتنی، قابل احترام و موثر شناخته خواهند شد. اگر از فن بیان خوبی برخوردار باشیم، چنان قدرتی پیدا خواهیم کرد که در هز شرایطی میتواینم از حقوق خود دفاع کرده و به اصطلاح گلیم خود را از آب بیرون بکشیم.
هر چقدر مهارت های فن بیان را بهتر یاد بگیریم، تاثیرگذاری خودمان را بصورت تصاعدی افزایش خواهیم داد؛ به وجود آمدن چنین موقعیت خوبی، ما را در ابتدای مسیر موفقیت قرار خواهد داد. یکی دیگر از دلایل تاثیرگذاری فن بیان، کاریزماتیک جلوه دادن فردی است که در حال سخنرانی می باشد. سخنرانی که از فن بیان قوی برخوردار باشد در چشم مخاطب بسیار قدرتمند به نظر خواهد آمد و همین مطلب، بصورت ناخودآگاه، مخاطب را خلع سلاح می کند و مواردی را که توسط سخنران بیان شده، به راحتی هر چه تمامتر خواهد پذیرفت.
خبر خوبی که به علاقمندان حوزه گویندگی و فن بیان می توان داد این است که این مهارت کاملا می تواند اکتسابی باشد و با تلاش و تمرین، فن بیان در شما تقویت خواهد شد. شما می توانید با مطالعه و انجام تمرینات عملی فن بیان، سطح بالاتری از تعاملات و ارتباطات را در زندگی خود تجربه کنید. از آنجایی که ارتباط کلامی بخش عمده از زمان روزانه ما را به خود اختصاص می دهد، تسلط به فنون بیان و نحوه صحبت در جمع برای همه ما امری ضروری و حیاتی است. فن بیان همه آن چه که برای موفقیت نیاز دارید نیست. ولی مطمئنا میتواند ابزار مهمی برای حرفه ای دیده شدن باشد.
تاریخچه شروع دوره های آموزش فن بیان و سخنرانی در ایران
شاید بتوان گفت مدت زمان زیادی نیست که اهمیت آموزش گویندگی و فن بیان بین عموم مردم به درستی جا افتاده است. اواخر دهه 70 بود که برخی از دوره ها بصورت نه چندان پر متقاضی در زمینه گویندگی توسط برخی اساتید از جمله دکتر علیرضا آزمندیان برگزار می شد. اواسط دهه 80 بود، تعداد افرادی که به حوزه اجرا و گویندگی علاقمند شده بودند به سراغ تهیه دوره های گویندگی و فن بیان رفتند یا در کلاس های حضوری گویندگی و فن بیان شرکت کردند.
در دهه ۹۰ زمینه گویندگی تبدیل به صنعتی پولساز شد. کسب درآمد از گویندگی برای عده ای از علاقمندان تبدیل به یک دغدغه جذاب شد و فعالیت هایی شبیه گویندگی تیزر تبلیغاتی بیشتر مورد توجه قرار گرفت. اواخر دهه 90 بود که کسب درآمد از پادکست خیلی جدی شد و حتی تا همین امروز تعداد افرادی که در این زمینه فعال هستند و انصافا پادکستهای جذابی هم تولید می کنند، به شکل روز افزون افزایش پیدا کرده است. اگر نگاهی به آماری که توسط گوگل ترند ارائه می شود بیاندازیم، میزان سرچ بهترین استاد فن بیان ایران، به شکل چشم گیری بالا رفته است.
آموزش و یادگیری فن بیان چقدر طول می کشد؟
معمولا هنرجویانی این سوال را میپرسند که عجله دارند؛ یعنی می خواهند در مدت زمان کوتاه، بهترین نتایج را گرفته و پرونده آموزش را به طور کلی ببندند. تجربه نشان می دهد که اگر هنر جو در این مرحله، عجله داشته باشد، قطعا انتخاب های خوبی انجام نخواهد داد و نتیجه مورد انتظار به هیچ عنوان محقق نخواهد شد. چنانچه شما بهترین استاد فن بیان را هم انتخاب کنید و تمام تمرین های عملی را هم خیلی دقیق انجام دهید، باز هم 2 تا 3 سال زمان نیار خواهید داشت تا نتیجه مناسب بدست آید. بنظر می رسد اگر کسی، زمانی کمتر از این مقدار را به شما قول دهد، از رفتار حرفه ای به دور بوده و کارش به هیچ عنوان اخلاقی نیست.
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید این است که موارد مطرح شده به این معنی نیست که هر هنرجو باید تمام دوران آموزش را به صورت حضوری یا غیر حضوری سر کلاس حاضر شود؛ بلکه ممکن است فقط 3 ماه پیش استاد رفته و عین 3 سال را خودش تمرین کند. همواره در طول دوران یادگیری، به خاطر داشته باشید، آموختن فن بیان، یک مهارت است، همانطور که یک تخصص دانشگاهی مانند لیسانس حداقل 3 تا 4 سال طول می کشد، فن بیان نیز همین گونه است؛ بنابراین عجله نکنید و هر چه زودتر گام های نخستین را زودتر بردارید و مطمئن باشید که نتیجه آن را خواهید دید.
برای پیدا کردن بهترین استاد فن بیان، چه ویژگی هایی را باید مد نظر داشته باشیم؟
حالا که با تاریخچه و دلیل مهم بودن فن بیان آشنا شدیم، در این قسمت به سراغ پارامترهایی خواهیم رفت که با دانستن آنها ( و لحاظ کردن شان) می توانیم بهترین استاد فن بیان را برای خودمان پیدا کرده و با خیال راحت، مسیری که او برای پیشرفت ما ترسیم می کند را طی کنیم. در ادامه این بخش برخی از مهم ترین ویژگی های بهترین استاد فن بیان را بازگو خواهیم کرد:
- بهترین استاد فن بیان باید سواد آکادمیک بالایی در زمینه های مرتبط با گویندگی و فن بیان داشته باشد.
- رفتار حرفهای و صادقانه استاد فن بیان بسیار مهم است؛ چراکه در این صورت می توانیم مطمئن باشیم که تمام زیر و بم های موفقیت را در اختیار هنرجو قرار خواهد داد.
- سرفصل های دوره گویندگی و فن بیان باید از همان ابتدای آغاز کلاس مشخص باشد تا هنر جو بداند که استاد قرار است چه مواردی را و در چه زمیان بندی ارائه دهد.
- سابقه و رزومه خوب استاد هم جزو مواردی است که برای انتخاب بهترین استاد فن بیان به شما کمک خواهد کرد؛ اگر استادی رزومه قوی و قابل دفاعی نداشته باشد، بهتر است انتخاب نشود!
- نظرات هنرجوها در انتخاب استاد فن بیان بسیار تاثیرگذار است؛ معمولا هنرجوهایی که صادقانه نظرات خودشان را راجع به اساتید اعلام میکنند، چراغ راه خوبی برای انتخاب خواهند بود.
- بهترین استاد فن بیان باید توان برگزاری کلاسهای عملی و کارگاهی را داشته باشد. فن بیان یک مهارت است که باید تلفیقی از علم و عمل باشد؛ بنابراین نیاز به کلاسهای عملی فن بیان، غیرقابل انکار است. اگر کلاسی در حوزه فن بیان برقرار می شود و قسمت بیشتر کلاس تئوری است، متاسفانه باید بگوییم که انتخاب درستی نکردید.
- بهترین استاد فن بیان باید از دایره واژگان وسیع و غنی برخوردار باشد؛ آموزش تقویت دایره واژگان و همچنین کلاس دایره واژگان از مهمترین سرفصل های دوره های آموزش فن بیان و گویندگی است؛ بنابراین بدیهی است که بهترین استاد فن بیان باید از قوی ترین دایره واژگان برخوردار باشد. شاید این سوال برای شما ایجاد شود که چگونه این ویژگی را در استاد خود تشخیص دهیم؟ پاسخ آن ساده است: هنگام مشاوره و ملاقات با استاد خود یا هنگام گوش دادن به پادکست ها و دیدن فیلم های او، به دایره واژگان مورد استفاده دقت کنید. اگر عامیانه و معمولی بود و توجه شما را جلب نکرد، حتما در تصمیم خود برای انتخاب استاد فن بیان تجدیدنظر کنید.
بهترین استاد فن بیان چه نکاتی را به هنرجوها می آموزد؟
اصلی ترین نکته ای که متاسفانه تعداد زیادی از هنرجوها از آن غفلت میکنند، این است که بهترین استاد فن بیان هم نمیتواند به هنرجوی تنبل چیزی بیاموزد. در واقع استاد فقط در ابتدای دفتر هنرجو سرمشق مینویسد و این هنرجو است که باید کل دفتر خود را پر کند. از نقش هنرجو که بگذریم باید به نکاتی اشاره کنیم که استاد موظف است در اختیار او بگذارد.
استاد خوب باید روی نکات اصلی فن بیان که نکاتی کاملا فنی هستند تمرکز کند نکات اصلی فن بیان نکاتی مانند تنفس، ریتم ، ملودی ، اکسان و .. هستند گاهی اوقات برخی افراد به اسم آموزش فن بیان مهارت های ارتباطی مثل ارتباط چشمی، غلبه بر ترس و … را به هنرجویان می آموزند گرچه نکات فوق مهم هستند اما جزو موارد اصلی فن بیان محسوب نمیشوند بهترین استاد فن بیان کسی است که اصلی ترین و کلیدی ترین نکات فنی را به هنرجویانش می آموزد.
آنچه دریاره بهترین استاد فن بیان گفتیم!
انتخاب بهترین استاد فن بیان نیاز به تحقیق دارد و به هیچ عنوان نباید سهل انگاری کنیم؛ چراکه با انتخاب اشتباه، هم زمان و هم هزینه ای که اختصاص داده ایم را از دست خواهیم داد و هیچ نتیجه ای برای ما نخواهد داشت. فن بیان مهارتی است که در موضوعات مختلفی کاربرد دارد از نقش فن بیان در بازاریابی گرفته تا بهبود روابط به کمک تقویت فن بیان! مسلما شناخت مناسب ما را در انتخاب بهتر یاری خواهد کرد. اگر شما هم اساتید خوبی در زمینه فن بیان سراغ دارید یا تجربه جالبی در ذهن شما هست که ممکن است به علاقمندان این حوزه کمک کند، از طریق بخش نظرات با ما و مخاطبان در میان بگذارید. بهترین ها را برای شما آرزومندیم!
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Best best best..
Useful article, thank you. Top article, very helpful.