شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

فهرست مطلب (کلیک کنید )

مطالعه داستان موفقیت شرکت‌هایی مثل Airbnb و Dropbox آنقدر برای من هیجان انگیز بود که وقتی تاثیر شتاب دهنده کسب و کار را در طی کردن این مسیر متوجه شدم، بلافاصله به این فکر کردم که آیا برای یک آژانس دیجیتال مارکتینگ هم باید به سراغ شتاب دهنده کسب و کار برویم؟ به همین دلیل به این فکر افتادم که برای علاقمندان به این موضوع که شاید مثل من کنجکاو شده باشند، نتایج تحقیقات خودم را در قالب مقاله ای نوشته و با آنها به اشتراک بگذارم. در این مطلب خواهیم گفت که شتاب دهنده کسب و کار چیست و چه وظایفی دارد و آیا برای هر کسب و کاری مناسب است؟ پیشنهاد می کنم تا پایان با من همراه باشید که قرار است مطالب هیجان انگیزی را با هم مرور کنیم!

شتاب دهنده کسب و کار چیست؟  

شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

هدف از به وجود آمدن شتاب دهنده کسب و کار، کمک به استارتاپ های تازه تاسیس، برای رشد سریعتر و رسیدن به مرحله ثبات بوده که اغلب در ازای سهام دار شدن در کسب و کار، حاضر به سرمایه‌گذاری می‌شوند. شتاب دهنده‌ها اغلب از استارت‌آپ‌ها می‌خواهند تا قبل از درخواست، حداقل یک محصول قابل دفاع یا یک تیم ثابت داشته باشند. پس از پذیرش و شروع فرایند همکاری، استارت آپ ها دوره رشد و توسعه را پشت سر می گذارند که اغلب در طول سه تا شش ماه به انجام می‌رسد.

در طول این مدت، استارت آپ ها از کارآفرینان، سرمایه گذاران و رهبران تجاری با تجربه، راهنمایی و منابع بسیار با ارزشی دریافت خواهند کرد که همگی برای آینده آنها، بدون شک، راهگشا است. روزی که قرار می شود برای اولین بار، ایده استارت‌آپ ها برای سرمایه گذاران، رونمایی شود، روز بسیار مهم و هیجان انگیزی خواهد بود؛ زیرا ممکن است یک کسب و کار که شاید در آینده دنیا را به جای بهتری تبدیل کند، متولد شود و شتاب دهنده ها با حمایت خودشان، این فرایند را تسریع کنند. واقعا روز باشکوهی می تواند باشد!

شتاب دهنده های کسب و کار چگونه کار می کنند؟

اگر شتاب دهنده های کسب و کار تصمیم بگیرند که از یک استارت‌آپ حمایت کنند، عموماً  این کار را از طریق مواردی مانند تامین مالی، آموزش، شبکه سازی و حتی ایجاد فرصت برای ارتباط گرفتن با سایر سرمایه گذاران، انجام می دهند. این برنامه ها می توانند خیلی فشرده و در مدت زمان 3 تا 6 ماه به نتیجه رسیده و تکلیف ادامه مسیر مشخص شود.

بسیاری از شتاب‌دهنده‌ها با شرکت‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ارتباط هستند؛ بنابراین قادرند شبکه‌ای ارزشمند برای استارت‌آپ‌ها فراهم کنند تا حتی در آینده هم این شبکه سازی ها پبرجا باقی بماند. همانطور که اشاره کردیم، شتاب دهنده کسب و کار معمولاً هزینه ای برای خدماتی که به استارتاپ ها ارائه می دهد، درخواست نمی کند؛ اما ممکن است در ازای این خدمات، درصدی از سهام شرکت را (پس از راه اندازی)  طلب کند که بر اساس روال معمول، کاملا پذیرفته است.

این مطلب پیشنهاد می شود :  افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش چیست؟

مهم ترین مزایای شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

گفتیم که شتاب دهنده ها می‌توانند راه رشد را برای استارت‌آپ ها سریع و هموار کنند؛ علاوه بر منابع و راهنمایی هایی که می‌توانند ارائه کنند، باعث اعتبار بخشی به ایده های ناب استارت‌آپ ها می شوند که در دنیای امروز یک برگ برنده محسوب خواهد شد. در ادامه به برخی از  مهم ترین مزایای شتاب دهنده کسب و کار اشاره می‌کنیم:

  • با توجه به سرمایه ای که شتاب دهنده ها به همراه خود می آورند، بار بزرگی از روی دوش استارت‌آپ ها برداشته شده و با استرس کمتر می توانند برنامه ریزی های میان مدت و بلند مدت داشه باشند.
  • شتاب دهنده ها می توانند کسب و کارهای کوچک را به شبکه های معتبری متصل کنند که در حالت عادی، شاید امکانش وجود نداشته باشد یا بسیار سخت به وجود بیاید؛ بنابراین این خدمت شتاب دهنده ها، مزیت بزرگی محسوب می شود.
  • شتاب دهنده ها، می توانند فضایی را فراهم کنند که برخی از بزرگ ترین و متخصص ترین افراد حاضر در هر رشته، با یک استارت‌آپ کوچک ارتباط گرفته و نظرات خودش را منتقل کند؛ این موضوع یک فرصت بی نظیر برای هر کسب و کار نوپا به حساب می آید.
  • شتاب دهنده ها در پخته شدن و اعتبار بخشیدن به ایده ها، خیلی خوب عمل می کنند و اگر از این مزیت به درستی استفاده شود، همه چیز سرعت خیلی بیشتری خواهد گرفت.

اصلی ترین معایب شتاب دهنده کسب و کار کدام است؟

همانطور که تا اینجا اشاره کردیم، به طور کلی، شتاب دهنده های کسب و کار می توانند نقش بسیار مثبتی برای راه اندازی کسب و کار و شروع یک استارت آپ باشند. با این حال، مهم است که قبل از تصمیم گیری برای همکار با هر شتاب دهنده کسب و کار، معایب آن را هم مد نظر داشته باشید؛ به هر حال هر موضوعی ممکن است علاوه بر نکات مثبت، جنبه های منفی هم داشته باشد که نادیده گرفتن آنها، می تواند در ادامه روند ما اختلال ایجاد کند. برخی از مهم ترین معایب و اشکالات شتاب دهنده کسب و کار عبارتند از:

  • اینکه بخواهید بخشی از سهام استارت‌آپ خود را با شتاب دهنده ها شریک شوید، گاهی اوقات تصمیم جذابی نیست.
  • همه انواع استارت‌آپ، برای رشد سریع و در مدت کوتاه، مناسب نیستند.
  • گاهی ممکن است صاحبان استارت‌آپ مجبور شوند که به خواسته شتاب دهنده ها تن داده و مثلا از شهر خود کوچ کنند.
  • بعضی وقت ها، جلسات پر تعدادی که شتاب دهنده ها برگزار می کنند، باعث اختلال در روند کاری استارت‌آپ ها می شود.

مهم ترین مزایای شتاب دهنده کسب و کار چیست؟

از کجا بدانیم کسب و کار ما برای همکاری با یک شتاب دهنده مناسب است یا خیر؟

بدون شک، قبل از شروع همکاری با هر شتاب دهنده‌‌ای باید از خود بپرسید که آیا چنین تصمیمی برای شما و کسب و کارتان مفید خواهد بود یا خیر؟ اما سوال اصلی اینجاست که چگونه می توان این موضوع را تشخیص داد؟ بهتر است قبل از هر اقدامی، سوالات زیر را از خودتان بپرسید:

  1. آیا کسب و کار من MVP ( حداقل محصول قابل پذیرش) دارد؟
  2. آیا می توانم متعهد به سه تا شش ماه کار فشرده و طاقت فرسا باشم؟
  3. آیا کسب و کار من آماده گسترش و توسعه یافت هست؟
  4. آیا حاضر هستم مقداری از سهام شرکت خودم را در اختیار شتاب دهنده کسب و کار بگذارم؟
این مطلب پیشنهاد می شود :  الگوریتم پنگوئن گوگل در سئو چه تاثیری دارد چیست؟ | راهنمای جامع گوگل

اگر پاسخ شما به این قبیل سوالات، مثبت است؛ بنابراین می‌توان امیدوار بود که همکاری با یک شتاب دهنده برای کسب و کار شما مناسب خواهد بود و ادامه چنین روندی، یک معادله برد - برد محسوب می شود.

چگونه یک شتاب دهنده کسب و کار مناسب را انتخاب کنیم؟

چنانچه بعد از تمام بررسی ها، به این نتیجه رسیدید که همکاری شما با شتاب دهنده می تواند به سودتان باشد، باید با استفاده از معیارهایی، بهترین گزینه را برای شروع کار، انتخاب کنید؛ اما سوال مهم اینجاست که چطور می توان یک شتاب دهنده کسب و کار که متناسب با استارت‌آپ ما باشد را انتخاب کرد؟ به خاطر داشته باشید که همه شتاب دهنده‌های استارت‌آپ برای همکاری مناسب نیستند و باید هنگام انتخاب، موارد زیر را به دقت مورد بررسی قرار داد:

  • خواسته و هدف نهایی خود را از همکاری با شتاب دهنده، خیلی شفاف و واضح مشخص کنید.
  • در مورد برنامه هایی که متناسب با مدل کسب و کار یا استارت‌آپ شما هستند، به خوبی تحقیق کنید.
  • مکان، هزینه و زمان مورد نیاز هر شتاب دهنده را در نظر بگیرید.

بارها در این مقاله از مزایای همکاری با شتاب دهنده‌ها صحبت کردیم و گفتیم آنها می توانند دسترسی به سرمایه، مشاوره و فرصت های شبکه را برای استارت آپ ها فراهم کنند؛ اما همانگونه که اشاره شد، فراموش نکنید که شرایط هر شتاب دهنده متفاوت است و این به شما بستگی دارد که تحقیقات خود را انجام دهید و گزینه متناسب با اهداف و کسب و کار خود را برگزینید.

چگونه درخواست همکاری با شتاب دهنده کسب و کار را ارائه کنیم؟

بعد از اینکه راجع به انتخاب شتاب دهنده مورد نظر به جمع بندی رسیدیم، نوبت به ارائه درخواست همکاری می‌رسد. معمولا هر شتاب دهنده بسته به سلیقه و شیوه همکاری مد نظر خودش، نیاز به اطلاعاتی از جانب استارت‌آپ ها دارد تا درخواست همکاری را قبول کند؛ اما بطور معمول اطلاعاتی درباره تیم، درباره محصول، شیوه بازاریابی و اهداف میان مدت و کوتاه مدت، باید به مدیران شتاب دهنده ارائه شود. پس از ارسال درخواست، استارتاپ شما مورد ارزیابی قرار گرفته و برای جلسه مصاحبه، دعوت به عمل خواهد آمد تا در نهایت اگر همه چیز مناسب بود، همکاری بین طرفین آغاز شود.

این مطلب پیشنهاد می شود :  پرداخت به ازای کلیک (PPC) و مراحل کلیدی تدوین کمپین آن
آیا گزینه های دیگری به جای شتاب دهنده کسب و کار وجود دارد؟

آیا گزینه های دیگری به جای شتاب دهنده کسب و کار وجود دارد؟

همانطور که گفتیم، ممکن است بنا به هر دلیلی امکان همکاری با یک شتاب دهنده کسب و کار برای شما میسر نشود؛ هیچ مسئله ای نیست. گزینه های دیگری که می توان بعنوان جایگزین روی آنها حساب کرد، وجود دارند که در این بخش از مقاله به آنها خواهیم پرداخت:

انکوباتور یا مرکز رشد

اصطلاح انکوباتور از فضای زیست شناسی و پزشکی وارد ادبیات کارآفرینی و استارت آپ‌ها و شرکت‌های نوپا شده است.  اگر چه گاهی اوقات، دو اصطلاح مرکز رشد و شتابدهنده را به جای یکدیگر به کار می‌برند، اما باید بدانیم که این دو مفهوم با یکدیگر متفاوت بوده و جایگزین هم محسوب می شوند. به طور کلی، مرکز رشد، مکان فیزیکی است که یک سری از خدمات تعریف شده‌ای را به اشخاص و شرکت‌های کوچک و نوپا ارائه می‌دهد. این خدمات و تسهیلات معمولاً شامل دسترسی به فناوری و تکنولوژی روز دنیا، فضا و دفتر کار، خدمات و تسهیلات مالی می‌باشد.

بوت کمپ ها

برنامه های فشرده ای هستند که آموزش هایی را در مورد موضوعات خاص ارائه می دهند، مانند چگونگی افزایش سرمایه یا چگونگی مقیاس گذاری یک کسب و کار. آنها همچنین می توانند صنایع خاصی را هدف قرار دهند. بوت کمپ معمولا برای دوره‌های آموزشی فشرده و کاملا مهارتی استفاده می­‌شود که فرد با شرکت در آن‌ها طی فرآیند منظم هر روزه، دانش کاربردی را در زمینه‌ای مشخص به صورت تخصصی بدست می‌­آورد و سپس می‌تواند به صورت حرفه‌ای وارد آن حوزه شود. در واقع می توان گفت هدف از بوت کمپ این است که کلاس درسی پر از کارآموزان یا صاحبان استارت‌آپ که تاکنون درآن زمینه فعالیت حرفه‌ای نداشته‌اند، باشد و در ادامه به آن‌ها کمک می‌کند تا شغل و فعالیت متناسب با بوت کمپ موردنظرخود را پیدا کنند.

شتاب دهنده کسب و کار؛ پلی برای رسیدن به آرزوهای استارتاپی!

اگر به دنبال بودجه و راهنمایی برای ارتقای کسب و کار خود به سطح بعدی هستید، یک شتاب دهنده کسب و کار می تواند برای شما مناسب باشد؛ اما بهتر است قبل از هر تصمیمی به نقاط ضعف و قوت که در طول این مقاله به آنها اشاره کردیم، توجه ویژه داشته باشید. اگر هم به این نتیجه رسیدید که در حال حاضر امکان همکاری با شتاب دهنده مد نظر خود را ندارید، اشکالی ندارد و گزینه های دیگری نیز در دسترس هستند.

اگر تصمیم خود را برای موفق شدن در زمینه کاری مد نظرتان گرفته‌اید، حتما بهترین ها برای شما رخ خواهند داد؛ فقط بهتر است قبل از هر اقدامی همه جوانب کار را بسنجید و با افراد مطلع، مشورت کنید. گروه دیجیتال مارکتینگ منتا برای رشد کسب و کارهای نوپا، تمام توان خود را به کار خواهد گرفت تا در کنار شما و همراه با شما، جهش را تجربه کند. بهترین ها را برای شما آرزومندیم!

اشتراک گذاری :

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.