سئو محتوا بخش کلیدی هر استراتژی سئو محسوب میشود. بدون محتوای سئو شده، رتبه بندی سایت شما در موتورهای جستجو غیرممکن است. بنابراین، نوشتن و ساختار محتوای با کیفیت بسیار مهم است! از آنجایی که خود گوگل دقیقا مشخص نکرده است که چه عناصری در سئوی محتوا دخیل هستند، توسعه دهندگان مختلف با آزمون و خطا مواردی را حدس میزنند و یافتههای خود را در اختیار تولیدکنندگان محتوا و سئوکارها قرار میدهند. در این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا، تلاش کردهایم معتبرترین یافتهها در زمینه تولید محتوای سئو شده را در اختیار شما قرار دهیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
سئو محتوا (SEO Content) چیست؟
سئو محتوا به تولید محتوایی اشاره دارد که به صفحات شما در فضای وب کمک میکند تا در موتورهای جستجو رتبه بالایی داشته باشند. سئو محتوا شامل همه مواردی است که با نوشتن و ساختار محتوا در وب سایت شما انجام میشود.
نوشتن محتوای سئو شده با هدف رتبه گرفتن در موتورهای جستجو با نوشتن یک محتوای معمولی فرق دارد. سئو محتوا مهم است زیرا موتورهای جستجو، مانند گوگل، وب سایت شما را میخوانند و کلماتی را که در سایت خود استفاده میکنید تشخیص میدهند. سپس تعیین میکنند که آیا سایت شما در صفحات نتایج گوگل ارزش رتبه گرفتن دارند یا خیر. بنابراین، وب سایت شما باید به خوبی طراحی شده باشد، دارای رابط کاربری عالی باشد و تمام موارد فنی نیز که باعث رتبه گرفتن سایت شما در گوگل میشود بایستی رعایت شوند.
با همه این حرفها، بدون محتوای سئو شده و باکیفیت، سایت شما شانسی برای دیده شدن در موتورهای جستجو نخواهد داشت. سه عنصر اصلی وجود دارد که باید برای تولید محتوای سئو شده در نظر بگیرید: استراتژی کلمه کلیدی، ساختار سایت و نوشتن محتوا طبق اصول کپی رایتینگ. این موارد باعث میشوند وب سایت شما رتبه خوبی کسب کند.
1- تحقیق کلمات کلیدی
برای ایجاد لیست گستردهای از کلمات کلیدی که میخواهید برای آنها رتبه بگیرید اساسا باید تحقیقات کلمات کلیدی انجام دهید. تحقیق کلمات کلیدی یک فرآیند چند مرحلهای است و هر استراتژی سئوی محتوا باید با این مرحله شروع شود، زیرا اگر میخواهید ترافیک ایجاد کنید باید بدانید که مخاطبان شما به دنبال چه چیزی هستند. تحقیق کلمات کلیدی به شما کمک میکند تا کلمه یا عباراتی را که مرتبط با حوزه فعالیت شما هستند و نیاز دارید رتبه خوبی در موتورهای جستجو داشته باشند، کشف کنید.
تحقیق کلیدواژه چهار مرحله دارد:
- ابتدا، ماموریت (mission) کسب و کار خود را یادداشت میکنید.
- در مرحله بعد، فهرستی از تمام کلمات یا عبارات کلیدی که میخواهید دیده شوند تهیه میکنید.
- سپس، قصد و هدف جستجو را درمییابید.
- در نهایت، برای همه این کلمات کلیدی صفحات فرود ایجاد میکنید.
اگر جستجوی کلمات کلیدی را به درستی انجام دهید، یک دید کلی روشن از عباراتی که مردم استفاده میکنند و عباراتی که میخواهید صفحات سایت شما با آن عبارات دیده شوند به دست خواهید آورد. همین دید کلی، راهنمای نوشتن محتوای سئو شده شما در وبسایتتان خواهد بود.
چرا تحقیق کلمات کلیدی برای محتوای سئو شده مهم است؟
تحقیق درست درباره کلمات کلیدی یا کلیدواژهها مشخص میکند که مخاطبان شما از کدام عبارات در جستجوهای خود استفاده میکنند. در سئو محتوا این مسئله بسیار مهم است. برخی اصناف و صنایع با مشتریانی روبرو میشوند که هنگام صحبت در مورد محصولات کلمات خاصی را به کار میبرند، در حالی که شاید متخصصان همان حوزه از کلمات کاملاً متفاوت دیگری استفاده کنند.
نوشتن و بهینه سازی محتوای سئو شده برای کلماتی که مردم از آنها استفاده نمیکنند منطقی نیست. انجام تحقیقات صحیح بر روی کلمات کلیدی به شما این اطمینان را میدهد که از همان کلماتی استفاده کنید که مخاطبان هدف شما استفاده میکنند، بنابراین تمام تلاشهای شما برای بهینه سازی وب سایتتان ارزشمند خواهد بود و به ثمر خواهد نشست.
برخی از اصطلاحات کاربردی در تحقیقات کلمات کلیدی
در مبحث سئو محتوا اصطلاحاتی وجود دارد که زیاد به آنها برمیخورید. پس بهتر با معنا و مفهوم آنها آشنا باشید:
کلمات کلیدی و عبارات کلیدی
در سئو محتوا همیشه از کلمه "کلید واژه" یا "کلمه کلیدی" استفاده میکنیم، اما لزوماً منظورمان این نیست که فقط با یک کلمه سروکار داریم. "WordPress SEO" یک کلمه کلیدی است، "افزونه Google Analytics" نیز همین طور... بنابراین کلمات کلیدی میتواند حاوی چندین کلمه باشد؛ یعنی یک عبارت کلیدی!
کلمات کلیدی طولانی
هر چه یک عبارت جستجو طولانیتر (و خاصتر) باشد، رتبه گرفتن برای آن عبارت آسانتر خواهد بود. کلمات کلیدی که خاصتر (و معمولا طولانیتر) هستند اصطلاحا با عنوان کلمات کلیدی دم بلند (Long-tail keywords) شناخته میشوند. کلمات کلیدی طولانی جزئیات بیشتری را در خود جای میدهند و بیشتر بر روی یک گروه از مخاطبان هدف خاص (نیچ) تمرکز میکنند.
تعداد کلمات کلیدی
اینکه دقیقا بگوییم در وبسایت خود روی چه تعداد کلمات کلیدی میتوانید تمرکز کنید بسیار دشوار است. و در عین حال، بسیار ساده است: شما صرفا باید تعداد زیادی کلیدواژه داشته باشید و تا جایی که میتوانید کلمه و عبارت کلیدی مربوط به حوزه فعالیت خود پیدا کنید. البته شاید 1000 کلمه کلیدی خیلی زیاد باشد!
حتی اگر یک کسب و کار نسبتا کوچک را اداره میکنید، احتمالاً با چند صد کلمه کلیدی روبرو خواهید شد. اما لازم نیست فوراً برای همه آنها صفحه ایجاد کنید. نکته مهم در خصوص یک سیستم مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس این است که میتوانید به تدریج محتوا اضافه کنید. شما باید اولویتهای خود را مشخص کنید برای تولید محتوای سئو شده برنامه ریزی داشته باشید. مشخص کنید که کدام کلمات کلیدی برای شما مهمتر هستند و نیاز دارید که فورا برای آنها رتبه بگیرید و کدام عبارات از اولویت کمتری برخوردارند.
سر یا دم
در سئو محتوا طبقهبندی کلمات کلیدی بسیار ضروری است. برخی از کلمات کلیدی بسیار رایج و رقابتی هستند (سر)، در حالی که برخی دیگر از اولویت کمتری برخوردارند یا رقابت بر سر آنها کمتر است (دم). مشخص کنید که کلیدواژههای سطح بالا و حیاتی شما کدامهاهستند – آنهایی که ترافیک کافی برای وب سایت شما ایجاد میکنند و بهترین تناسب را با کسب و کار شما دارند. احتمالاً فقط تعداد کمی از این کلیدواژههای عمومی را برای کسب و کار خود لازم خواهید داشت و بقیه در اولویت بعدی قرار میگیرند. در ادامه این مطلب، بیشتر در مورد کلمات کلیدی دم بلند (و اهمیت این کلمات کلیدی) صحبت خواهیم کرد.
کلمات کلیدی کوتاه و عمومی که اولویت اصلی شما هستند باید در لایه های بالایی وب سایت، یعنی صفحه اول یا لایه دوم قرار بگیرند. عبارات کلیدی طولانی در لایههای پایینتر، مثل وبلاگ یا صفحات مشخصات محصولات قرار میگیرند.
هدف کلمه کلیدی و هدف جستجو
همچنان که در حال انجام تحقیقات کلمات کلیدی هستید، به هدف و نیت جستجوی کاربران فکر کنید. این کار واقعاً سودمند است. آیا وقتی کلمه کلیدی مورد نظر شما را در موتورهای جستجو وارد میکنند به دنبال اطلاعات هستند؟ یا هدف آنها خریدن چیزی است؟ هدف جستجوی کلمه کلیدی در برخی موارد مانند "خرید مبل چرمی"، یا "چگونه آش رشته درست کنم" کاملا واضح است. اما همیشه هم به این سادگی نیست.
هدف جستجو را میتوان به 4 دسته تقسیمبندی کرد:
- هدف مسیریابی یا ناوبری: در اینجا، افراد میخواهند از یک وب سایت خاص بازدید کنند، اما به جای وارد کردن URL، عبارتی را در موتور جستجو وارد میکنند.
- هدف اطلاعاتی: افراد در تلاشند تا پاسخی برای یک سوال خاص یا اطلاعاتی در مورد یک موضوع خاص پیدا کنند.
- هدف تجاری: کاربر میخواهد در آینده نزدیک چیزی بخرند و قبل از خرید در حال تحقیق است.
- قصد معامله: کاربر پس از انجام تحقیقات و جستجوهای لازم در مورد یک محصول یا سرویس، به دنبال خرید است.
موتورهای جستجو همیشه در تلاش هستند تا به نیازهای دقیق مردم پاسخ دهند و در حدس زدن هدف و نیت افراد بهتر و بهتر میشوند. بنابراین، به زبان ساده، اگر 95 درصد از افرادی که در جستجوی "تعویض لاستیک خودرو" هستند، قصد اطلاعاتی دارند، و شما در حال بهینه سازی محتوای خود با قصد معامله برای فروش لاستیک هستید، احتمالاً در بیشتر مواقع رتبهای نخواهید گرفت.
بررسی صفحه نتایج موتور جستجو (SERPs)
هنگامی که در حال انجام تحقیقات کلمات کلیدی در سئو محتوا هستید، میتوانید اطلاعات زیادی را از صفحات نتایج موتورهای جستجو بدست آورید. اگر میخواهید بدانید هدف افرادی که از کلمات کلیدی شما استفاده میکنند چیست، به سادگی آن کلمات کلیدی را در گوگل جستجو کنید و به نتایج جستجو نگاه کنید. سعی کنید محتوای خود را طوری تولید کنید که پاسخگوی نیازهای خاصی باشد که از نتایج جستجوی هر کلمه کلیدی استخراج میکنید. در ادامه جزئیات بیشتری درباره نحوه استفاده از نتایج جستجو برای تولید محتوای سئو شده ارائه خواهیم کرد.
ابزارهای کاربردی در تحقیق کلمات کلیدی
ابزارهای متنوعی برای تحقیق کلمات کلیدی، هم به صورت رایگان و هم پولی، وجود دارد. به عنوان نمونه، Yoast SEO در کنار Semrush پیشنهاداتی را برای عبارات کلیدی مرتبط، از جمله روند حجم جستجو، ارائه میدهد. همچنین، ابزارهایی مثل الکسا، کیورد تول، اچرفس، گوگل ترندز، ماز و غیره نیز هستند که هر کدام به نوعی میتوانند به شما کمک کند تا بینش ارزشمندی کسب کنید و کلمات کلیدی با عملکرد بالا را پیدا کنید. به زودی، در مقالهای جداگانه در مورد نحوه استفاده از ابزارهای مختلف تحقیق کلمات کلیدی مفصل صحبت میکنیم.
تطبیق دهی استراتژی کلمه کلیدی
استراتژی کلمه کلیدی شما ثابت نیست و باید همراه با تغییرات کسب و کار و وب سایت شما تغییر کند و تکامل یابد. اگر این تطبیق استراتژی به درستی انجام نشود نمیتوانید انتظار رشد کسب و کار از طریق محتوای خود را داشته باشید.
شما باید از تغییرات کسب و کار خود مطلع باشید و استراتژی کلمات کلیدی را همزمان و همگام با این تغییر و تحولات تطبیق دهید. اگر فروشگاه آنلاین شما شروع به فروش محصولات جدید کرد، لیست خود را با کلمات کلیدی بیشتری گسترش دهید. اگر به دنبال بازارهای جدید هستید، بسیار مهم است که کلمات کلیدی شما در این بازارهای جدید نیز هدف قرار بگیرند.
چندین استراتژی کلیدواژه وجود دارد که بنابر نیاز میتوانید از آنها کمک بگیرید. یکی از این استراتژیها این است که سعی کنید برای کلمات کلیدی طولانی یا همان دم بلند رتبه بگیرید و سپس کلمات کلیدی عمومیتر و کوتاهتر را هدف قرار دهید. همچنین میتوانید با تمرکز روی کلیدواژههای عمومی شروع کنید و سپس به دنبال کلمات کلیدی طولانیتر بروید. میتوانید روی فعالیتهای تخصصیتر تمرکز کنید، رویکرد خود را گسترش دهید، محتواهای بیشتری را در مورد چیزهای مختلف اضافه کنید، یا همگی را به طور همزمان انجام دهید.
2- ساختار سایت
دومین جنبه مهم سئو محتوا، ساختار سایت شما است. ابتدا توضیح خواهیم داد که چرا ساختار سایت حیاتی است، سپس به شما نشان خواهیم داد که ساختار یک سایت ایدهآل باید چگونه باشد. همچنین نکاتی را در مورد چگونگی بهبود سریع ساختار سایت بدون ایجاد اختلال در هسته وب سایت ارائه خواهیم کرد.
چرا ساختار سایت برای سئو محتوا مهم است؟
دو دلیل اصلی وجود دارد که ساختار سایت را به یک عامل مهم در رتبه بندی گوگل نبدیل میکند و در نتیجه برای ایجاد محتوای سئو شده ضروری است:
الف. یک ساختار خوب به گوگل کمک میکند تا سایت شما را "درک" کند.
نحوه ساختار سایت شما به گوگل سرنخهای قابل توجهی در مورد مکان یافتن مهمترین محتوا میدهد. این ساختار سایت شما است که به یک موتور جستجو کمک میکند تا بفهمد سایت شما در مورد چیست، و اینکه بتواند به راحتی محتوای مرتبط با هدف را شناسایی و فهرست (ایندکس) کند. بنابراین ساختار خوب یک سایت منجر به کسب رتبه بالاتر در گوگل میشود.
با ایجاد چنین ساختاری میتوانید از محتواهای موجود لینکهای خروجی جذب کنید و با این کار به بهتر شدن رتبه صفحات دیگر نیز کمک کنید. ساختار سایت شما کمک میکند تا اعتبار صفحات مختلف به واسطه پیوندهای درست، به سایر صفحات نیز منتقل شود و رتبه آنها را بالا بکشد. همین قابلیت به یک سایت تجاری اجازه میدهد تا از محتوای سئو شده با کیفیتی که نوشتهاید برای افزایش رتبه صفحات مربوط به فروش محصولات در موتورهای جستجو استفاده کنید.
ب. یک ساختار خوب باعث میشود که شما با محتوای سئو شده خود رقابت نکنید.
احتمالاً چندین مقاله در مورد موضوعات مشابه در وب سایت خود خواهید داشت. به عنوان مثال، در Yoast، در مورد سئو (SEO) مطالب زیادی نوشته شده است. اگر سایت یوست هشت مقاله در مورد سئو داشته باشد، گوگل نمیفهمد که کدام یک از آنها مهمتر هستند. اگر این سایت موضوع را با ساختار سایت خود روشن نکند، با مقالات خودش برای کسب رتبه برتر گوگل رقابت خواهد کرد. بنابراین، حل مشکلاتی از این دست، در کل، با استفاده از یک ساختار پیوند داخلی صحیح منجر به رتبهبندی بالاتر میشود.
ساختار ایده آل یک سایت
در حالت ایدهآل، شما باید سایت خود را مانند یک هرم ساختاربندی کنید. در بالای هرم صفحه اصلی شما و در صفحه اصلی پیوندهایی به برخی از صفحات دیگر (مانند صفحات دسته بندی) وجود دارد. این صفحات به نوبه خود به صفحات بیشتری لینک داده میشوند.
در یک استراتژی سئو محتوای کارآمد، استراتژی کلمات کلیدی شما و نحوه ساختار سایتتان همگام با هم پیش میروند. در یک استراتژی کلمه کلیدی مناسب باید کلمات کلیدی رایج و رقابتی، و همچنین عبارات طولانیتری را که مخاطبان خاص (نیچ) شما آن را جستجو میکنند مدنظر قرار دهید. شما باید دوگانگی مشابهی را در ساختار سایت خود ایجاد کنید.
صفحاتی که بر روی عبارات جستجوی رایجتر تمرکز میکنند باید در سطوح بالاتر هرم شما ظاهر شوند، در حالی که صفحاتی که برای کلمات کلیدی طولانیتر بهینه شدهاند باید در قسمتهای پایینتری از ساختار سایت شما ظاهر شوند. ضمنا صفحاتی که برای کلمات کلیدی طولانی یا دم بلند بهینه شده و در پایین هرم قرار میگیرند باید به درستی به صفحات بالاتر در هرم پیوند داده شوند.
نکات کاربردی برای بهبود ساختار سایت
شاید تولید و بارگذاری محتوای سئو شده را قبل از این روی وب سایت خود شروع کرده باشید و شاید فکر کنید برای ساختاربندی سایت خود به روش هرمی دیگر دیر شده باشد. اما ناامید نباشید! هنوز کارهای زیادی وجود دارد که میتوانید برای بهبود ساختار سایت و محتوای سئو شده خود انجام دهید.
محتوای شاخص (Cornerstone Content) خود را مشخص کنید
در سئو محتوا، شما باید تلاش خود را بر روی محتواهای شاخص متمرکز کنید. محتوای شاخص یا کرنر استون مقالاتی هستند که بیشتر از بقیه مقالات سایت خود به آنها افتخار میکنید؛ مقالاتی که به بهترین نحو نگاشته شده و با ماموریت وب سایت شما مطابقت دارند. اینها مقالاتی هستند که میخواهید بهترین رتبه را به دست آورند. اگر هنوز در مورد مهمترین مقالههایتان به تصمیم قطعی نرسیدهاید، از همین حالا درباره آن فکر کنید. این مقالات را مرتب بهروزرسانی کرده و به بهترین مقالات سایت خود تبدیل نمایید.
از دم به سر لینک دهید
بعد از اینکه مقالات ارزشمند و محتوای شاخص خود را مشخص کردید، حتما از تمام مقالات "دم" (مقالاتی که برای عبارات کلیدی طولانی سئو شدهاند و در سطوح پایین هرم قرار دارند) به آن محتواهای شاخص پیوند بدهید. به این ترتیب، گوگل میفهمد که چه مقالاتی برای شما از اهمیت بیشتری برخوردانرد و آنها را در بالاترین رتبه ممکن قرار میدهد. برخی افزونههای سئو، مثل Yoast SEO Premium، لینکهای داخلی مرتبط به یک صفحه را به طور خودکار به شما معرفی و پیشنهاد میکند.
از برچسب ها استفاده کنید (اما نه خیلی زیاد)
سایت شما از افزودن برچسب ها یا تگ ها (Tags) نیز میتواند سود ببرد. برچسبها به طبقهبندی محتوای سایت شما کمک میکنند و به سایت شما ساختار بهتری میدهند – یا حداقل، گوگل آن را بهتر درک میکند. با کمک برچسب ها مقالات خود را در مورد موضوعات مشابه گروه بندی کنید. با این حال، زیاده روی نکنید. در برخی سایتها تعداد برچسبها از مقالات سایت بیشتر است. استفاده از تگهای زیاد منجر به ایجاد یک وب سایت گیج کننده و با ساختار ضعیف میشود.
از محتوای تکراری خودداری کنید
یک محتوای سئو شده میتواند در چند جای مختلف سایت شما ظاهر شود. به عنوان یک خواننده، این تکرار مهم نیست: به هر حال خواننده به دنبال مطلبی آمده است و آن را پیدا میکند. اما موتورهای جستجو باید چیزی برای نمایش در نتایج جستجو پیدا و انتخاب کنند، و نمیخواهند یک محتوای یکسان را دو بار نشان دهند.
علاوه بر این، گاهی ممکن است سایتهای دیگر بخواهند به محصول شما لینک دهند. اگر برای این محصول دو صفحه یکسان داشته باشید، ممکن است یک سایت به URL اول و سایت دیگری به URL دوم پیوند دهد. در حالیکه اگر همه این سایتها به یک لینک واحد لینک بدهند، شانس شما برای گرفتن رتبه بهتر برای کلمه کلیدی مربوط به آن صفحه محصول بسیار بیشتر خواهد بود. تگ Canonical راه حلی برای محتوای تکراری است.
در افزونههای وردپرسی سئو، مثل افزونه یوست، به راحتی میتوانید آدرس URL صفحهای که برای شما اولویت بیشتری دارد (در صورت وجود محتوای مشابه) در تگ کنونیکال قرار دهید و به باتهای گوگل بفهمانید که این صفحه را در نتایج جستجو پیشنهاد بدهند.
محتوای سئو شده قدیمی را حذف کنید
آیا باید محتوای قدیمی را نگه داشت؟ به طور کلی، شما میتوانید محتواهای قدیمی را بهروزرسانی، با محتوای جدید ادغام یا به محتوای جدید تغییر مسیر (ریدایرکت) دهید. تمامی این کارها بخشی از فرآیند نگهداری و پشتیبانی منظم از محتوای سئو شده هستند.
اگر محتوای یک صفحه قدیمی و منسوخ شده است، آن را حذف کنید! با این حال، ممکن است لینکهای ارزشمندی به آن صفحه داده باشید. اگر میخواهید مطمئن شوید که هنوز از این پیوندها سود میبرید، حتی اگر صفحه دیگر وجود نداشته باشد، باید URL آن را تغییر مسیر دهید و به یک صفحه مرتبط و به روزرسانیشده ریدایرکت کنید. این تفییر مسیر میتواند به صفحه دسته بندی یک محصول خاص، یا به عنوان آخرین راه حل، صفحه اصلی سایت شما باشد. به این ترتیب صفحه (منسوخ شده) دیگر با ساختار سایت شما تداخل نخواهد داشت.
با محتوای یتیم (orphaned content) مقابله کنید
در سئو محتوا، اصطلاح «محتوای یتیم» به مقالههایی اطلاق میشود که هیچ پیوندی از سایر مقالات یا پستهای شما ندارند. به همین دلیل، یافتن این مقالات هم توسط گوگل و هم توسط کاربران سایت شما دشوار است. گوگل اهمیت کمتری به این نوع محتوا خواهد داد. بنابراین، اگر مقالهای برای شما مهم است، با پیوند دادن به آن مقاله خاص از محتواهای دیگر (مرتبط) آن را برای گوگل (و بازدیدکنندگان خود) مشخص کنید.
با هم نوع خواری محتوا (content cannibalization) مقابله کنید
وقتی برای مدتی محتوا تولید میکنید، ممکن است چندین مقاله در مورد یک موضوع داشته باشید. اگر این مقالات به نوعی یک چیز مشابه و یکسان را بیان کنند، موتورهای جستجو و کاربران ممکن است گیج شوند. از آنجایی که شما محتوای بسیار مشابهی دارید، ممکن است محتواهای شما در موتورهای جستجو با خودشان رقابت کنند که به اصطلاح کنیبالیزیشن یا هم نوع خواری کلمات کلیدی (cannibalization) به وجود میآید. این موضوع ذاتا چیز بدی نیست، اما باید به آن رسیدگی کنید.
آیا مقالات شما آن چنان که باید عملکرد خوبی دارند؟ یا رقابت آنها با هم به شانس کسب رتبه بالاتر آسیب میزند؟ خوشبختانه، پیدا کردن و رفع این مسئله کار سختی نیست (در قسمت تگ کنونیکال به آن اشاره کردیم).
3- اصول کپی رایتینگ در سئوی محتوا
سومین و آخرین جنبه از استراتژی محتوای سئو شده و موفق، کپی رایتینگ است. مهمترین چیزی که شما باید در نوشتن مقالات به آن دقت کنید این است که محتوایی بنویسید که جذاب باشد و باعث شود مخاطبان شما به ماندن در وب سایت شما تمایل داشته باشند. در عین حال، شما باید محتوای سئو شده خود را برای گوگل جذاب کنید. اما برخی افراد زیاده روی میکنند و محتوای خود را چنان آشکارا برای باتهای گوگل بهینه میکنند که خواندن آنها برای مخاطب انسانی وحشتناک میشود.
در الگوریتمهای جدید گوگل مخاطبان، یعنی انسانها، در اولویت اول قرار دارند. شما باید متن خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنید، اما این بهینهسازی نباید تأثیر منفی بر اصالت ایده یا خوانایی متن شما بگذارد.
محتوای کپی رایتینگ باید بکر باشد
اولین لازمه یک محتوای سئو شده خوب و مطابق با اصول کپی رایتینگ این است که محتوا «تازه»، بکر و اصیل باشد. محتوای کپی رایتینگ، علاوه بر جذابیت، باید با همه پستها و مقالات دیگری که در فضای اینترنت منتشر شدهاند متفاوت باشد. باید محتوایی باشد که مردم دوست داشته باشند بخوانند.
اگر جستجوی کلمات کلیدی خود را به خوبی انجام داده باشید، در نهایت یک لیست طولانی از عباراتی خواهید داشت که به شما ایده نوشتن میدهند. با این حال، هنوز کلمات و عبارات کلیدی شما به موضوع نوشتن نبدیل نشدهاند. شما باید یک ایده اصیل برای نوشتن پست وبلاگ خود پیدا کنید - ایدهای که در آن، کلمه کلیدی اصلی شما جایگاه برجستهای دارد.
البته، سئوی محتوای بکر لزوماً به این معنی نیست که یک محتوای کاملا جدید، چیزی که هیچ کس تا به حال از آن صحبت نکرده است، بنویسید. اگر بتوانید یک داستان کاملاً جدید خلق کنید، خب، این به طور خودکار به معنای بکر بودن آن است. با این حال، ارائه و اظهارنظر (حرفهای) در مورد یک موضوع خاص نیز به عنوان محتوای اصیل به حساب میآید. زاویه و نگاه شخصی شما نسبت به یک داستان، محتوای شما را منحصر به فرد و بدیع میکند.
به مخاطبان خود فکر کنید
اگر میخواهید محتوای بکر بنویسید، باید در مخاطبان خود و اینکه چه کسانی هستند فکر کنید. همچنین از خود بپرسید:
- چه چیزی میخواهید به مخاطبان خود بگویید؟
- پیام اصلی مقاله شما چه خواهد بود؟
- آیا میتوانید هدف مقاله خود را بگویید؟
- میخواهید مخاطبان شما پس از خواندن مقاله شما چه کاری انجام دهند؟ (آیا میخواهید آنها را جذب کنید تا در نهایت چیزی از شما بخرند یا پستهای بیشتری بخوانند؟)
فکر کردن در مورد این سوالات به شما کمک میکند تا یک ایده و موضوع اصیل برای پست یا مقاله خود داشته باشید.
طراحی محتوا و سئوی محتوا
طراحی محتوا فرآیندی است که به شما کمک میکند تا بر اساس نیازهای واقعی کاربر محتوا تولید کنید. این نه تنها به شما کمک میکند تا بفهمید کاربر شما چه میخواهد، بلکه بیشتر بر آنچه کاربر واقعاً نیاز دارد تمرکز میکنید. فکر کردن در مورد محتوا به این روش، به کاربر کمک میکند تا آن محتوا را در زمان نیاز، به زبان و قالب مورد نیاز خود دریافت کند.
طراحی محتوا فقط یک تکنیک برای تولید محتوای بهتر نیست، بلکه روشی جدید برای تفکر در مورد محتوا است. در مقالههای بعدی بیشتر در مورد طراحی محتوا صحبت خواهیم کرد.
لازمه کپی رایتینگ محتوای سئو شده قابل خواندن است
نیاز اصلی یک محتوای سئو شده و باکیفیت، نوشتن محتوایی است که به راحتی قابل خواندن باشد. خوانایی هم برای مخاطبان شما و هم برای گوگل مهم است. از این گذشته، نه تنها مردم مقالات شما را میخوانند، بلکه گوگل نیز این کار را میکند.
اگر متن شما ساختار خوبی داشته باشد و واضح نوشته شده باشد، خوانندگان پیام شما را درک خواهند کرد، اما شاید مهمتر از آن، به گوگل نیز در درک بهتر کمک کند. اگر پیام اصلی شما برای گوگل واضحتر باشد، احتمال اینکه پست شما در موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشد بسیار بیشتر است.
خوانایی به عوامل زیادی بستگی دارد، از جمله ساختار متن، طول جملات و نوشتن پاراگرافهای واضح و نه چندان طولانی. ضمنا باید از کلمات ساده و قابل فهم استفاده کنید. میتوانید این طور فکر کنید که مخاطب شما یک انسان معمولی است و باید به سادهترین و واضحترین شکل ممکن، یک مسئله پیچیده را برای او باز کنید.
محتوا، زمینه و هدف جستجو
به لطف پیشرفتهای زیادی که در حوزه پردازش زبان طبیعی (NLP) صورت گرفته، گوگل هر روز هوشمندتر از روز قبل میشود (با کمک BERT) و درک بهتری از محتوای سایتها پیدا میکند. شاید تا چندی پیش، باتهای گوگل فقط از روی تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی در یک صفحه ظاهر میشد قادر به تشخیص هدف متن بودند. اما حالا این طور نیست.
حالا گوگل بافت و زمینه (Context) آن کلمات کلیدی، مانند اصطلاحات و عبارات هم رخداد، کلمات مرتبط و مترادفها را نیز در نظر میگیرد. علاوه بر این، همانطور که قبلا ذکر شد، گوگل میتواند پرسشهای کاربران را بهتر درک کند: سعی میکند بفهمد که هدف جستجوی کاربر چیست. آیا او به دنبال یک محصول است یا فقط اطلاعات؟ و با تشخیص هدف جستجو، صفحاتی که بیشتر با آن هدف مطابقت دارند به کاربر پیشنهاد میدهد.
همه این پیشرفتها به این معنی است که برای تولید محتوای سئو شده فقط استفاده مکرر از کلمات و عبارات کلیدی کافی نیست و باید روی چیزی بیشتر از اینها تمرکز کنید. به عبارت دیگر، شما باید در مورد کلماتی که در اطراف عبارات کلیدی نیز استفاده میکنید دقت داشته باشید: آیا کلمات قبل و بعد از عبارت کلیدی روشن میکنند که درباره چه موضوعی صحبت میکنید؟ و آیا هدفی از پست یا صفحهای که ایجاد میکنید در ذهن دارید؟ آیا این محتوا فقط اطلاعاتی را در اختیار کاربر قرار میدهد یا سعی دارد چیزی را بفروشد، و آیا تمام اینها با آنچه کاربران شما واقعاً به دنبال آن هستند مطابقت دارد؟
به همین دلیل، در برخی افزونههای سئو، مثل Yoast SEO Premium، این امکان به نویسنده داده شده که محتوای سئوی خود را با مترادفها و عبارات کلیدی مرتبط بهینه کنند و اضافه کردن زمینه و بافت به مقالات را آسانتر میکند.
محتوا را برای موتورهای جستجو و خوانندگان بهینه کنید
آخرین لازمه سئو محتوا این است که مطمئن شوید محتوا برای موتورهای جستجو بهینه شده است. شما قطعا میخواهید محتوای سئو شده شما به راحتی پیدا شود. پیدا شدن محتوا توسط گوگل رابطه مستقیم با افزایش احتمال رتبه گرفتن در گوگل را دارد، چرا که وقتی گوگل به راحتی صفحه شما را پیدا کند آن را در صفحه نتایج جستجو پیشنهاد میدهد.
برای اینکه گوگل صفحه شما را راحتتر پیدا کند، به عنوان اصلی یا عنوان سئوی صفحه (تگ H1)، تگهای H2 و H3، پاراگراف اول محتوا، تعداد تکرار کلمات و مترادف آنها، خوانایی مطلب و سایر عواملی که در این مطلب به آنها پرداختیم نگاه میکند. با رعایت این نکات در تولید محتوای سئو شده، شانس بیشتری برای دیده شدن و رتبه گرفتن در گوگل را خواهید داشت.
با سئو محتوا رتبه اول گوگل خواهید بود
مبحث سئو بسیار گسترده و بعضا پیچیده است. سئو محتوا بخش بسیار مهمی از بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو است و همواره در آموزش دیجیتال مارکتینگ ، توجه فراوانی به آن معطوف میشود. سئو محتوا شامل تمام جنبههای نوشتن و ساختار محتوا در وب سایت شما میشود و ضروری است که هر مدیر محتوا به دقت همه جوانب آن را تسلط داشته و بکار بگیرد. اگر محتوای شما بد باشد، هیچ کس آن را نمیخواند. گوگل نیز مانند بازدیدکنندگان، متن وب سایت شما را میخواند و اسکن میکند.
الگوریتمهای گوگل رتبه سایت شما را تا حد زیادی بر اساس محتوایی که منتشر میکنید تعیین میکند. بنابراین، شما باید محتوای سئو شده عالی بنویسید، روی کلمات کلیدی مناسب تمرکز کنید و وب سایت خود را به گونهای ساختاربندی کنید که گوگل آن را درک کند. این کار نیاز به زمان دارد، اما در دراز مدت نتیجه خواهد داد.
اگر از افزونههای سئو، مثل افزونه یوست استفاده کرده باشید، موارد مختلفی که در تولید محتوای سئو شده لازم است مثل یک چک لیست در ختیار شما قرار میگیرد. برای اینکه امتیاز سئوی بهتری بگیرید و شانس بیشتری برای گرفتن رتبه در گوگل داشته باشید باید این موارد را تا جای ممکن پوشش دهید. گرفتن تیک سبز برای تمام موارد این چک لیست ممکن نیست؛ از طرف دیگر، نیازی هم به این کار نیست (همان طور که گفتیم، بهینه سازی بیش از حد محتوا ممکن است باتهای گوگل را مشکوک کند و به ضرر محتوای شما تمام شود.
با این حال، همان طور که میدانید «محتوا پادشاه است». اگر محتوای باکیفیت، مطابق با نیازها و اهداف مخاطبان بنویسید، طوری که چنان جذاب باشد که مخاطب را به خواندن مطلب تشویق کند، او را در صفحه نگه دارد و ارزش به اشتراک گذاشتن و لینک گرفتن از سایتهای دیگر را داشته باشد، آن وقت مطمئن باشید که در رتبه اول گوگل جای خواهید گرفت.
منبع: https://yoast.com/
4 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Appreciate this post. Will try it out.
For the reason that the admin of this site is working, no
uncertainty very rapidly it will be renowned,
due to its quality contents.
powered by GoToTop.ee
https://ru.gototop.ee/
It’s actually a nice and useful piece of information. I am glad that you simply shared this helpful info with us.
Please stay us up to date like this. Thanks for sharing.
I don’t think the title of your article matches the content lol. Just kidding, mainly because I had some doubts after reading the article. https://accounts.binance.com/es/register-person?ref=V2H9AFPY
For my thesis, I consulted a lot of information, read your article made me feel a lot, benefited me a lot from it, thank you for your help. Thanks!