فن بیان در مصاحبه استخدامی و تضمین موفقیت!

فن بیان در مصاحبه استخدامی

فهرست مطلب (کلیک کنید )

بهتر است با هم بدون تعارف حرف بزنیم؛ موفقیت در جلسه مصاحبه استخدامی به عوامل متعددی بستگی دارد که یکی از آنها توانایی فنی ما خواهد بود. فن بیان در تمام مراحل زندگی می تواند به کمک ما بیاید. از ارتباط گویندگی و فن بیان گرفته تا پذیرفته شدن در جلسات مصاحبه شغلی. در این مقاله به نقش بی بدیل فن بیان در مصاحبه استخدامی اشاره خواهیم کرد و نکاتی را خواهیم گفت که تاثیر مثبت انها به تجربه، ثابت شده است. با رعایت این نکات، گوی سبقت را از رقبا خواهید ربود! این نکات را به کار بگیرید تا جادوی فن بیان را از نزدیک ببینید. پیشاپیش موفقیت تان در جلسه مصاحبه شغلی را تبریک می گوییم!

چرا فن بیان در مصاحبه استخدامی اینقدر مهم است؟

چرا فن بیان در مصاحبه استخدامی اینقدر مهم است؟

شاید برای اولین بار که درباره اهمیت فن بیان در مصاحبه استخدامی چیزی شنیده یا مطلبی را مطالعه کرده باشید، اینطور فکر کنید که این حرفها شعاری هستند و در واقعیت هیچ نقشی در موفقیت یا عدم موفقیت شما ندارند. اگر این ایده درست باشد پس چرا در مصاحبه های شغلی که شکی در مهارت کافی و رزومه پربار شما وجود نداشته، باز هم با شما تماس نگرفته اند؟ به نظرتان در چنین شرایطی اشکال کار در کجاست؟ ( شاید دلیل آن را پارتی بازی بدانید، اما در این مقاله به این موضوعات که تحت اختیار ما نیستند کاری نداریم و فرض را بر این گذاشته ایم که در یک رقابت سالم با سایر متقاضیان بدست آوردن یک جایگاه شغلی، موفق نشده اید).

 

ممکن است ده ها دلیل وجود داشته باشد اما تجربه ثابت کرده که یکی از مهمترین و تاثیرگذارترین آنها، فن بیان در مصاحبه استخدامی است که معمولا نتیجه اصلی را تعیین می کند. اولین برخوردها در هر ارتباطی، نقش بسیار مهمی دارند. مصاحبه استخدامی هم از این قائده مستنثنی نیست. شما باید بتوانید در برخورد اول تاثیر خوبی روی مصاحبه کننده بگذارید. مهارت فن بیان، یکی از راه هایی است که اولین برخورد شما را، می تواند خیلی خاص و جذاب جلوه دهد؛ بنابراین مقاومت را کنار بگذاریم و به نقش فن بیان در مصاحبه شغلی، اذعان کنیم!

چرا فن بیان در مصاحبه استخدامی اینقدر مهم است؟

کاربردی ترین نکات فن بیان در مصاحبه استخدامی(حتما رعایت کنید)

نکاتی که در این بخش برای شما لیست شده اند، همگی جزو مواردی است که شرکت های بزرگ در جلسات استخدامی خود به آنها توجه داشته و همچنان دارند. ضمن اینکه خود ما هم بارها میزان موفقیت آن را به چشم دیده‌ایم؛ بنابراین هر کدام را با دقت اجرا کنید:

خوب گوش دادن بخشی از فن بیان در مصاحبه استخدامی است!

در این بخش قصد داریم به این نکته اشاره کنیم که گاهی فن بیان، توسط رفتارهای ما یا نوعی از سخن گفتن ما، تکمیل شده و ارزش واقعی خودش را نشان می دهد. شیوه ارتباط گرفتن ما با حرفهای طرف مقابل، بسیار تاثیرگذار خواهد بود. گاهی با حرکات سر یا چشم می توان خوب گوش دادن را منتقل کرد و گاهی با خلاصه کردن صحبت‌ها و بیان مجدد جملات شخصی که در حال صحبت کردن است؛ مثلا ممکن است شخص مصاحبه گننده در جلسه با شما اعلام کند که شرح وظایف تان چیست و شرکت چه توقعاتی از شما دارد. بعد از اینکه حرف های او تمام شد، شما می توانید خیلی مفید و مختصر حرفهای او را به خودش تحویل دهید تا به این وسیله تاکید کنید که در تمام مدت، با دقت به حرفهای او گوش داده‌اید. با این کار، کلام شما تاثیرگذارتر خواهد شد و شخص مصاحبه کننده از زمانی که برای شما اختصاص داده، احساس رضایت خواهد داشت؛ بنابراین شما با رعایت این نکات، فن بیان خودتان را تقویت کرده اید.

جزئیات شخصیتی خودتان را به موضوعات کاری مرتبط کنید!

یکی دیگر از جذاب ترین راه کارهای فن بیان در مصاحبه استخدامی، برقراری ارتباط بین خصوصیات شخصیتی شما با مسائل بیزینسی است؛ این کار باعث می شود حتی رفتارهای شخصی شما، حرفه ای به نظر برسند و جذابیت شما را در ذهن مصاحبه کننده، به شدت بالا خواهد برد. مثلا می توانید بگویید: “من ساعت ها فیلم های زبان اصلی می بینیم و همین باعث شد که به صورت خودآموز زبان انگلیسی یاد بگیرم به طوری که می توانم بدون کمک گرفتن از مترجم گوگل، متون انگلیسی را ترجمه کنم”.

این مطلب پیشنهاد می شود :  شبکه سازی در کسب و کار بصورت حرفه‌ای 2024

نشان دهید، همه آنچه کارفرما می خواهد را دارید!

یکی از چیزهایی که کارفرماها را بشدت جذب خود می کند، مهارت های بیانی است که کارجو باید به آن دقت داشته باشد. در طول مصاحبه باید به مصاحبه کننده اثبات کنید که شما دقیقا همان نیرویی هستید که قرار است تمام آنچه که به شما محول می شود را به بهترین شکل انجام دهید. یکی از مواردی که این خاصیت را به مدیران اثبات می کند، داشتن مهارت ارتباطی بالا از سوی شما است. این روزها در محیط های کاری، داشتن مهارت های ارتباطی بالا بسیار مهم تر از آی کیو بالا افراد است. برای اینکه بتوانید در همان جلسه مصاحبه، ارتباط بهتری با فرد مصاحبه کننده بگیرید، پیشنهاد می کنیم کمی درباره آن شرکت تحقیق کرده و با دست پر در جلسه شرکت کنید.

همراهی زبان بدن و فن بیان در مصاحبه استخدامی؛ یعنی ترکیب برنده!

درست است که این مقاله درباره فن بیان در مصاحبه استخدامی نوشته شده اما زبان بدن هم به اندازه کلام مهم است. شما با زبان بدن خودتان می توانید حرف بزنید و ترکیبی از فن بیان و زبان بدن، معجزه خواهد کرد. در مدت زمانی که مصاحبه استخدامی در جریان است، همواره به زبان بدن خود توجه کنید که انرژی و اعتماد به نفس در آن مشهود باشد. صاف بنشینید، ارتباط چشمی برقرار کنید و لبخند بزنید. شب پیش از مصاحبه خوب بخوابید در تا در جلسه خمیازه نکشید.  تنفس خود را تنظیم کنید. اگر نفس خود را حبس کنید و یا تند تند نفس بکشید طرف مقابل متوجه استرس بالای شما باشد.اگر نیاز است قبل از مصاحبه مدیتیشن کنید تا سطح استرس اتان کاهش پیدا کند. در واقع پیشنهاد ما به شما این است که فن بیان خود را با زبان بدن تکمیل و تقویت کنید.

این مطلب پیشنهاد می شود :  کنیبالیزیشن کلمات کلیدی چیست؟ چگونه آن را رفع کنیم؟

تاثیر مستقیم اعتماد به نفس روی بهبود فن بیان در مصاحبه استخدامی!

اعتماد به نفس مانند سوختی است که شما برای حرکت رو به جلو و کسب موفقیت نیاز دارید. به این نکته بسیار توجه کنید که هر چقدر مهارت داشته باشید اما اعتماد به نفس لازم برای ارائه در شما وجود نداشته باشد، هیچ پیشرفتی اتفاق نخواهد افتاد. در ادامه به نکاتی اشاره می کنیم که باعث بالا رفتن و حفظ اعتماد به نفس شما در جلسه مصاحبه خواهد شد و در نتیجه فن بیان در مصاحبه استخدامی هم بهبود پیدا می کند:

  1. مصاحبه های کاری زیادی را شرکت کنید. حتی برخی از این جلسات را صرفا برای کسب تجربه پشت سر بگذارید تا تجربه شما برای حضور در چنین جلساتی بالا برود و مدیریت جلسه را یاد بگیرید؛ همین موضوع باعث بالا رفتن اعتماد به نفس شما می شود.
  2. هر روز و به صورت مداوم به مهارت های خودتان اضافه کنید. هر چقدر مهارت های شما بیشتر باشد، تعداد کارهایی که میتوانید انجام دهید، افزایش پیدا می کند و این افزایش باعث بهبود اعتماد به نفس خواهد شد.
  3. روی ذهن خود کنترل داشته و تمام تلاش خود را به کار بگیرید تا ذهن قوی داشته باشید. توانایی بالای ذهنی، باعث اعتماد به نفس شما شده و طرف مصاحبه کننده هم به صورت ناخودآگاه، مقهور قدرت شما می شود.

با انرژی مثبت و خوش بینانه صحبت کنید

یکی از نکات بسیار تاثیر گذار روی فن بیان در مصاحبه استخدامی، خوش بینانه صحبت کردن است؛ با رعایت این نکته، انرژی مثبتی که به مخاطب تان منتقل می کنید، می تواند راهگشا باشد. اگر بتوانید جو جلسه مصاحبه را مثبت نگه دارید، وقتی راجع به توانمندی های خودتان و از بکارگیری مهارت هایی که دارید برای پیش برد اهداف حرف می زنید، برای کارفرما باور پذیر تر است و این یعنی گام بلندی برای استخدام شدن!

با انرژی مثبت صحبت کردن، شما را در نگاه اول، خوب جلوه می دهد؛ اهمیت برخورد ابتدایی بر کسی پوشیده نیست و به همین دلیل درصد موفقیت شما بسیار بالا خواهد رفت. حتما خودتان هم تجربه داشته اید که وقتی در اولین برخورد با یک فرد جدید، حرفهای منفی و انتقادات پی در پی از او می شنوید، حتی ادامه صحبت کردن هم برای شما جذابیت ندارد چه برسد به همکاری طولانی مدت با چنین فردی!

استفاده درست و بجا از واژگان تخصصی، غوغا می کند!

بدون شک یکی از پارامترهای بسیار مهم برای موفقیت در جلسه مصاحبه شغلی، اثبات توانمندی های فرد مصاحبه شونده است؛ ولی این بخش نکته مهمی دارد که خیلی از افراد به آن توجه ندارند. یکی دیگر از نکات مهم مربوط به فن بیان در جلسه مصاحبه، مربوط به استفاده به جا از واژگان تخصصی است که اگر دقیق اجرا شود، بسیار تاثیرگذار خواهد بود.

این مطلب پیشنهاد می شود :  10 ترفند ساخت تیزر تبلیغاتی مخاطب پسند

در جلسه مصاحبه شغلی، قطعا بحث تخصص مطرح می شود. اینجا جایی است که بر خلافه روابط دوستانه و اجتماعی و… باید از کلید واژه‌های تخصصی استفاده کنید. وقتی قرار است میزان تسلط شما سنجیده شود، نیازی به فروتنی بی جا نیست؛ باید هر آنچه نشانگر میزان مهارت شما است، با اعتماد به نفس کامل ارائه شود. مطمئن باشید فرد مصاحبه کننده هم از این اعتماد به نفس شما، لذت خواهد برد!

صداقت، زیر بنای بهبود فن بیان در مصاحبه استخدامی است!

صداقت نداشتن و ارائه اطلاعات کاذب، تمرکز و همگرایی ذهن شما را بهم خواهد ریخت و در این آشفتگی، صحبت از رعایت فن بیان در مصاحبه استخدامی، بیشتر شبیه شوخی است! فرض کنید از شما سوال می شود که آیا تا الان، تجربه همکاری تیمی داشته اید؟ اگر واقعا تجربه کار تیمی ندارید، نیازی نیست به دروغ چیزی بگویید که بعدا مجبور باشید با دروغ های بیشتر، آن را پوشش دهید. در جواب چنین سوالی می توانید اینگونه پاسخ دهید:

تاکنون تجربه کار تیمی نداشته ام اما خیلی علاقه‌مندم که یاد بگیرم و حاضرم تمام تلاشم را به کار بگیرم تا در این زمینه پیشرفت کنم و هر نکته ای که برای بهبود روابط در تیم نیاز دارم را با جان و دل یاد بگیرم. با چنین ادبیاتی، شما دروغ نگفته اید و مصاحبه کننده هم احساس بهتری راجع به شما خواهد داشت؛ ضمن اینکه مشخص می شود که شما گاردی هم نسبت به کار تیمی ندارید. تمام اینها یعنی برگ برنده!

چرا فن بیان در مصاحبه استخدامی اینقدر مهم است؟

فن بیان در مصاحبه استخدامی؛ ورق را به نفع شما بر می گرداند!

آنچه در این مقاله درباره فن بیان در مصاحبه استخدامی گفتیم، حاصل تجربه خودمان و افراد متبحر در این زمینه بود. تجربیاتی که گاهی خودمان به عنوان مصاحبه کننده داشتیم و گاهی بعنوان مصاحبه شونده، با برخی از این موارد روبرو شدیم. به طور کلی اگر قرار باشد که موفقیت در مصاحبه شغلی را به عنوان یک هدف کوتاه مدت در نظر بگیریم، برای رسیدن به آن بهتر است از تمام توانایی خودمان به شکل صحیح استفاده کنیم، تا در نهایت، درست به هدف بزنیم و این موفقیت را جشن بگیریم. اگر شما هم در این زمینه و راجع به جلسات مصاحبه ای که داشتید، تجربیات جالبی که برای همه مفید باشد، دارید، خوشحال خواهیم شد که از طریق بخش نظرات، با ما و مخاطبان در میان بگذارید. بهترین ها را برای شما در مسیر شغلی و زندگی، آرزومندیم!

اشتراک گذاری :

پیشنهاد می کنیم این مقالات را هم بخوانید

2 دیدگاه

به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.

  • ممنون از توضیحات تون، ولی گاهی در مصاحبه های استخدامی، فرد مصاحبه کننده بشدت تخریب میکنه و اصلا اجازه نمیده شما به اعصاب تون مسلط باشین و وقت نمیشه که بخواین از فن بیان در مصاحبه استخدامی استفاده کنین

    • حق با شماست ولی باید به این نکته توجه کنید که چند درصد مصاحبه های شغلی، ممکنه چنین چالشی رو داشته باشن؟ فکر کنم غالبا این مشکل وجود نداشته باشه. هر چند که مطالبی در اینترنت موجوده که برای چنین شرایطی هم راهکار ارائه میدن

دیدگاهتان را بنویسید

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.