ریتنشن مارکتینگ یا بازاریابی برگشتی، مفهوم جدیدی به شمار نمیآید اما آنطور که باید و شاید، مورد توجه نبوده است. در دنیای کسب و کار امروز، بیش از پیش اهمیت مشتریان وفادار مشخص شده و برخی از کارشناسان معتقدند که 10 مشتری وفادار، بهتر از 100 مشتری جدید، از ما خرید خواهند کرد. این مشتریان، نه تنها خودشان همواره از خدمات ما استفاده میکنند؛ بلکه اطرافیان را هم تشویق خواهند کرد تا از خدمات ما استفاده کنند و این یعنی درآمد پایدار که برای هر کسب و کار، یک هدف فوق العاده محسوب میشود.
اگر قصد دارید برای حوزه بازاریابی و فروش خودتان هزینه کنید، پیشنهاد ما به شما این است که این مقاله را تا انتها دنبال نمایید. چرا که با آموختن نکات مهم ریتنشن مارکتینگ، این هزینهها به مسیر درستی هدایت شده و اتفاقات مهمی در زمینه توسعه کسب و کار شما رخ خواهد داد. تا انتهای این مقاله از آژانس دیجیتال مارکتینگ منتا با ما همراه باشید.ریتنش مارکتینگ یا بازاریابی برگشتی چیست؟
بازاریابی برگشتی، به مجموعهای از فعالیتها و استراتژیها اطلاق میگردد که باعث حفظ و تقویت ارتباط با مشتریان، میشود. ریتنشن مارکتینگ فقط به شرکتهایی که در زمینه تجارت الکترونیک فعال هستند، محدود نشده و برای کسب و کارهای سنتی هم کارایی فراوانی دارد. هدف اصلی این نوع از بازاریابی این است کاربران حال حاضر خودمان را مجاب کنیم تا حداقل یک بار دیگر ما را انتخاب کرده و حتی دیگران را هم به خرید از ما تشویق نمایند.
دلیل اصلی اهمیت ریتنشن مارکتینگ چیست؟
تا به اینجا براش شما توضیح دادیم که حفظ مشتری بسیار آسانتر و کم هزینهتر از به دست آوردن مشتری جدید خواهد بود. طبق آمار outbound engine اگر بخواهیم مشتری جدید، جذب کنیم، تقریبا باید ۵ برابر هزینه بیشتر نسبت به حفظ مشتری قدیمی انجام دهیم. نکته دیگری هم که باید مد نظر قرار داد این است: هزینه فروش شما به مشتری قبلی در بهترین حالت ۴۰٪ کمتر از هزینه نهایی شما برای فروش محصول به کسی است که تا به حال از شما خریدی انجام نداده است. از سوی دیگر، فرض کنید، کسب و کار شما تصمیم دارد محصول یا خدمت جدیدی ارائه نماید. بررسیها نشان میدهد که احتمال خرید مشتریان حال حاضر شما، 50 درصد، نسبت به مشتریان جدید، بیشتر خواهد بود. بررسی تمام این آمار و ارقام ثابت میکند، اگر شما تلاش مضاعفی برای ارتباط بهتر با مشتریان وفادار خود داشته باشید، صرفه اقتصادی بالاتری برای شما خواهد داشت.
در نظر داشته باشید چنانچه مشتریان فعلی خود را رها کرده و نسبت به دغدغههای آنها بی تفاوت باشید، باعث نارضایتی آنها خواهید شد. در این صورت نه تنها دیگر از کالا و خدمات شما استفاده نخواهند کرد، بلکه دیگران را هم متقاعد میکنند که خدمات و محصولات شما، راه حل مناسبی برای رفع نیاز آنها نیست.
بهترین کانالهای ریتنشن مارکتینگ کدام است؟
حتما این نکته را مد نظر قرار دهید که نمیتوان گفت یک روش و یک کانال خاص، برای همه کسب و کارها مفید است و در زمینه ریتنشن مارکتینگ جوابگو خواهد بود. هر کسب و کار، با توجه به بازار هدف ویژهای که در نظر گرفته، باید بهترین استراتژی بازاریابی برگشتی را انتخاب کند.
شبکههای اجتماعی
فلسفه اصلی ایجاد شبکههای اجتماعی، برقرار کردن ارتباط و به وجود آوردن تعامل است. از پتانسیل شبکه های اجتماعی خودتان برای وفادار کردن مشتریان به بهترین شکل بهره ببرید. نقش بازاریابی شبکه های اجتماعی، این روزها بر کسی پوشیده نیست و مسلما باید جزو استراتژیهای مهم شما در زمینه ریتنشن مارکتینگ باشد. شما میتوانید با تعامل اصولی، مشتریان فعلی خود را همواره رصد کرده و آنها را روز به روز، وفادارتر کنید.
پرداخت به ازای کلیک
پرداخت به ازای کلیک، یکی از راههای تبلیغات آنلاین است که در زمینه بازاریابی برگشتی، بسیار کاربرد دارد. شما از این طریق به راحتی میتوانید مشتریان فعلی را مجدد هدفگیری نمایید. ایجاد آگاهی از برند با تبلیغات ppc موضوع بسیار جا افتادهای است اما جالب است بدانید که در زمینه ریتنشن مارکتینگ هم کاربردهای زیادی دارد. فرض کنید شما فروشگاهی دارید که یکی از محصولات شما، مکملهای غذایی است. خریدار باید هر 30 روز، یک بسته تهیه کرده و استفاده نماید. شما میتوانید بعد از گذشته 30 روز، دوباره تبلیغات خودتان را برای همان مشتری ارسال کنید تا او مجددا محصول را بخرد و دوره درمان خودش را تکمیل کند.
بازاریابی محتوا (Content Marketing)
یکی از بهترین و کم هزینهترین ابزارهای ریتنشن مارکتینگ برای بازگرداندن کاربران به چرخه خرید و استفاده مجدد از خدمات، استفاده از بازاریابی محتوا است. یک کارشناس تولید محتوا که به خوبی آموزش دیده باشد، در گام نخست باید با محتوای مناسب، احساس نیاز در مشتریان به وجود آورد. خلاقیت در تولید محتوا در این مرحله بسیار حائز اهمیت است. یک محتوای حساب شده و خلاقانه، مشتری را مجاب خواهد کرد که مجدد از محصولات و خدمات ما استفاده کند.
بکارگیری نرم افزار CRM
نرم افزار CRM به منظور مدیریت بهتر ارتباط با مشتری مورد استفاده قرار میگیرد. افرادی که در کار با چنین نرمافزارهایی از مهارت کافی برخوردار باشند، قادر هستند که اطلاعات و علایق مشتریان را جمعآوری کرده و در اختیار صاحبان کسبوکار قرار دهند. پیشنهاد ما به شما این است که با انتخاب بهترین نرم افزار CRM به دنبال راهکارهایی برای پاسخ به نیاز مشتریان فعلی خود باشید و رضایت آنها را برای خرید مجدد، جلب کنید.
اس ام اس مارکتینگ (ارسال پیامک)
یکی از اساسیترین ارکان اس ام اس مارکتینگ، بانک اطلاعاتی است که از مخاطبان جمعآوری کردهایم. اگر اطلاعات مفیدی از مخاطبان فعلی خود داشته باشیم، میتوانیم بر اساس علایق آنها، هنگام رویدادهای به خصوص، اخبار و تخفیفهای ویژه در نظر بگیریم. بهره بردن صحیح از این موضوع، سبب خواهد شد که مشتریان فعلی، به سمت خرید مجدد تشویق شوند. ارسال پیامکهای هدفمند، یکی از ارزانترین کانالهای ریتنشن مارکتینگ به حساب میآید.
ارسال ایمیل
اگر به شیوههای گوناگون، ایمیل کاربران خود را جمعآوری کرده باشیم، برای ریتنشن مارکتینگ بسیار به کار ما میآید. هنگامی که قصد داریم کمپینهای ایمیل مارکتینگ طراحی کنیم، باید توجه ویژهای به مشتریان فعلی خود داشته باشیم. برگزاری جشنواره و ارائه تخفیفهای ویژه به مشتریان وفادار، یکی از بهترین روشهای بازگرداندن مخاطبان به چرخه خرید است. هر محتوایی که مخاطب را به تعامل مجدد با کسب و کار ما ترغیب کند، از طریق ایمیل، ارسال میگردد. پیشنهاد ما به شما این است که برای تاثیر بیشتر، متن ایمیلهای ارسالی را تا حد ممکن، شخصی سازی کرده و نوع محتوا را بر حسب نیاز مخاطب، طراحی نمایید.
استفاده از پوش نوتیفیکیشن
بهره بردن از پوش نوتیفیکیشن، تاثیر بسیار خوبی در ریتنشن مارکتینگ دارد. یکی از محاسن استفاده از این روش این است که برای ارسال آن نیازی به اطلاعات تماس نخواهیم داشت و فقط در صورتی که کاربر در سرویس پوش نوتیفیکیشن عضو باشد، اخبار و پیامهای مهم سایت در زمینههای گوناگون از جمله تخفیفها و جشنوارهها، در اختیار او قرار خواهد گرفت. یک نکته کاربردی و مهم دیگر که باید مد نظر شما قرار گیرد این است که ارسال پوش نوتیفیکیشن در ابزارهای گوناگون مثل: سیستم عامل، مرورگر وب و اپلیکیشن امکان پذیر خواهد بود. این موضوع برای بهبودی آگاهی از برند شما در محیطهای مختلف، فوقالعاده کاربردی است و مشتری را میتواند به سمت خرید مجدد، سوق دهد.
بهترین استراتژیهای ریتنشن مارکتینگ کدام است؟
در این بخش قصد داریم برخی از بهترین استراتژیها و کمپینهای ریتنشن مارکتینگ را برای شما معرفی کنیم. البته در نظر داشته باشید که این روشها، تنهای متدهای موجود نیستند و شما قادر هستید که شیوههای دیگری هم پیادهسازی کنید.
- کمپین تعامل مجدد: چنانچه کاربران در مدت زمان مشخصی با سایت یا اپلیکیشن شما، تعامل نداشته باشند باید هر چه سریعتر با ترفندهای بازاریابی برگشتی مانند: ارسال ایمیل و پیامک و ... آنها را به خرید یا تعامل مجدد دعوت کنید. ارائه کد تخفیف، معرفی محصولات پرفروش و پرکاربرد و پیشنهاداتی که افراد را تشویق به خرید و دریافت خدمات کند، از جمله بهترین راهکارها برای بازگشت مشتریان به چرخه خرید محسوب میشود.
- کمپین فعالسازی مخاطبین: بعضی از کاربران وارد سایت شما میشوند اما بنا به دلایلی بدون انجام هیچ گونه عمل ویژهای، سایت یا اپلیکیشن شما را ترک میکنند. راهاندازی کمپین فعالسازی مشتریان، باعث خواهد شد که افراد را در هر مرحلهای که متوقف شدند، شناسایی کرده و با استفاده از ابزارهای مختلف و ارائه پیشنهادات ویژه، آنها را به سطوح پایینتر قیف فروش هدایت نمایید.
-
کمپین آنبوردینگ: شما با کمک کمپینهای آنبوردینگ مشتری، افراد تازه واردی را که به تازگی با کسب و کار شما آشنا شدهاند، همراهی نمایید تا از ابتدای قیف به انتهای آن سرازیر و در واقع به یک مشتری ثابت و وفادار تبدیل گردند؛ بنابراین میتوان گفت، این نوع از کمپین، کاربران را با نحوه کار کردن در سایت یا اپلیکیشن آشنا خواهد کرد تا حس ارزش و اهمیت در آنها به وجود آمده و باعث ایجاد رغبت برای ماندن و تعاملات جدید با شما شود.
همه آنچه که درباره زیتنشن مارکتینگ ( بازاریابی برگشتی) گفتیم!
در این مقاله پیرامون ریتنشن مارکتینگ و استراتژی های گوناگون آن صحبت کردیم. تمام تلاش ما این بود که اول از همه بگوییم چقدر تعامل و حفظ ارتباط با مشتریان فعلی میتواند راه گشا باشد و نکته بعدی اینکه چگونه قادر خواهیم بود که با استفاده از بازاریابی برگشتی، مشتریان خود را مجدد به چرخه خرید محصولات و خدماتمان، بازگردانیم. چنانچه هنوز سوالاتی دارید که در زمینه بازاریابی برگشتی یا هر مبحث دیگر راجع به آموزش دیجیتال مارکتینگ، ذهن شما را مشغول کرده است، در قسمت نظرات بپرسید یا با همکاران ما تماس بگیرید. بهترین ها را برای شما آرزو میکنیم.