شبکه سازی در کسب و کار بصورت حرفه‌ای 2024

شبکه سازی در کسب و کار بصورت حرفه‌ای 2024

فهرست مطلب (کلیک کنید )

اگر به تازگی استارتاپ خود را راه اندازی کرده باشید، بدون شک، شبکه سازی در کسب و کار، باید جزو کارهای با اولویت بالای شما باشد. در این مقاله از آژآنس دیجیتال مارکتینگ منتا، شما با مفاهیم مهمی از جمله: اهمیت شبکه سازی در کسب و کار، اصول شبکه سازی در امور تجاری و شبکه سازی در کسب و کارهای کوچک آشنا خواهید شد. تا انتها با ما همراه باشید.

شبکه سازی در کسب و کار یعنی چه ؟

شبکه سازی به مجموعه اعمالی که در راستای ایجاد روابط با سایر متخصصان کسب و کار، مشتریان بالقوه و تامین کنندگان با هدف رشد بیزینس صورت می‌پذیرد، گفته می‌شود. اشاره دارد. شبکه‌ سازی کسب و کار می‌تواند بصورت رو در رو (هنگام برگزاری کنفرانس‌های تجاری، سمینارها، رویدادهای اجتماعی) یا از طریق ارتباطات صنعتی اتفاق بیفتد. با این حال، باید این موضوع را مد نظر قرار دهیم که گاهی بنا به دلایلی، شبکه سازی رو در رو، سخت شده و باید شبکه سازی در فضای مجازی را جایگزین آن کرد.

خوشبختانه سازمان دهی شبکه سازی در فضای مجازی، با توجه به زیرساخت های موجود، کار چندان سختی نیست و همین که همه چیز طبق اصول پیش برود، نتایج بسیار خوبی بدست خواهند آمد. پلتفرم‌های شبکه های اجتماعی مانند فیس‌بوک و لینکدین برای چنین منظوری، بسیار کاربردی هستند!

اصلی ترین مزایا و اهمیت شبکه سازی در کسب کار که غیر قابل انکار هستند!

اصلی ترین مزایا و اهمیت شبکه سازی در کسب کار که غیر قابل انکار هستند!

79 درصد از متخصصان و مشاوران در زمینه بیزینس بر این باورند که موفقیت هر کسب و کاری، به شبکه سازی بستگی دارد؛ باید اعتراف کرد که کاملاً درست می‌گویند! همانطور که با افراد مختلف ملاقات می کنید، همیشه برای شبکه سازی با آنها، ایده هایی در ذهن داشته باشید؛ طبیعتا تعدادی از این افراد، با توجه به جایگاه و امکاناتی که دارند، قادر خواهند بود که در مسیر پیشرفت شغلی شما، نقشی داشته باشند. در اینجا برخی از مزایای شبکه سازی کسب و کار را مرور خواهیم کرد:

  • شما دسترسی بیشتری به فرصت های شغلی خواهید داشت: شبکه سازی با افراد در صنعت شما می تواند به شما امکان دسترسی به فرصت های شغلی را بدهد که ممکن است در غیر این صورت به آنها دسترسی نداشته باشید. این ممکن است یک ارجاع، یک درخواست برای محصول یا خدمات شما یا یک شراکت بالقوه باشد.
  • شما به طرز عجیبی، بیشتر دیده خواهید شد: حضور منظم در رویدادهای حرفه ای و برقراری ارتباط با صاحبان کسب و کار، باعث می شود که شانس دیده شدن و شناخته تر شدن شما، به شدت افزایش پیدا کند!
  • شما می توانید کسب و کار خود را توسعه دهید: بر اساس تحقیقی که از سوی Zippia انجام شده، شبکه‌ سازی آنلاین، به موفقیت 78 درصد استارت‌آپ‌ها کمک کرده است؛ بنابراین، شبکه سازی در کسب و کار، اگر با قدرت انجام گیرد، به طور چشمگیری رشد آنرا افزایش خواهد داد.
  • کسب و کار شما، بعنوان جایی مناسب برای استخدام شدن، معرفی می‌شود: تقریبا تمام کارفرماهایی که دغدغه استخدام نیروی با استعداد را دارند، باید شبکه سازی در کسب و کار را جدی بگیرند؛ زیرا موفقیت در این زمینه، سبب خواهد شد که شرکت شما، بین افراد جویای کار، وجهه خوبی پیدا کرده و افرادی که در شبکه سازی شما جای دارند، نیروهای با استعداد را به شما معرفی خواهند کرد.
  • شما یک سیستم پشتیبانی شگفت انگیز خواهید ساخت: هیچ شغلی آسان نیست. گاهی اوقات، شما به افرادی نیاز دارید که به شما مشاوره و پشتیبانی شغلی بدهند. در این مورد، می توانید با شبکه سازی قدرتمند، افرادی را کنار خود و کسب و کارتان داشته باشید که از آنها سوال بپرسید و چالش های خود را با آنها در میان بگذارید.
  • شما می توانید دانش خود را گسترش دهید: شبکه سازی در کسب و کار می تواند منبع عالی ایده های نوآورانه باشد. چه در حال توضیح یک مشکل باشید و چه درخواست بازخورد، صحبت با مخاطبین تجاری خود می تواند به شما کمک کند تا چیزها را از منظر دیگری ببینید.
  • اعتماد به نفس شما به شدت تقویت خواهد شد: اگر خودتان را بصورت مداوم در جمعی که به واسطه شبکه سازی به وجود آمده، قرار دهید، مهارت های اجتماعی ارزشمند و اعتماد به نفسی را ایجاد می کنید که به سایر زمینه های زندگی شما نیز منتقل می شود. اعتماد به نفس برای یک صاحب کسب و کار یا فردی که در موقعیت رهبری قرار دارد بسیار مهم است. رشد کسب و کارها در گرو توانایی برقراری ارتباط با مردم و ایجاد روابط پایدار خواهد بود.
این مطلب پیشنهاد می شود :  راهنمای گام به گام برای ساخت تیزر تبلیغاتی املاک

اصول شبکه سازی در کسب و کار برای سال 2024

همانطور که در بخش قبلی اشاره کردیم، شبکه سازی در کسب و کار، از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است اما نکته اساسی که نباید مغفول واقع شود، ضروری بودن رعایت برخی اصول شبکه سازی است که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت:

قبل از شروع شبکه سازی در کسب و کار، اهداف را مشخص و شفاف کنید!

پیش از شرکت در رویدادی که با هدف شبکه سازی برگزار می‌شود، اهدافی که بعد از حضور در این رویداد قرار است برای شما محقق شوند را با جزئیات معین کنید؛ شفاف شدن اهداف به شما کمک می‌کند تا نوع افرادی که قرار است با آنها ارتباط بگیرید، دقیق‌تر در ذهن‌تان مشخص شود! پیشنهاد می‌کنیم برای تعیین کردن اهداف، به سوالات زیر با دقت پاسخ دهید:

  • آیا می خواهید درباره صنعت خود اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ اگر بله، با رهبران و متخصصان صنعت خود صحبت کنید.
  • آیا به دنبال افزایش آگاهی از برند هستید؟ اگر پاسخ شما به این سوال مثبت است، با افرادی صحبت کنید که احتمالاً از محصول شما استفاده می کنند یا به خدمات شما نیاز دارند. آنها لزوماً نباید در صنعت شما باشند، اما باید به آنچه شما ارائه می دهید نیاز داشته باشند.
  • آیا به دنبال شغل جدیدی هستید؟ با صاحبان کسب و کاری هم کلام شوید که مایلید برای آنها کار کنید.

داشتن هدف مشخص هنگام شبکه سازی در کسب و کار و دانستن اینکه چه چیزی می خواهید، به شما کمک می کند به افراد مناسب نزدیک شوید و یک تجربه موفق در این زمینه بدست آورید.

هیچ کدام از رویدادهای مهم برای شبکه سازی را از دست ندهید!

همانطور که اشاره کردیم، یکی از بهترین راه‌ها برای ملاقات با دیگر متخصصان کسب‌وکار، شرکت در رویدادها، سمینارها و کنفرانس‌ها است. گفت‌وگوی انفرادی با افراد این فرصت را به شما می‌دهد تا در مورد آنها بیشتر بدانید، تاثیر مثبتی از لحاظ روحی روی آنها بگذارید و برای روابط آینده بهتر، ریل گذاری کنید! چنین فرصتی فقط در همایشها ایجاد می‌شود.

این مطلب پیشنهاد می شود :  راه های افزایش درآمد کانال یوتیوب 2024

حضور فعال در شبکه اجتماعی لینکدین، بسیار لازم است!

لینکدین یک پلتفرم شبکه اجتماعی با 875 میلیون عضو و نزدیک به 60 میلیون شرکت ثبت شده است؛ بنابراین به جرات می‌توان گفت، لینکدین، معدن طلایی از ارتباطات و فرصت های شغلی محصوب میشود. در این شبکه اجتماعی می توانید افرادی را پیدا کنید که در صنایع مختلف، تجارب ارزشمندی دارند و گاهی به دنبال فرصت برای آغاز پروژه جدید می گردند.

از طریق لینکدین میتوانید از رویدادها و همایش های مهم باخبر شده و در بهترین فرصت ممکن، در آنها حضور پیدا کنید. حضور مستمر و حساب شده در لینکدین، دستاوردهای بزرگی برای شما خواهد داشت؛ این موضوع آنقدر مهم است که این روزها خیلی ها به دنبال آموزش لینکدین مارکتینگ هستند!

با حوزه های کاری مرتبط با کسب و کارتان، ارتباط بگیرید!

تا حد امکان، در گروه ها و انجمن هایی که با حوزه کاری شما مربنط هستند، عضو شده و با اعضا هم کلام شوید؛ این گروه ها و انجمن ها، فرصت هایی را برای ملاقات با افراد همفکر باز می کنند که می توانند به شما در پیشرفت شغلی، حل مشکلات به شما کمک کنند.

با شبکه سازی در کسب و کار، مانند یک خیابان دو طرفه برخورد کنید!

یکی از اصلی ترین پارمترهایی که برای گسترش و حفظ شبکه های ایجاد شده نیاز دارید این است که در به اشتراک گذتشن دانش و توانمندی هایتان، دست و دل باز عمل کرده و برای دیگران، ارزش افزوده ایجاد کنید. تا جایی که ممکن است، مشاوره‌ها و کمک های رایگان‌تان را در اختیار صاحبان کسب و کار دیگر قرار دهید. برای تیم ما تجربه ارزشمندی بود که وقتی صادقانه با سایرین کمک می کنیم، آنها هم در حفظ و گسترش شبکه‌ای که ما ساختیم، خیلی کمک کرده‌اند!

شبکه سازی با کسب و کارهای محلی، بسیار تاثیرگذار است!

داشتن یک مکان فیزیکی نباید مانع از ایجاد شبکه شود. اگر یک فروشگاه فیزیکی دارید، سعی کنید از کسب و کارهای محلی یا فروشندگان منطقه بازدید کرده و با آنها صحبت کنید، ایده ها را به اشتراک بگذارید و در رویدادهایی، همراه با آنها شرکت داشته باشید؛ به این ترتیب، وقتی به چیزی نیاز دارید، افرادی را دارید که می توانید به آنها تکیه کرده و دسترسی داشته باشید.

نفاق و دو رویی، دشمن شبکه سازی در کسب و کارها!

هنگام ایجاد شبکه، واقعاً به شخصی که می‌خواهید با او رابطه برقرار کنید علاقه مند باشید. جعلی بودن و تنها تلاش برای استفاده از افراد به نفع خود، در درازمدت کسی را جلب نمی‌کند.

مهم‌ترین انواع شبکه سازی در کسب و کار کوچک و متوسط

مهم‌ترین انواع شبکه سازی در کسب و کار کوچک و متوسط

همانطور که گفتیم، کسب و کارهای کوچک از جمله استارتاپ ها هم، نیاز به شبکه سازی دارند. کسب و کارهای کوچک و متوسط از روش های شبکه سازی متنوعی استفاده می‌کنند. متداول ترین انواع شبکه سازی در کسب و کارهای کوچک و متوسط عبارتند از:

  1. شبکه‌های تماس قوی: سازمان‌هایی که هدف اصلی‌شان، تبادل اطلاعات بین گروه های تخصصی باشد، به عنوان شبکه‌های تماس قوی شهرت دارند. اکثر این شبکه ها عضویت را به یک عضو در هر حرفه یا تخصص محدود می‌کنند. شبکه های تماس قوی، فرصت های بسیار ارزشمندی را برای شناسایی افراد متخصص در زمینه های مختلف و موقعیت های شغلی به وجود می‌آورند. در این نوع از شبکه سازی، اگر چه تعداد گروه ها زیاد نیست؛ اما همه آن ها قادرند در معرفی کسب و کار شما سهیم باشند. با این شیوه از شبکه سازی در کسب و کار، روابط بلند مدت قدرتمندی برقرار خواهید کرد که بسیار ارزشمند هستند.
  2. شبکه سازی پراکنده: شبکه های پراکنده یا گاه به گاه شبکه هایی هستند که معمولا بین افراد شاغل در کسب و کارهای مرتبط شکل می گیرند. این گروه‌ها معمولاً ماهانه جلساتی برگزار می‌کنند که اغلب به شکل غیر رسمی است. معمولا در این جلسات، سخنرانان مهمان در مورد موضوعات مهم تجاری، مسائل مربوط به قوانین، امور اجتماعی یا برنامه های تجاری محلی سخنرانی می‌کنند. با شرکت در جنین رویدادهایی، می توانید تماس های اولیه ای را شکل دهید که در سایر جنبه های توسعه کسب و کار شما، بسیار حائز اهمیت هستند.
  3. شبکه سازی فرهنگی: شبکه سازی فرهنگی شامل مجموعه ای از گروه ها و تشکل هاست که اطلاعات و ایده های خود را حول مسائل فرهنگی به اشتراک می گذارند. تجربیات و ایده های افراد در این شبکه ها علاوه بر تاثیر مثبت بر روابط کاری می تواند در تقویت فرهنگ کار و بهبود عملکرد نیروی انسانی در مشارکت ها موثر باشد.
این مطلب پیشنهاد می شود :  راهنمای جامع برای کسب درآمد با گویندگی از راه دور

معرفی و راهنمای خرید کتاب شبکه سازی در کسب و کار

معرفی و راهنمای خرید کتاب شبکه سازی در کسب و کار

در این بخش، چند کتاب را به شما معرفی خواهیم کرد که همگی ترجمه شده هستند و شما را در زمینه شبکه سازی بسیار کمک خواهند کرد. برخی از این کتاب ها بصورت الکترونیک هم موجود هستند که خرید و مطالعه شان بسیار آسان است. در ادامه به برخی از بهترین کتابهای شبکه سازی در کسب و کار اشاره خواهیم کرد:

  • کتاب شبکه سازی: نوشته استفان توماس که توسط پرهام دارابی ترجمه شده است.
  • کتاب شبکه سازی برای همه: نوشته اریک کرامر که توسط خلیل رضوی، اشرف شجاعی ترجمه شده است.
  • کتاب شبکه سازی در کسب و کار: این کتاب توسط دکتر احمد روستا گردآوری شده است.

کلام آخر پیرامون شبکه سازی در کسب و کار!

اگر این مقاله را با دقت مطالعه کرده باشید، قطعا متوجه شده اید که شبکه سازی در کسب و کار چیزی بسیار فراتر از توزیع کارت ویزیت شما و امیدواری به دریافت تماس است. اشاره کردیم که شما باید با افراد دیگر گفتگو و ارتباط برقرا کرده و تا جایی که می توانید به آنها کمک کنید؛ چراکه آنها همین کار را برای شما انجام خواهند داد.

در واقع شبکه سازی یک فعالیت اجتماعی- اقتصادی بوده که امروزه رواج بسیاری در بین جوامع رو به جلو پیدا کرده است. از اهداف شبکه سازی می توان به برقراری تعامل سودمند به منظور صرفه اقتصادی-تجاری، بهبود روابط اجتماعی و ارائه خدمات مفید برای طرفین اشاره کرد. برای شبکه سازی سازمانی و استفاده از مزایای آن باید مهارت های خاصی داشته باشید و بتوانید ایده های خود را به اشتراک بگذارید. به طور کلی ایجاد یک شبکه ارتباطی قوی می تواند نقش موثری در رشد و توسعه یک کسب و کار داشته باشد.

منبع: Hubspot
اشتراک گذاری :

مشاوره تلفنی

مشاوره

در صورت نیاز به مشاوره می توانید فرم را تکمیل نمایید و یا با ما در ارتباط باشید.

مشاوره تلفنی

09231012812

در صورت نیاز به مشاوره می‌توانید فرم را تکمیل نمایید و با ما در ارتباط باشید.