الگوریتم موبایل گدون چیست+چگونه سایت خود را برای آن بهینه کنیم؟

تاثیر الگوریتم موبایل گدون روی رتبه بندی سایت ها

فهرست مطلب (کلیک کنید )

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) که با عناوین به روزرسانی سازگاری با موبایل (Mobile-Friendly Update) یا موبایل فرست ایندکس (Mobile First Index) نیز شناخته می‌شود، تغییرات بزرگی در رتبه‌بندی و نتایج جستجوی تلفن همراه به وجود آورد و رسماً عصر اول موبایل را آغاز کرد. پیرو مبحث الگوریتم های گوگل، در این مطلب قصد داریم در خصوص الگوریتم مویال گدون گوگل صحبت کنیم.

در 21 آوریل 2015، گوگل به‌روزرسانی سازگاری با موبایل خود را منتشر کرد که به سرعت چندین نام از جمله mobilepocalyse، mopocalypse، mobocalypse و غیره به دست آورد و در نهایت امروزه آن را به نام «Mobilegeddon» می‌شناسیم.

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) چه بود؟

همان طور که گاهی اوقات گوگل برخی موارد را به اطلاع عموم می‌رساند، این بار نیز پیامی را در وبلاگ رسمی و مرکزی وب‌مستران پست کرد و به‌روزرسانی جدید خود را با جزییات مختصر همراه با یک تصویر توضیح داد تا تفاوت بین موبایل‌فرندلی بودن (سازگاری صفحات و سایت‌ها با موبایل) و نبودن را نشان دهد:

الگوریتم موبایل گدون (Mobilegeddon) چه بود؟

الگوریتم موبایل گدون هیچ نقطه خاکستری نداشت، یعنی صفحات شما یا سازگار با موبایل بودند یا نبودند. نقطه بینابینی در این الگوریتم وجود نداشت. 21 آوریل 2015 روزی بود که این الگوریتم رسما منتشر شد، اما این تنها اعلانی نبود که گوگل در مورد الگوریتم موبایل گدون به مدیران وب‌سایت‌ها داد.

در 26 فوریه 2015، دو ماه قبل از انتشار رسمی الگوریتم موبایل گدون، گوگل طبق پیامی اعلام کرد که سازگاری وب سایت‌ها با موبایل را به عنوان سیگنال رتبه‌بندی در نظر می‌گیرد. این تغییر در 21 آوریل رخ داد و همه باید آماده می‌شدند. گوگل دلایل این تغییرات را این گونه شرح داد:

«وقتی صحبت از جستجو در دستگاه‌های تلفن همراه می‌شود، کاربران باید مرتبط‌ترین و به جاترین نتایج را دریافت کنند، فرقی نمی‌کند که اطلاعات در صفحات وب سازگار با موبایل یا اپلیکیشن‌های موبایل وجود داشته باشد.» گوگل در پستی که 21 آوریل منتشر کرد یک لیست کوتاه ارائه کرد و سه اثر مهم این به روز رسانی را مشخص نمود؛ اینکه الگوریتم موبایل گدون:

  • فقط بر رتبه بندی جستجو در دستگاه های تلفن همراه تأثیر می‌گذارد.
  • بر نتایج جستجو در همه زبان‌ها در سطح جهانی تأثیر می‌گذارد.
  • نه بر روی کل وب سایت بلکه بر روی صفحات به صورت مجزا اعمال می‌شود.

این تغییرات عظیم و در عین حال ساده بود. صفحات شما یا سازگار با موبایل بودند یا نبودند (پاسخ بله / خیر) و بر همه صفحات تأثیر می‌گذاشت و قرار بود در ظرف یک هفته اجرایی شود.

این مطلب پیشنهاد می شود :  شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

مهم نیست در چه صنعت یا حوزه‌ای فعالیت می‌کنید، خدمات ارائه می‌دهید یا کالایی می‌فروشید... سایت شما تحت تاثیر الگوریتم موبایل گدون قرار می‌گیرد.

گوکل جستجو با موبایل را در اولویت قرار می‌دهد

گوکل جستجو با موبایل را در اولویت قرار می‌دهد

انتشار الکوریتم موبایل گدون فقط یک به روز رسانی الگوریتمی نبود، بلکه یک تغییر فرهنگی به شمار می‌رود و گوگل در صدد بود تا بازار را متحول کند. یک تصور غلط رایج در مورد گوگل این است که دغدغه آن‌ها این است تا با تغییراتی مانند این، کار افرادی را که در صنعت جستجو فعالیت می‌کنند دشوارتر کند. اما، این درست نیست. گوگل وسواس زیادی در بهبود تجربه کاربری دارد و می‌خواهد تا حد امکان تجربه کاربران را با رفتار آن‌ها و ترندهای بازار همسو کند.

الگوریتم موبایل گدون در واقع در مورد جستجوی ارگانیک نبود بلکه در مورد پاسخ دادن به رفتار مصرف کنندگان بود که به دلیل افزایش استفاده مردم از دستگاه‌های موبایل، به دنبال ارائه یک راهکار بود. گوگل تصمیم گرفت تا رفتار مصرف کنندگان را تغییر دهد و با آن سازگار شود و این یک تصمیم درست برای گوگل بود.

چرا گوگل اینقدر به تجربه کاربر با موتور جستجوی خود اهمیت می‌دهد؟ عمدتاً به این دلیل که بخش عمده‌ای از درآمد گوگل هنوز از تبلیغات پولی حاصل می‌شود. گوگل می‌خواهد بهترین تجربه ممکن را ارائه دهد تا مردم همچنان روی لینک‌ها کلیک کنند و گوگل بتواند هزینه ناهار رایگان و رویاهای رباتیک خود را تامین کند. تا به امروز، گوگل در پیش بینی و چرخش به سمت ترندهای جستجو همیشه در رتبه اول بوده است. گوی کریستالی گوگل واقعی است و کار می‌کند.

آیا تاثیر Mobilegeddon به همان اندازه که پیش بینی می‌شد فاجعه بار بود؟

در ابتدا تصور می‌شد که تأثیر الگوریتم سازگاری با موبایل بیشتر از الگوریتم پاندا و الگوریتم پنگوئن خواهد بود. اما آیا اینطور بود؟ نه واقعا!

پس از انتشار این الگوریتم، در روزهای ابتدایی، همه افراد مشغول در صنعت سئو شروع به بررسی و تجزیه و تحلیل وب سایت‌های خود کردند تا ببینند در طول این مدت چه اتفاقاتی برای وب سایت‌ها و صفحات آن‌ها افتاده است. بعد از اینکه اوضاع کمی رنگ آرامش گرفت، معلوم شد که نیازی به نگرانی نیست و قضیه خیلی ساده‌تر و پیش پا افتاده‌تر از اینها است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  9 ایده تولید محتوای اینستاگرام برای افزایش تعامل با مشتری

در برخی موارد، کارشناسان گفتند که این به‌روزرسانی درست همان طوری کار می‌کند که فکرش را می‌کردند. صفحاتی که برای نمایش در موبایل بهینه نشده بودند تاثیر منفی دیدند و در صفحات نتایج جستجو (SERP) به رتبه‌های پایین‌تر سقوط کردند.

Moz در یک مقاله فوق العاده، تاثیر خفیف قبل و بعد از به‌روزرسانی موبایل گدون را نشان داد. در آن زمان MozCast فقط عملکرد دسکتاپ را ردیابی می‌کرد، اما الگوریتم موبایل گدون و تاثیر آن بر جستجو باعث شد تا Moz در واقع MozCast Mobile را نیز راه اندازی کند تا بتواند اثرات این به روز رسانی جدید را بر روی سایت‌ها و صفحات آن‌ها ردیابی کند.

طبق تحقیقاتی که در 3Q digital انجام گرفت مشخص شد که عامل سرعت و زمان بارگذاری صفحات سایت‌ها حتی بیشتر از عامل سازگاری صفحات وب با موبایل، بر روی رتبه بندی گوگل تأثیر می‌گذارد:

«بازدید از این سایت‌ها از طریق مرورگر موبایل و پردازنده‌های کندتر نشان می‌دهد که ظاهرا سرعت صفحه و زمان بارگذاری یک فاکتور رتبه‌بندی مهم‌تر نسبت به این به‌روزرسانی جدید سازگاری با موبایل است. با سایت‌های واکنش‌گرا شما پایه کد سنگین‌تری دارید و به طور ذاتی می‌توانید زمان بارگذاری کندتری داشته باشید، در حالی که هنوز تست Google's Mobile Friendly را پشت سر می‌گذارید. سایت‌های واکنش‌گرا در این طبقه بندی "سازگار بودن" قرار می‌گیرند، اما همچنان از سایت‌هایی که با جستجوی موبایلی سازگار نیستند بالاتر هستند، پس باید نگاهی به TTFB (بازه زمانی از ارسال اولین بایت) آن‌ها بیاندازید.»

در آن زمان این دیدگاه بسیار جالب بود، زیرا سرعت و زمان بارگذاری صفحه به‌تازگی وارد فاکتورهای اصلی رتبه‌بندی شده بودند. احتمالاً این فرآیند آغازگر برخی تغییرات در طرز فکر مردم و ایجاد یک تجربه کاربری سریع‌تر و برابر با نتایج بهتر بود. اینکه آیا گوگل این فاکتورها را به عنوان بخشی از الگوریتم موبایل گدون در نظر داشته است یا نه، هیچ داده‌ای وجود ندارد که این موضوع را روشن کند.

آیا تاثیر Mobilegeddon به همان اندازه که پیش بینی می‌شد فاجعه بار بود؟

بر اساس همین تحلیل‌ها، برخی کارشناسان هنوز اعتقاد دارند که الگوریتم موبایل گدون تاثیر چندانی بر ترافیک بیشتر و رتبه بندی ندارد. با این حال، برخی دیگر معتقد هستند همین که صفحات یک وب سایت در جستجوی موبایل نمایش داده شوند یا نشوند به معنی از کسب یا از دست دادن فرصت‌های بیشتر است.

به طور کلی، این موضوع برای بسیاری از سئوکاران و بازاریاب های دیجیتال به یک ابهام بدل شده است، زیرا بیشتر افراد نمی‌توانند تأثیرات موبایل گدون را اندازه‌گیری کنند. برخی وب سایت‌ها از این به روزرسانی شدیدا لطمه دیدند. با این حال، در بیشتر موارد، این به روز رسانی تغییرات زیادی در رتبه بندی کلی وب سایت‌ها و صفحات وب ایجاد نکرد و این شاید همان چیزی باشد که گوگل می‌خواست.

این مطلب پیشنهاد می شود :  چگونه بودجه خزش یا Crawl Budget را بهینه کنیم؟

الگوریتم موبایل گدون یکی از اولین به‌روزرسانی‌هایی بود که گوگل درباره آنچه اتفاق می‌افتاد، زمانی که اتفاق می‌افتاد و مدت زمانی که تا انتشار آن فرصت داشتند تا اقدامات لازم را انجام دهند به مردم توضیحات کاملی ارائه داد.

این به‌روزرسانی مطمئناً برای این بود که گوگل وب مسترها را به سمت سازگار کردن سایت‌ها با تلفن همراه تشویق کند، اما به احتمال زیاد آزمایشی بود تا ببیند صاحبان وب سایت‌ها چگونه می‌توانند خود را با تغییرات وفق دهند و با دادن اطلاعات قبل از انتشار به‌روزرسانی، آن‌ها را آماده کند تا روی تغییرات تأثیر بگذارند، به طوری که کمترین آثار منفی و شکایت را به دنبال داشته باشد. هیچ کس واقعاً نمی‌توانست شکایت کند زیرا واقعاً هیچ اتفاق فاجعه باری رخ نداده است. Mobilegeddon پایان دنیا نبود، بلکه بیشتر یک افزایش سرعت برای جستجو با دستگاه‌های موبایل بود که در بیشتر موارد، وب مسترها به خوبی از پس آن برآمدند.

گوگل از این به‌روزرسانی به‌عنوان مکانیزمی برای ارائه یک ابتکار بسیار بزرگ‌تر استفاده کرده بود تا بتواند در مدت زمان کوتاهی، تعداد زیادی از سایت‌ها را به تغییر در طراحی وب و طرز تفکر در مورد وب وادار کند. چگونه؟ با وعده افزایش رتبه! گوگلدر ماه فوریه این خبر را اعلام کرد و دو ماه بعد به چیزی که می‌خواست رسید.

با گذشت زمان، سایت‌های بیشتری با موبایل سازگار شدند که این امر به نوبه خود منجر به ایجاد تجربه وب بهتر برای کاربران شد؛ به طور کلی، نه فقط برای فعالان صنعت جستجو، بلکه برای همه افراد در همه جا اوضاع بهتر شد.

باید به گوگل آفرین گفت که تغییرات آتی در صنعت جستجو را تشخیص می‌دهد و به مردم کمک می‌کند به سمت آن حرکت کنند. در حالی که Mobilegeddon تأثیر خاصی بر ترافیک و رتبه بندی نداشت، مطمئناً یک تجربه کاربری و تأثیر فرهنگی ایجاد کرد که به نفع همه بود. اگر همچنان نیاز به راهنمایی بیشتر و مشاوره سئو دارید، کارشناسان ما در آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا در خدمت شما هستند.

منبع: https://www.searchenginejournal.com/

اشتراک گذاری :

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.