بازاریابی شبکه های اجتماعی و نحوه تدوین استراتژی های آن

بازاریابی شبکه های اجتماعی

فهرست مطلب (کلیک کنید )

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی چیست؟

بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) یا همان سوشال‌مدیا مارکتینگ، مجموعه‌ای از استراتژی‌های چندمنظوره است که برای پلتفرم‌های اجتماعی ساخته شده است که از طریق آن شرکت‌ها و برندها قصد دارند محصولات یا خدمات خود را تبلیغ کنند، به مشتریان جدید دست یابند یا با مشتریان فعلی در تعامل باشند.

این بخش اغلب با بازاریابی دیجیتال ادغام می‌شود، در واقع آموزش بازاریابی شبکه های اجتماعی، بخشی از آموزش دیجیتال مارکتینگ است. به طور خلاصه، بازاریابی دیجیتال از تمام کانال‌های دیجیتال موجود برای تبلیغ محصول یا خدمات یا نام تجاری استفاده می کند، درحالی‌که بازاریابی شبکه های اجتماعی پلتفرم‌های اجتماعی را به‌عنوان حوزه عمل انحصاری خود دارد.

پلتفرم‌های شبکه اجتماعی که امروز از آنها استفاده می‌کنیم:

برای اینکه بدانیم کدام پلتفرم‌ها بیشتر توسط بازاریابان برای کمپین‌های بازاریابی شبکه های اجتماعی خود استفاده می‌شود، با ادامه مقاله همراه ما باشید:

بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

اینستاگرام

اینستاگرام یک پلتفرم موبایلی است که از طریق به‌اشتراک‌گذاری ویدئوها و تصاویر، به‌شدت بر تعامل «بصری» تمرکز دارد. محبوبیت آن در سال‌های اخیر به طور تصاعدی افزایش‌یافته است و به نظر نمی‌رسد این روند متوقف شود زیرا باسلیقه مصرف‌کنندگانی که عاشق فیلم، استوری و لایو هستند، تطابق دارد و قابل‌استفاده به روشی آسان و بسیار مناسب است.

  • میانگین کاربران ماهانه: 1 میلیارد
  • میانگین سنی کاربران: 25-35 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : خرده‌فروشی، مد، غذا و نوشیدنی، زیبایی، سرگرمی، مسافرت، املاک و مستغلات

فیس‌بوک

این پلتفرم بهترین ویژگی‌های تمام شبکه‌های اجتماعی را ترکیب می‌کند و به برند این امکان را می‌دهد تا مخاطبان هدف خود را بررسی کند. از فیس‌بوک می توان برای اشتراک‌گذاری محتوا، تعامل با مشتریان، ارائه پشتیبانی و نمایش تبلیغات استفاده کرد. البته این پلتفرم در ایران فیلتر است و مخاطبین ایرانی کمی در آن فعالیت می کنند. اما می توان برای اهداف بین المللی برای جذب مخاطبین غیرایرانی از آن استفاده کرد.

  • میانگین کاربران ماهانه: 2.9 میلیارد
  • میانگین سنی کاربران: 30 الی 60 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : مد، خرده‌فروشی، بانکداری، خدمات مالی، بیمه، سرگرمی، املاک و مستغلات، مراقبت‌های بهداشتی

توییتر

برندها عمدتاً از توییتر برای مراقبت از مشتری استفاده می‌کنند، زیرا پلتفرمی است که مشتریان برای تعامل به‌موقع با برند ترجیح می‌دهند. با وجود اینکه این پلتفرم نیز در ایران فیلتر است اما کابران و شخصیت های مطرح در آن همچنان فعالیت می کنند. از این رو می توان از آن برای استراتژی های دیجیتال مارکتینگ استفاده کرد.

  • میانگین کاربران ماهانه: 330 میلیون
  • میانگین سنی کاربران: 30 الی 50 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : اخبار، فناوری، تجارت الکترونیک، خرده‌فروشی، مسافرت، ورزش، مراقبت‌های بهداشتی، مخابراتی

لینکدین

حضور در لینکدین برای یک سازمان B2B اجباری است، زیرا این شبکه فرصت‌های رشد متعددی را برای کسب‌وکار برند ارائه می‌دهد. کاربران در لینکداین توانایی انتشار هر گونه محتوای متنی و مدیا را دارند. همچنین با تکمیل پروفایل شخصی می توانند احتمال یافتن شغل را افزایش دهند. کسب و کار ها از لینکداین برای به اشتراک گذاری محتوای تخصصی و جذب نیرو کارآمد استفاده می کنند. همچنین در این پلتفرم می توانند انتقادات و پیشنهادات کاربران نهایی محصول یا خدمات خود را دریافت کنند.

  • میانگین کاربران ماهانه: 260 میلیون
  • میانگین سنی کاربران: 25-45 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : حقوقی، فناوری، تولید، بازاریابی، منابع انسانی، آموزش
این مطلب پیشنهاد می شود :  تدوین استراتژی کلمات کلیدی در 3 ساعت

یوتیوب

یوتیوب یک پلتفرم به‌اشتراک‌گذاری محتوای آنلاین است که به کاربران اعم از افراد یا شرکت‌ها امکان مشاهده، اشتراک‌گذاری و آپلود محتوای ویدئویی را می‌دهد. رشد تصاعدی بازاریابی ویدئویی باعث شده تا برندها استفاده از این شبکه اجتماعی را برای افزایش تعامل در اولیت قرار دهند. یوتیوب بعد از گوگل دومین موتور جستجوی پرکاربرد روی کره زمین است. این پلتفرم نیز با وجود فیلتر بودن در ایران همچنان توسط تعداد زیادی از کاربران ایرانی استفاده می‌شود. آموزش های رایگان در تمامی حوزه ها به صورت ویدئو در یوتیوب وجود دارد که محبوبیت آن را دو چندان کرده است.

  • میانگین کاربران ماهانه: 2 میلیارد
  • میانگین سنی کاربران: 18 تا 45 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : تقریباً هر صنعت و برندی می‌تواند محتوای ویدئویی مؤثر برای اهداف بازاریابی ایجاد کند.

پینترست

Pinterest  یک پلت فرم بصری است که منبع قدرتمندی برای الهام بخشیدن به هنر و صنایع‌دستی است. می‌توانید ایده‌های بی‌شماری را در قالب تصاویر و کارت‌ها در مورد بسیاری از موضوعات پیدا کنید و شرکت‌هایی که با مد و زیبایی سروکار دارند، مخاطبان مناسب برای کمپین‌های بازاریابی خود را در اینجا پیدا می‌کنند. این پلتفرم در بین ایرانی ها به ویژه هنرمندان و طراحان محبوبیت بیشتری دارد.

  • میانگین کاربران ماهانه: 400 میلیون
  • میانگین سنی کاربران: 18-45 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : عکاسی، هنر، زیبایی، مد، معماری، غذا و...

TikTok

  • TikTok رشدی باورنکردنی در مدت زمان بسیار کوتاه داشته است. توانایی آن در سرگرمی، سرعت و سادگی استفاده، روندهای ویروسی که در آن ایجاد می‌شود، می‌تواند برای شرکت‌هایی مؤثر باشد که به مخاطبان نسبتاً جوان نیاز دارند.
  • کاربران فعال ماهانه: 1 میلیارد
  • میانگین سنی کاربران: 16-24 سال
  • صنایع که عمدتا از آن استفاده می کنند شامل : خرده‌فروشی، بهداشت، غذا و نوشیدنی، زیبایی، خودرو، مد
بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

پلتفرم‌های کوچک: از اسنپ چت تا کلاب‌هاوس

اسنپ ​​چت یکی دیگر از پلتفرم‌های بصری موبایلی است که محبوبیت پیدا کرده است. اسنپ ​​چت اعلام کرده است که قصد دارد در سال 2022 ویژگی‌های جدید، تعاملی تر را برای کاربران iOS و اندروید راه‌اندازی کند.

پلتفرم‌های اختصاص‌داده‌شده به دنیای صدا و پادکست را فراموش نکنید که بین پایان سال 2020 و آغاز سال 2021 موردتوجه قرار گرفتند  ClubHouseو GreenRoom از جمله این پلتفرم ها بودند که در بازه زمانی خاص اهمیت محتوای صوتی را بیش از همیشه نشان دادند.

استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی

برای‌آنکه بتوانید در سوشال‌مدیا مارکتینگ موفق عمل کنید، باید استراتژی داشته باشید. مراحل زیر به شما کمک می کنند تا بتوانید یک استراتژی برای بازاریابی شبکه های اجتماعی کسب و کار خود تدوین نمایید:

اهداف خود را در سوشال‌مدیا مارکتینگ مشخص کنید

تعیین اهداف روشن اولین قدم در یک استراتژی بازاریابی شبکه های اجتماعی است. می‌توانید با اهداف ساده مانند افزایش بازدید محتوا - تعداد لایک‌ها یا اشتراک‌گذاری‌ها - یا با اهداف پیچیده‌تری مانند افزایش ترافیک وب‌سایت، بهبود نظرات بیان شده، ایجاد سرنخ و مشتریان جدید شروع کنید. مقایسه با فعالیت‌های رقبا به ما این امکان را می‌دهد که بفهمیم مخاطبان بالقوه را کجا پیدا کنیم و بفهمیم کدام شبکه‌های اجتماعی برای رسیدن به اهداف ما بهتر هستند

این مطلب پیشنهاد می شود :  پرداخت به ازای هر لید و مزایای آن

همه کسب و کار ها نیاز ندارند در همه شبکه های اجتماعی فعال باشند و یا حساب کاربری داشته باشند. در ابتدا باید شبکه اجتماعی که برای کسب و کار شما مناسب است را انتخاب کنید و فعالیت خود را در آن بهینه کنید.

پلتفرم‌های مدیریتی را انتخاب کنید

مدیریت حساب‌های اجتماعی اغلب به یک مدیر شبکه‌های اجتماعی سپرده می‌شود، حتی اگر در برخی شرکت‌ها این فعالیت متعلق به بخش بازاریابی باشد. این کار می‌تواند بسیار وقت‌گیر باشد. زمانی که تعداد محتواهای منتشر شده افزایش می یابد و تعداد شبکه های اجتماعی نیز بیشتر می‌شود، زمان بیشتری برای مدیریت و آنالیز صفحات شبکه های اجتماعی صرف خواهد شد. گاها در کسب و کار های بزرگ، شرکت‌ها روزانه چندین هزار منشن دریافت می‌کنند و حتی بزرگ‌ترین تیم شبکه های اجتماعی نیز نمی‌تواند به این درخواست‌ها پاسخ فوری بدهد. نرم‌افزارهای متعددی وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد حساب‌های اجتماعی مختلف شرکت را نظارت و مدیریت کنید و بیشتر فعالیت‌ها را خودکار انجام می دهد.

مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارها

توانایی شخصی‌سازی استراتژی‌های ارتباطی نشان‌دهنده مزایای اصلی بازاریابی شبکه های اجتماعی است. توانایی تجزیه و تحلیل کمپین های تبلیغاتی با نظارت بر اشتراک‌گذاری‌ها، لایک‌ها، پست‌ها و بازنشرها و ... ، بازاریابان را قادر می‌سازد تا اثربخشی کمپین‌ها را به حداکثر برسانند.  در ادامه به بررسی مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی می پردازیم:

  1. در حافظه پنهان مصرف‌کننده باقی می مانید

افراد در جوامع آنلاین به معنای واقعی کلمه در دریایی از اطلاعات غرق می‌شوند. روان‌شناسان دراین‌رابطه از FOMO (ترس ازدست‌دادن) صحبت می‌کنند، یا ترس از اینکه افراد عملاً از رویدادهای مهم اجتماعی جا بمانند. در تمام این موارد، برندها دائماً به دنبال راه‌های جدیدی برای جلب‌توجه هستند. شبکه‌های اجتماعی به شرکت‌ها این فرصت را می‌دهند که به طور منظم محتوا پست کنند تا همیشه از مصرف‌کننده جلوتر بمانند. اگر حتی این کار بلافاصله به یک اقدام توسط مخاطب مانند خرید تبدیل نشود، اما این یادآوری مدام کسب و کارها، باعث می‌شود در حافظه پنهان مخاطب باقی بمانند و در زمانی که نیاز داشتند، به سراغ برند آن ها بروند.

بازاریابی شبکه های اجتماعی

 

  • پیشنهادات را بیشتر با نیازهای مصرف‌کننده مطابقت دهید

تجزیه‌وتحلیل تعاملات و مکالماتی که در شبکه‌های اجتماعی انجام می‌شود به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا نیازهای هر مصرف‌کننده را بهتر درک کند، نقاط قوت و ضعف محصولات یا خدمات خود را پیدا کنند. این امر امکان بهبود محصولات، خدمات و ارتباطات را مطابق با تقاضا فراهم می‌کند.

  • ایده‌ها و مطالب جدید را بازیابی کنید
این مطلب پیشنهاد می شود :  جدیدترین قوانین کسب درآمد از یوتیوب سال 2023

فراوانی اطلاعات می‌تواند به نفع بازاریاب‌ها باشد. با کمک شبکه‌های اجتماعی، یک کسب و کار به انبوهی از ایده‌ها و نوآوری‌ها در قالب اخبار، به‌روزرسانی‌ها، مطالب ارسال شده توسط رقبا، پیشنهادات و انتقادات منتشر شده توسط مشتریان دسترسی دارد. در شبکه های اجتماعی از استراتژی‌های جابه‌جایی اخبار (هنر چگونگی بهره‌برداری از هیاهوی اخبار روز برای جلب علاقه به برند یا فعالیت‌های کسب و کار) برای افزایش اثربخشی استراتژی‌های بازاریابی شبکه های اجتماعی استفاده می‌شود.

  • بحران‌ها را مدیریت کنید

مشتریان بدون توجه به اینکه برند در شبکه‌های اجتماعی حضور دارد یا خیر، درباره شرکت و محصولات آن صحبت می‌کنند. این بدان معنی است که مشتریان یک کسب و کار همچنان پیشنهادات، درخواست‌ها و شکایات خود را در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند. توانایی برند برای استفاده از شبکه‌های اجتماعی می‌تواند یک استراتژی مؤثر هم از نظر تعامل و هم برای بهبود خدمات مشتری باشد؛ بنابراین، شبکه‌های اجتماعی برای مدیریت بحرانی‌ترین شرایط برای تجارت (مدیریت بحران) در لحظه ضروری هستند.

  • افزایش اثربخشی تبلیغات

تبلیغات شبکه‌های اجتماعی، برخلاف کمپین‌های سنتی کاملاً مؤثر هستند. پلتفرم‌های شبکه‌های اجتماعی به کسب و کارها اجازه می‌دهند تا به روشی بسیار هدفمند کار کند. دانش سلایق، عادات و تجربیات مصرف‌کننده که می‌توان از طریق تجزیه‌وتحلیل پروفایل‌های اجتماعی آنها به دست آورد، امکان ارائه تبلیغات شخصی‌سازی‌شده را فراهم می‌کند. شبکه‌های اجتماعی به شما این امکان را می‌دهند که علاقه مشتریانی را که مدتی غیرفعال بوده‌اند جلب کنید. از سوی دیگر کسب و کار را قادر می‌سازد تا مشتریان بالقوه در شبکه‌های اجتماعی که ویژگی‌ها و سلیقه‌های مشابه با مشتریانی قبلی دارند را بیابد.

  • درآمدزایی کنید

شبکه‌های اجتماعی امروزه یک نقطه تماس اساسی برای هدایت سرنخ‌ها در طول قیف فروش هستند. تجارت اجتماعی یا فروش مستقیم کالا و خدمات از طریق شبکه‌های اجتماعی، یک روش بازاریابی است که در کشور ما نیز در حال انجام است. مشتریان می‌توانند پیشنهادات یک محصول را در اینستاگرام، فیس‌بوک، توییتر یا پینترست بررسی و مقایسه کنند و سپس خرید را در همان شبکه نهایی کنند.

 

بازاریابی شبکه های اجتماعی در یک نگاه

در این مقاله از مجله آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا، به یکی دیگر از بخش های مهم آموزش دیجیتال مارکتینگ پرداختیم. بازاریابی شبکه های اجتماعی بیش از آن چیزی که عده ای گمان میکنند، مهم شده است و عدم پرداختن و یادگیری آن یعنی عقب ماندن از رقبا که اصلا موضوع مطلوبی برای صاحبان کسب و کار نیست. در این مقاله به طور خلاصه، مزایای بازاریابی شبکه های اجتماعی در مقایسه با انواع سنتی تر بازاریابی را بررسی کردیم. اشاره کردیم که امروزه کاربران، عادت به استفاده زیاد و اشتراک‌گذاری محتوای مجازی دارند. پس باید بسیار دقت کنید چه چیزی توسط شما منتشر می شود. انجام بازاریابی به هر قیمتی و در مقابل هر نوع خبری یا ایجاد تحریک کار درستی نیست. برای بازاریابی شبکه های اجتماعی بعد از آنالیز کسب و کار خودتان و رقبا، استراتژی های مناسبی را انتخاب کنید.

برگرفته از : hubspot.com  و  lyfemarketing.com

اشتراک گذاری :

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.