تبلیغات همسان یا Native Ads چیست و چه مزایایی دارد؟

نمونه تبلیغات همسان در گوگل

فهرست مطلب (کلیک کنید )

مدتی است که بازاریاب‌های دنیای دیجیتال با مشکل بزرگی مواجه شده‌اند: کاربران دیگر حوصله تبلیغات آن‌ها را ندارند و بدون دیدن تبلیغات پیشنهادات آن‌ها را رد می‌کنند. مرورگرها نیز که به تجربه کاربران اهمیت بیشتری می‌دهند، نمایش مدام و آزاردهنده تبلیغات را بلاک می‌کنند. اما بازاریاب‌ها نیز بیکار نماندند و چاره کار را در این دیدند که تبلیغاتی بسازند که مردم واقعا مایل به دیدن آن‌ها باشند. در اینجا بود که تبلیغات همسان یا نیتیو ادز اهمیت خاصی پیدا کردند.

  مثال تبلیغات همسان در سایت گوگل

تبلیغات همسان (Native Ads) چیست؟

تبلیغات همسان (Native Advertising) که با عنوان تبلیغات بومی نیز شناخته می‌شوند از جمله تبلیغات پولی هستند که با ظاهر، احساس و عملکرد قالب رسانه‌ای که در آن ظاهر می‌شوند مطابقت دارند. در واقع این تبلیغات دیجیتالی درست شبیه وبسایتی که در آن به نمایش درمی‌آیند طراحی می‌شوند تا کاربر اصلا حس تبلیغاتی بودن محتوا را نداشته باشد و ارتباط بهتری با آن برقرار کند.

معمولا تبلیغات نیتیو را در فیدهای رسانه های اجتماعی یا به عنوان محتوای توصیه شده در یک صفحه وب می‌توانید ببینید. برخلاف تبلیغات نمایشی یا تبلیغات بنری، تبلیغات بومی واقعاً شبیه تبلیغ نیستند، بلکه شبیه بخشی از جریان محتوای یک وبسایت به نظر می‌رسند. تبلیغات بومی ظرافت خاصی دارند، اطلاعات مفیدی به کاربر ارائه می‌کنند و از همه مهم‌تر، ایجاد مزاحمت نمی‌کنند.

هدف Native Ads این است که با محیط و رابط کاربری جایی که در آن نمایش داده می‌شود مطابقت داشته باشد، به طوری که بیننده به سختی متوجه تبلیغاتی بودن آن‌ها شود و اگر هم متوجه شد، از دیدن آن‌ها امتناع نکند.

مهمترین تفاوت تبلیغات همسان و بازاریابی محتوا

بعضی وقت‌ها ممکن است که تفاوت تبلیغات همسان و بازاریابی محتوا، به درستی درک نشده و این دو مفهوم، یکسان در نظر گرفته شوند. اما باید در نظر داشته باشیم که تبلیغات همسان و بازاریابی محتوا هم از نظر مفهوم و هم از نظر اهداف تعیین شده، کاملا متفاوت هستند. همانطور که پیش‌تر اشاره کردیم، اصلی‌ترین هدف Native Ads این است که به صورتی غیر آزاردهنده با صفحه و محیط پلتفرمی که قرار است این تبلیغات را پخش کند، ادغام شده و اطلاعات مورد نظر کاربران را در اختیارشان قرار دهد.

حالا تفاوت تبلیغات همسان و بازاریابی محتوا بهتر روشن می‌شود؛ چراکه بازاریابی محتوا به انتشار محتوا در پلتفرم‌های اختصاصی یک برند، از جمله وب‌سایت یا صفحات شبکه های اجتماعی، خواهد پرداخت. به این نکته توجه داشته باشید که هدف اصلی بازاریابی محتوا، پیدا کردن دنبال‌کنندگان جدید، افزایش بازدید از وب‌سایت، شناخته شدن برند به عنوان کسب و کاری حرفه‌ای در زمینه تخصصی خود، آگاهی از برند، افزایش اعتماد مخاطبان، بهبود نرخ تعامل و در نهایت افزایش میزان فروش، خواهد بود.

چرا تبلیغات همسان مهم هستند؟

تبلیغات همسان این فرصت را فراهم می‌کنند که ارتباط با کاربران در قالبی به انتخاب کاربر انجام شود. این نوع تبلیغات، نسبت به قالب‌های تبلیغاتی سنتی، مانند تبلیغات بنری، کمتر ایجاد مزاحمت می‌کنند. علاوه بر این، ارتباط متنی آگهی به این معنی است که تبلیغات همسان می‌توانند نرخ کلیک (CTR) را افزایش داده و در نتیجه نرخ تبدیل‌ را بالا ببرند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  محتوای یتیم (Orphaned Content) چیست؟ | راهکارها و ابزارها

ایده تبلیغات همسان از سال 2012 پا گرفت و چیزی که مسلم است، آینده تبلیغات آنلاین و دیجیتال مارکتینگ به این نوع تبلیغات گره خورده است. طبق گزارش Business Insider، تبلیغات بومی 74 درصد از کل درآمد صنعت تبلیغات را در همان سال 2012 به خود اختصاص داد.

 

چرا تبلیغ کنندگان تبلیغات بومی را انتخاب می‌کنند؟

تبلیغات همسان فرصتی عالی برای ایده‌های خلاقانه ایجاد می‌کنند. تبلیغ کنندگان می‌توانند تبلیغات خود را در قالب‌هایی در معرض دید کاربران قرار دهند که تا به حال آن‌ها را ندیده‌اند و از دیدن این تبلیغات لذت ببرند. ویجت‌های مختص محتوای توصیه‌شده و تبلیغات درون فید گزینه‌های محبوب تبلیغات نیتیو هستند، اما تبلیغ‌کنندگان می‌توانند از این روش برای انتشار و ترویج محتوای خلاقانه و سفارشی شده در داخل برنامه‌‌ها و پلتفرم‌های مختلف نیز استفاده کنند.

تبلیغات همسان معمولا بهتر از تبلیغات سنتی عمل می‌کنند. طبق مطالعات انجام‌شده، حتی اگر کاربران بفهمند که برای یک تبلیغ پول خرج شده است، تعامل بهتری با تبلیغات بومی، در مقایسه با تبلیغات سنتی دارند. دلیل این امر این است که تبلیغات بومی طبیعی‌تر به نظر می‌رسند و با خواسته‌های کاربرانی که به طور منظم از فضای رسانه‌ای استفاده می‌کنند مطابقت و همخوانی بیشتری دارند.

پیشگامان تبلیغات نیتیو رسانه‌های اجتماعی بزرگ مانند فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر و غیره هستند. پست‌های تبلیغاتی آن‌ها در حالیکه کاربران در فیدهای خود پیمایش می‌کنند ظاهر می‌شوند. بعدها صنایع دیگر نیز در وبسایت‌ها و برنامه‌ها خود از تبلیغات نیتیو استفاده کردند.

   نمونه تبلیغات همسان در اینستاگرام

چگونه تبلیغات همسان را تشخیص دهیم؟

سوالی که برای اغلب کاربران پیش می‌آید این است که اگر تبلیغات همسان تا این حد شبیه محتوای معمول یک وبسایت یا پلتفرم هستند، پس چگونه باید آن‌ها را تشخیص داد؟

برای جلوگیری از فریبنده بودن تبلیغات همسان، قوانین و دستورالعمل‌های قانونی وجود دارد. به عنوان مثال، در اکثر وبسایت‌هایی که تبلیغات همسان نمایش می‌دهند، این تبلیغات در بخش جداگانه و اغلب با متنی چون «تبلیغ شده توسط...» یا «حامی این تبلیغ...» یا «محتوای پیشنهادی» و نظیر این تفکیک می‌شوند. همچنین ممکن است در یک تصویر کوچک، بنر یا سرصفحه این عناوین را مشاهده کنید که به کاربران نشان می‌دهد در صورت کلیک، به محتوای پولی مرتبط خواهند شد.

به طور کلی، تبلیغات بومی باید برچسب گذاری شوند تا مخاطب بتواند آن‌ها را از محتوای معمول تشخیص دهد. ممکن است برخی تبلیغ کنندگان از علامت گذاری تبلیغات نیتیو امتناع کنند چون تصورشان این است که این کار باعث کاهش نرخ کلیک می‌شود. اما به این نکته دقت کنید عدم علامت‌گذاری این تبلیغات می‌تواند به سلب اعتماد کاربران و در نهایت خدشه‌دار شدن نام و اعتبار برند منجر شده و تمام فرایند آگاهی از برند را دچار اشکال نماید.

انواع تبلیغات همسان Native Ads کدام است؟

برای تعیین انواع تبلیغات همسان میتوان از پارامترهای گوناگونی استفاده کرد و ما در این قسمت به یکی از این تقسیم‌بندی ها اشاره خواهیم کرد و هر یک را برای روشن‌تر شدن ماجرا، شرح می‌دهیم:

  • محتوای پیشنهادشده : مسلما تا کنون به این نوع از تبلیغات همسان در سایتهای گوناگون، برخورد کرده‌اید. تعدادی لینک توسط یک پلتفرم تبلیغاتی همسان به شما پیشنهاد می‌گردند. در حقیقت این لینک‌ها، تبلیغات همسان می‌باشند که با سیستم پرداخت به ازای کلیک (PPC) در این جایگاه، قرار گرفته و نمایش داده می‌شوند. چنانچه تمایل دارید وب‌سایت‌های پربازدید محتوای شما را به دیگران پیشنهاد کنند می‌توانید روی کمک گرفتن از این موتور‌های پیشنهاد‌دهنده‌ی محتوا، جساب نمایید. با بهره بردن از این پلتفرم‌ها، فرصت ارتباط برقرار کردن با طیف وسیعی از مخاطبان از سراسر وب، نصیب شما خواهد شد.

  • محتوای حمایت‌شده : اگر به حافظه خود رجوع کنید، متوجه می‌شوید که شما پیش از این با چنین مواردی روبرو شده‌اید. مقاله‌ها و ویدئو‌هایی که در وب‌سایت بهترین ناشر‌ان قرار گرفته و ظاهری کاملا آگاهی‌بخش دارند، در حقیقت با هدف تبلیغ و ترویج و برندینگ تولید شده‌اند. در بیشتر موارد، محتوای حمایت‌ شده یا محتوای اسپانسردار برای برند‌های بزرگ مناسب هستند، اما کسب‌وکارهای کوچک نیز برای تأثیر عمیق‌تر و ایجاد تصویری مثبت از این روش بهره می‌برند.

این مطلب پیشنهاد می شود :  قیف بازاریابی محتوا | از مشاهده محتوا تا جذب مشتری

مزایا و معایب تبلیغات نیتیو

تبلیغات نیتیو برای هدایت ترافیک به وب سایت شما ایده آل هستند و نرخ کلیک (CTR) بالاتری نسبت به تبلیغات نمایشی و بنری دارند. طبق آمارها، تبلیغات همسان 52 درصد بیشتر از تبلیغات نمایشی و بنری دیده می‌شوند و به کسب و کارها در ایجاد آگاهی بیشتر از برند کمک شایانی می‌کنند. همچنین کاربران با تبلیغات بومی 20 تا 60 درصد بیشتر از تبلیغات نمایشی استاندارد تعامل دارند.

تبلیغات بومی فقط برای شرکت‌های بزرگ نیستند، بلکه حتی کسب و کارهای کوچک نیز از آن‌ها برای کسب درآمد بیشتر استفاده می‌کنند. طبق آماری که فیس بوک ارائه داده است:

  • تبلیغات بومی 200 درصد بیشتر از تبلیغات بنری استاندارد بازدهی دارند.
  • تعامل کاربران 2 برابر می‌شود.
  • حفظ کاربران را 3 برابر افزایش می‌دهد.
  • در سال 2020، 63.2 درصد از تبلیغات گوشی همراه از نوع تبلیغات نیتیو بود که 53.4 میلیارد دلار درآمد تبلیغاتی برای فیس بوک داشت.

البته تبلیغات بومی چالش‌هایی نیز به همراه دارد. مهم‌ترین چالش این نوع تبلیغات، درک «بومی» از پلتفرم‌هایی است که این نوع تبلیغات در آن‌ها نمایش داده می‌شود. قطعا هرچه درک و شناخت تبلیغ‌کنندگان از پلتفرم‌ها و وبسایت‌های همسان بیشتر باشد، بهتر می‌توانند تبلیغاتی همسان و منطبق با بستر نمایش تبلیغ تولید کنند.

با این حال، مزایای تبلیغات نیتیو به چالش‌های آن می‌چربد. تطبیق تبلیغات همسان با بستر نمایش آن‌ها باعث می‌شود تا کاربر در معرض یک محتوای منحصربه‌فرد قرار بگیرد و جذابیت زیادی برای کاربران خواهد داشت. به عبارت دیگر، تبلیغات نیتیو به شما این امکان را می‌دهد که از ترافیک خود بدون آسیب رساندن به تجربه کاربر درآمد کسب کنید.  تبلیغ‌کنندگان از تبلیغات جذاب‌تر استقبال می‌کنند. کاربران نیز از شیوه‌های سنتی تبلیغات بنری و نمایشی خسته شده‌اند. یا تبلیغات همسان کسب و کارها می‌توانند یک جریان درآمد با حاشیه سود بالا داشته باشند.

 

چگونه تبلیغات بومی یکپارچه می‌شوند؟

برای ادغام تبلیغات بومی و یکپارچه‌سازی آن‌ها با پلتفرم شخصی سه راه وجود دارد: سرور تبلیغاتی شخصی، سرور تبلیغاتی شخص ثالث، یا راه‌حل API تبلیغاتی.  
این مطلب پیشنهاد می شود :  5 نکته مهم برای ایجاد محتوای ویروسی

1. ایجاد سرور تبلیغات همسان شخصی

این روش برای شرکت‌ها و برندهای بزرگ مناسب است. در این روش که فیسبوک، آمازون و پینترست آن را دنبال کردند، یک تیم بزرگ از کارشناسان فناوری گردهم جمع شدند و سرور تبلیغاتی را از ابتدا طراحی کردند تا کنترل کاملی بر دامنه و اهداف آن داشته باشند.

 

2. سرور تبلیغات همسان شخص ثالث

راه دوم یک راهکار تبلیغاتی شخص ثالث، مانند سرور تبلیغات Google Ad Manager یا یک شبکه تبلیغاتی «بومی» است. این نوع راه‌حل‌ها سمت کلاینت خواهند بود و شامل برچسب‌های جاوا اسکریپت یا SDK های درون برنامه‌ای می‌شوند. این روش زمانی مناسب است که نیاز به راه اندازی سریع دارید یا تبلیغ‌کنندگانی دارید می‌خواهند از شما سرویس‌های تبلیغاتی دریافت کنند.

 

3. API های تبلیغاتی

گزینه نهایی این است که پلتفرم تبلیغات همسان را خودتان بسازید، اما از APIهای تبلیغاتی برای سرعت بخشیدن به زمان راه اندازی استفاده کنید. ابزارهایی وجود دارند که می‌توانید آن‌ها را از طریق APIها با پلتفرم یا وب سایت خود ادغام کنید و به بلوک‌هایی که برای طراحی یک محصول تبلیغاتی بومی نیاز دارید، از جمله تصمیم‌گیری، ردیابی، هدف‌گذاری، مدیریت و گزارش‌دهی، دسترسی داشته باشید.

تمامی این روش‌ها نیاز به تخصص‌های فنی دارند، اما ساده‌ترین راه برای اینکه کسب و کارهای مختلف بتوانند از تبلیغات همسان در راه رشد و افزایش درآمد خود کمک بگیرند، این است که تبلیعات همسان خود را به دست شرکت‌های شخص ثالث بسپارند.

   کمپین تبلیغات همسان در اینستاگرام

تبلیغات همسان راهکاری مطمئن برای افزایش درآمد

حالا که با مزایا و چگونگی عملکرد تبلیغات همسان آشنا شدید می‌توانید با خیال راحت روی این شیوه بازاریابی سرمایه گذاری کنید. شرکت‌های زیادی هستند که سرویس‌های تبلیغات همسان ارائه می‌دهند. با کمی جستجو در فضای وب می‌توانید بهترین‌ها را پیدا کنید. البته قصد آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا در این مطلب معرفی شرکت خاصی نبود، بلکه فقط می‌خواستیم اطلاعاتی در زمینه تبلیغات بومی به شما بدهیم تا با چشم باز و اطمینان خاطر از این شیوه تبلیغاتی کمک بگیرید.

هنگام انتخاب سرویس تبلیغات همسان به این چند نکته دقت کنید:
  • سرویسی را انتخاب کنید که با قیمت مناسب بیشترین نمایش را در سایت‌ها و پلتفرم‌های پربازدید داشته باشد.
  • بهترین محتواها و ویدئوهای خود را برای نمایش به صورت تبلیغات همسان انتخاب کنید.
  • مخاطب هدف خود را به درستی انتخاب کنید. از شرکت‌های سرویس دهنده نیز در این زمینه کمک و مشاوره بگیرید.
  • سرویس دهندگانی را انتخاب کنید که شبکه گسترده‌ای از مخاطبان، با داده‌های معتبر داشته باشند.
  • حتما تاکید کنید که همسان بودن محتوای تبلیغاتی را علامت گذاری کنند. کاهش نرخ کلیک به ضرر تبلیغ کننده است اما بی اعتمادی مخاطب به ضرر شما است.
  • طرح‌های پیشنهادی تبلیغ کننده و هزینه‌های هر طرح را خوب بررسی کنید تا مجبور به پرداخت هزینه‌های بیخود و غیرهدفمند نباشید.
  • در صورت نیاز شیوه تبلیغات نیتیو را با شیوه‌های دیگر، مثل تبلیغات بنری ترکیب کنید تا شانس دیده شدن شما بیشتر شود.
  منبع: https://www.kevel.com/
اشتراک گذاری :
مشاوره تلفنی رایگان

درخواست مشاوره رایگان

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.